kiracı olarak evin içini komple yeniledik 1sene bıttı yuz 56zam istedi lütfen

aleynalove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2014
21
0
86
34
arkadaslar evi tuttugumuzda eski kiraci mutfak banyo kullanılmıcak durum bırakıp gitmişti lokasyondan dolayı evı tuttuk yani mecburiyet ama mutfak dolaplarını tezgah yaptırdık banyoyu dus kabını klozet lavaabo duvarına kadar imar tutup bastan yaptırdık bu sene 1senemiz oldu yuz 56 oranla 17500 istedi kabul etmedık ev sahıbıde yaptırmasaydınız oldu bu durumu yaşayan var mı hukuk yoluyla hakkımı arayabılır mıyım

kuzum yapmadan önce ev sahibiyle anlaşmadıysanız ‘yaptırsaydınız’ diyebiliyor maalesef biz de dolap yaptıracaktık kendisine söyledik 1-2 aylık kiradan düselim diye. bize yaptırmayın, banane, giderken dolaplarınızı da söküp gidin isterseniz demişti sonradan ev sahibimizle iyi anlaştık ve hiç sorun yaşamadık. 2 yıldır aynı dairede oturuyoruz ve bu yıl kira zammına biz karar verdik kendisi bize bıraktı kararı. ama dediğim gibi biz dolapları yaptırdık ama kiradan falan düsmedi maalesef. esim de evden ayrılırken yaptordığı dolapları parçalamayı düsünüyor ama şu an iyiyiz valla ev sahibiyle şükür.
benim bildiğim kiraya %25 zam sınırı yok mu? biz yüksek oran zam yaptık ama bizim daire 1.500 liraydı ilk tuttuğumuzda zaten o yüzden biz yazık günah diyerek 3000 teklif ettik direkt. (doğudayız biz bu arada.. evet burda kiralar böyle ) ay ne biliyim zor. ama ev sahibi yaptırmasaydınız banane diyebiliyor. hakkı var yani

eski dolapları eskı banyo takımlarını attık acaba acaba cıkartıp götürsek suclu duruma duser mıyız

%25 kira artış sınırlaması hala geçerli, kaldı ki kiracı sözleşmenin güçlü tarafıdır, şu an sizin bir aksiyon almanıza gerek yok bırakın ev sahibi hukuki yola başvursun başvuracaksa.

Istenen kira orani makul. Siz bastan anlasip mi yaptirdiniz yoksa kendiniz begenmediginiz icin mi? Su an mahkemelik gibi duruyor

%25 kira artış sınırlaması hala geçerli, kaldı ki kiracı sözleşmenin güçlü tarafıdır, şu an sizin bir aksiyon almanıza gerek yok bırakın ev sahibi hukuki yola başvursun başvuracaksa.
Doğuda küçük bı sehirdeyiz .
2700 den 7 buçuk istedi zorla 7 ye indi.
Başka evde yok malesef o kadar artmiski ev fiyatları .
Kimse yüzde 25 kira oranini dinlemiyor .arkadaşlarımızda aynı durumda bizden daha fazla zam a maruz kalmışlar .
Çözümü de yok malesef .

Çok geçmiş olsun zor bir durum ancak bu orandan yüksek bir zammı ödemeyi kabul etmeyen kiracının yasal yollardan evden çıkarılması mümkün değil. Bırakın ev sahibi uğraşsın. (hayati tehlike vb şiddet tehdidi yoksa)

Eşimde aslında 6 verelim kabul etmiyorsa mahkemeye versin diyor .
ben istemiyordum biz zor durumda kalırız diye.
%25 lik zam oranı kalkacağı söyleniyor .
Bu zam oranı kalkarsa sknti yasarmiyiz bilemiyorum .

Eşimde aslında 6 verelim kabul etmiyorsa mahkemeye versin diyor .
ben istemiyordum biz zor durumda kalırız diye.
%25 lik zam oranı kalkacağı söyleniyor .
Bu zam oranı kalkarsa sknti yasarmiyiz bilemiyorum .
Sınırın 1 temmuz itibarıyla uzatılıp uzatılmayacağı şu an belirsiz, benim tahminim %50'ye çıkarılarak uzatılacağı yönünde. Bu sınırlama tamamen kaldırılırsa kiracıların fahiş taleplerle baş edemeyeceğini ve davayla evden çıkartılacakları ana dek direneceklerini düşünüyorum. Şu an yeni açılan davalarda duruşma günü neredeyse 1 yıl sonraya veriliyor. Ev sahipleri de zaman kaybetmemek adına genelde dava öncesi arabuluculuk aşamasında daha makul bir bedele anlaşıyor. Umarım sizin hakkınızda da hayırlısı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…