- 15 Ekim 2014
- 21
- 0
- 86
- 34
- Konu Sahibi aleynalove
-
kuzum yapmadan önce ev sahibiyle anlaşmadıysanız ‘yaptırsaydınız’ diyebiliyor maalesefarkadaslar evi tuttugumuzda eski kiraci mutfak banyo kullanılmıcak durum bırakıp gitmişti lokasyondan dolayı evı tuttuk yani mecburiyet ama mutfak dolaplarını tezgah yaptırdık banyoyu dus kabını klozet lavaabo duvarına kadar imar tutup bastan yaptırdık bu sene 1senemiz oldu yuz 56 oranla 17500 istedi kabul etmedık ev sahıbıde yaptırmasaydınız oldu bu durumu yaşayan var mı hukuk yoluyla hakkımı arayabılır mıyım
Doğuda küçük bı sehirdeyiz .%25 kira artış sınırlaması hala geçerli, kaldı ki kiracı sözleşmenin güçlü tarafıdır, şu an sizin bir aksiyon almanıza gerek yok bırakın ev sahibi hukuki yola başvursun başvuracaksa.
Çok geçmiş olsun zor bir durum ancak bu orandan yüksek bir zammı ödemeyi kabul etmeyen kiracının yasal yollardan evden çıkarılması mümkün değil. Bırakın ev sahibi uğraşsın. (hayati tehlike vb şiddet tehdidi yoksa)Doğuda küçük bı sehirdeyiz .
2700 den 7 buçuk istedi zorla 7 ye indi.
Başka evde yok malesef o kadar artmiski ev fiyatları .
Kimse yüzde 25 kira oranini dinlemiyor .arkadaşlarımızda aynı durumda bizden daha fazla zam a maruz kalmışlar .
Çözümü de yok malesef .
Eşimde aslında 6 verelim kabul etmiyorsa mahkemeye versin diyor .Çok geçmiş olsun zor bir durum ancak bu orandan yüksek bir zammı ödemeyi kabul etmeyen kiracının yasal yollardan evden çıkarılması mümkün değil. Bırakın ev sahibi uğraşsın. (hayati tehlike vb şiddet tehdidi yoksa)
Sınırın 1 temmuz itibarıyla uzatılıp uzatılmayacağı şu an belirsiz, benim tahminim %50'ye çıkarılarak uzatılacağı yönünde. Bu sınırlama tamamen kaldırılırsa kiracıların fahiş taleplerle baş edemeyeceğini ve davayla evden çıkartılacakları ana dek direneceklerini düşünüyorum. Şu an yeni açılan davalarda duruşma günü neredeyse 1 yıl sonraya veriliyor. Ev sahipleri de zaman kaybetmemek adına genelde dava öncesi arabuluculuk aşamasında daha makul bir bedele anlaşıyor. Umarım sizin hakkınızda da hayırlısı olur.Eşimde aslında 6 verelim kabul etmiyorsa mahkemeye versin diyor .
ben istemiyordum biz zor durumda kalırız diye.
%25 lik zam oranı kalkacağı söyleniyor .
Bu zam oranı kalkarsa sknti yasarmiyiz bilemiyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?