Arkadaşlar merhaba.. 1 sene 5 aydır kiracı olarak oturduğumuz evi ev sahibi satmaya karar vermiş... Daha önce arayıp soran adam bu bilgiyi bize emlakçı aracılığıyla verdi. Bizim ise evden çıkma gibi bir gücümüz ve vaktimiz yok şuanda... Ben evde otururken evi görmek için gelen yabancılarlada muhattap olmak istemiyorum.. bu durumda haklarımız nedir bilen varmı acaba..? Ne yapmamız nasıl bir yol izlememiz lazım?
Buarada kira kontratımız geçen ekim ayı bitti... ve kontratımız noterden onaylı değil... Kirayıda elden veriyoruz ancak bir faydası olurmu bilmem ama bunun karşılığında imzalı senet alıyorduk son 5 aydır alındığına dair imzalı kağıt alıyoruz emlakçıdan....
Yardım ederseniz çook sevinrim...
Arkadaşlar merhaba.. 1 sene 5 aydır kiracı olarak oturduğumuz evi ev sahibi satmaya karar vermiş... Daha önce arayıp soran adam bu bilgiyi bize emlakçı aracılığıyla verdi. Bizim ise evden çıkma gibi bir gücümüz ve vaktimiz yok şuanda... Ben evde otururken evi görmek için gelen yabancılarlada muhattap olmak istemiyorum.. bu durumda haklarımız nedir bilen varmı acaba..? Ne yapmamız nasıl bir yol izlememiz lazım?
Buarada kira kontratımız geçen ekim ayı bitti... ve kontratımız noterden onaylı değil... Kirayıda elden veriyoruz ancak bir faydası olurmu bilmem ama bunun karşılığında imzalı senet alıyorduk son 5 aydır alındığına dair imzalı kağıt alıyoruz emlakçıdan....
Yardım ederseniz çook sevinrim...
sizi 6 aydan önce evden çıkartamazlar endişelenmeyin. ancak yeni ev sahibi kendisi oturaaksa ihtar çeker ihtarın elinize geçtiği andan itibaren 6 ay süreniz olur. yeni ev sahibiyle durumu konuşun bence. eski ev sahibinizden de kendisinin imzaladığı aldığı kiralara dair bir makbuz isteyin emlakçı ben vereyim makbuzu derse istemeyin eski ev sahibinin kendisi gelip imzalasın makbuzu gözünüzün önünde.
3 senedir bir türlü çıkaramadığımız , kira alamadığımız babamı mağdur eden kiracıyı avukata verdiğimizden bazı bilgiler veririm size.
1 evi göstermek zorundasınız , haftada 2 gün ve belirlenen saatlerde, çat kapı kimse gelemez.
2 ekimde kontratınızın bitmesi birşey ifade etmiyor.
Evi boşaltmadığınıza geöre otomatik 1 senelik yenilenmiş oluyor.
3 ev satıldıktan sonra 6 ay evi boşaltmak için süreniz var.
Yeni ev sahibiyle anlaşabilirseniz oturabilirsiniz ama bundan böyle kira için banka kanalını kullanmanızı öneririm.
Bu arada kanunlarda bir değişiklik oldumu bilememe ama kanunlar kiracıdan yana.
Bende kiracı olduğum için banka olayına önem veriyorum.
Bu arada bizimki hala oturuyor.
Arada bir kira veriyor:)))
Evet kontratın imzalanmaması halinde bu sözleşmenin yeniden gecerli olacagını biliyorum... bankadan yatırmamızı kendisi istemedi... ve eğer bizi mağdur ederse maliyeye vergi kaçırdığı için haber vermeyi düşünüyorum.. bunun bir suç oldugunu bilsem baştan kabul etmezdim elden vermeyi.. ilk kez kirada oturdugumuzdan bilemedik en başta.. dün bu konuyu aratırırken öğrendim bunun bir suç olduğunu.. bugün yarın gidip şikayet etmeyi düşünüyorum şayet bizi mağdur edecek kararlar alırsa... haftada 2 gün ve belli saatlerde olması kimseyi üzmez zaten bunu öğrendiğim iyi oldu ama bunun içinde bir mahkeme kararı gerekiyormu acaba..?
Birde Kontratın şerh edilmesi kavramını duydum bu konuda bir bilginiz varmı acaba?
İcra takibi başlatmadınız mı, ya da bir sonuç çıkmadı mı?
İki kere başlattık ama adam kokusunu alıyor gibi sağdan soldan para bulup yatırıyor, icra takibi geri çekiliyor bu durumda.
Sonra gene 6 ay yok.
Hatta babam birikmiş kirayı verme o parayla başka eve çık helal ettim dedi ama yok çıkmıyor.
Malesef tüm kanunlar kiracıdan yana , ya evi satacaksın ya kendin oturacaksın.
Bababm emekli , kalp hastası o kira maaşına destek oluyor.
Asıl mağdur babam aslında.
Halada oturuyor.
3 senedir bir türlü çıkaramadığımız , kira alamadığımız babamı mağdur eden kiracıyı avukata verdiğimizden bazı bilgiler veririm size.
1 evi göstermek zorundasınız , haftada 2 gün ve belirlenen saatlerde, çat kapı kimse gelemez.
2 ekimde kontratınızın bitmesi birşey ifade etmiyor.
Evi boşaltmadığınıza geöre otomatik 1 senelik yenilenmiş oluyor.
3 ev satıldıktan sonra 6 ay evi boşaltmak için süreniz var.
Yeni ev sahibiyle anlaşabilirseniz oturabilirsiniz ama bundan böyle kira için banka kanalını kullanmanızı öneririm.
Bu arada kanunlarda bir değişiklik oldumu bilememe ama kanunlar kiracıdan yana.
Bende kiracı olduğum için banka olayına önem veriyorum.
Bu arada bizimki hala oturuyor.
Arada bir kira veriyor:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?