Kiracı olarak oturduğumuz ev satılıyorrr..:( yardım edin lütfen..:(

tethyss

☆☆☆☆★☆☆☆☆
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
2.433
2.046
773
Arkadaşlar merhaba.. 1 sene 5 aydır kiracı olarak oturduğumuz evi ev sahibi satmaya karar vermiş... Daha önce arayıp soran adam bu bilgiyi bize emlakçı aracılığıyla verdi. Bizim ise evden çıkma gibi bir gücümüz ve vaktimiz yok şuanda... Ben evde otururken evi görmek için gelen yabancılarlada muhattap olmak istemiyorum.. bu durumda haklarımız nedir bilen varmı acaba..? Ne yapmamız nasıl bir yol izlememiz lazım?

Buarada kira kontratımız geçen ekim ayı bitti... ve kontratımız noterden onaylı değil... Kirayıda elden veriyoruz ancak bir faydası olurmu bilmem ama bunun karşılığında imzalı senet alıyorduk son 5 aydır alındığına dair imzalı kağıt alıyoruz emlakçıdan....

Yardım ederseniz çook sevinrim...

Ev sahıbınıze rıca edebılırsınız, yatırımlık olarak ev almayı dusunen bırıne satsın yanı sızı evden cıkarmayı dusunmesın. Ornegın ben ev almayı dusunsem ıcınde oturmayacagım ıcın, uzun suredır duzenlı odeyen kıracısı olmasını ısterım onları da cıkarıp magdur etmem.
Ama eve yabancılar gelıp bakmasın deme gıbı bır kanunı hakkınız oldugunu sanmıyorum. Elbıse alırken bıle kac kere gıyıp cıkarıyoruz, ınsan ev gıbı buyuk bır yatırım yapmadan once ıcını tabıkı gormek ıster...

canım bi tanıdığımız da çok endişe içindeydi ev sahipleri evi satmıştı.... evden çıkmaya da şu anda hiç durumları müsait değildi.... alan kişi ev sahibi de demiş ben yatırım amaçlı aldım evden çıkmanıza gerek yok...benim kiracım olun demiş... derin bi ooooh çekmişlerdi.... belki sizin ki de öyle birşeydir... inşallah ev sahibiniz uyumlu bi insan olurda çıkarmaz sizi tabi almanyadan oğlu gelirse onu bilemeyiz :/ bi konuşma yoluna girin bakalım ...hayırlısı....

Arkadaşlar merhaba.. 1 sene 5 aydır kiracı olarak oturduğumuz evi ev sahibi satmaya karar vermiş... Daha önce arayıp soran adam bu bilgiyi bize emlakçı aracılığıyla verdi. Bizim ise evden çıkma gibi bir gücümüz ve vaktimiz yok şuanda... Ben evde otururken evi görmek için gelen yabancılarlada muhattap olmak istemiyorum.. bu durumda haklarımız nedir bilen varmı acaba..? Ne yapmamız nasıl bir yol izlememiz lazım?

Buarada kira kontratımız geçen ekim ayı bitti... ve kontratımız noterden onaylı değil... Kirayıda elden veriyoruz ancak bir faydası olurmu bilmem ama bunun karşılığında imzalı senet alıyorduk son 5 aydır alındığına dair imzalı kağıt alıyoruz emlakçıdan....

kontratta bitmiş ne yapılabilir ki ama bildiğim kadarıyla elden alınması yasak değil mi ?
olay mahkemeye gitse de uzar bu süre zarfında sizde daha fazla oturursunnuz ama mahkemede de masraf çok olur.
ev sahibinizle oturup anlaşmaktan baska çareniz yok arkadasların dediği gibi

kontrat yok. para bankadan yatmıyor bu yüzden pek yapılcak bişi yok gibi gözüküyor. yeni alacak olan kişiden süre isteyip anlaşma sağlayabilirsiniz umarım.

Kontratiniz bitmis ,kira parasinida elden veriyorsunuz yani banka makbuzu olmadigi icin pek olumlu dusunmuyorum.Ev sahibi ile mahkemelik olursaniz kontrat ve banka makbuzu soruyorlar elden vermeyi kabul etmiyorlar yapacagiz sey evi alan kisilerle anlasmak.

3 senedir bir türlü çıkaramadığımız , kira alamadığımız babamı mağdur eden kiracıyı avukata verdiğimizden bazı bilgiler veririm size.
1 evi göstermek zorundasınız , haftada 2 gün ve belirlenen saatlerde, çat kapı kimse gelemez.
2 ekimde kontratınızın bitmesi birşey ifade etmiyor.
Evi boşaltmadığınıza geöre otomatik 1 senelik yenilenmiş oluyor.
3 ev satıldıktan sonra 6 ay evi boşaltmak için süreniz var.
Yeni ev sahibiyle anlaşabilirseniz oturabilirsiniz ama bundan böyle kira için banka kanalını kullanmanızı öneririm.
Bu arada kanunlarda bir değişiklik oldumu bilememe ama kanunlar kiracıdan yana.
Bende kiracı olduğum için banka olayına önem veriyorum.
Bu arada bizimki hala oturuyor.
Arada bir kira veriyor:)))

sizi 6 aydan önce evden çıkartamazlar endişelenmeyin. ancak yeni ev sahibi kendisi oturaaksa ihtar çeker ihtarın elinize geçtiği andan itibaren 6 ay süreniz olur. yeni ev sahibiyle durumu konuşun bence. eski ev sahibinizden de kendisinin imzaladığı aldığı kiralara dair bir makbuz isteyin emlakçı ben vereyim makbuzu derse istemeyin eski ev sahibinin kendisi gelip imzalasın makbuzu gözünüzün önünde.

Evet kontratın imzalanmaması halinde bu sözleşmenin yeniden gecerli olacagını biliyorum... bankadan yatırmamızı kendisi istemedi... ve eğer bizi mağdur ederse maliyeye vergi kaçırdığı için haber vermeyi düşünüyorum.. bunun bir suç oldugunu bilsem baştan kabul etmezdim elden vermeyi.. ilk kez kirada oturdugumuzdan bilemedik en başta.. dün bu konuyu aratırırken öğrendim bunun bir suç olduğunu.. bugün yarın gidip şikayet etmeyi düşünüyorum şayet bizi mağdur edecek kararlar alırsa... haftada 2 gün ve belli saatlerde olması kimseyi üzmez zaten bunu öğrendiğim iyi oldu ama bunun içinde bir mahkeme kararı gerekiyormu acaba..?

Birde Kontratın şerh edilmesi kavramını duydum bu konuda bir bilginiz varmı acaba?

sizi 6 aydan önce evden çıkartamazlar endişelenmeyin. ancak yeni ev sahibi kendisi oturaaksa ihtar çeker ihtarın elinize geçtiği andan itibaren 6 ay süreniz olur. yeni ev sahibiyle durumu konuşun bence. eski ev sahibinizden de kendisinin imzaladığı aldığı kiralara dair bir makbuz isteyin emlakçı ben vereyim makbuzu derse istemeyin eski ev sahibinin kendisi gelip imzalasın makbuzu gözünüzün önünde.

ya zaten biz Eylül- Ekim gibi çıkmayı düşünüyoruz evden... şimdi satsa bile 6 ay süresi bizim evden çıkma durumumuza denk geliyor...

Bazı arkadaşlar taşının demiş.. biz zaten 2-3 ay önce taşınmayı düşünüyorduk ancak sözleşmede bir ay öncesinden ev sahibine haber verme maddesi vardı.. kendisi bu konuda müsamaha göstermediği için şuan ayak diretiyorum.. bu konuyu daha önceden bize açsaydı biz zaten çıkardık... ama sadece kendi çıkarlarını düşünüp bize son dakika haber verme durumu oldugundan konuşup anlaşma durumundan çok haklarımı sonuna kadar kullanmayı düşünüyorum..

3 senedir bir türlü çıkaramadığımız , kira alamadığımız babamı mağdur eden kiracıyı avukata verdiğimizden bazı bilgiler veririm size.
1 evi göstermek zorundasınız , haftada 2 gün ve belirlenen saatlerde, çat kapı kimse gelemez.
Yeni ev sahibiyle anlaşabilirseniz oturabilirsiniz ama bundan böyle kira için banka kanalını kullanmanızı öneririm.

İcra takibi başlatmadınız mı, ya da bir sonuç çıkmadı mı?

Evet kontratın imzalanmaması halinde bu sözleşmenin yeniden gecerli olacagını biliyorum... bankadan yatırmamızı kendisi istemedi... ve eğer bizi mağdur ederse maliyeye vergi kaçırdığı için haber vermeyi düşünüyorum.. bunun bir suç oldugunu bilsem baştan kabul etmezdim elden vermeyi.. ilk kez kirada oturdugumuzdan bilemedik en başta.. dün bu konuyu aratırırken öğrendim bunun bir suç olduğunu.. bugün yarın gidip şikayet etmeyi düşünüyorum şayet bizi mağdur edecek kararlar alırsa... haftada 2 gün ve belli saatlerde olması kimseyi üzmez zaten bunu öğrendiğim iyi oldu ama bunun içinde bir mahkeme kararı gerekiyormu acaba..?

Birde Kontratın şerh edilmesi kavramını duydum bu konuda bir bilginiz varmı acaba?

Evet kira vergisi var ama babam emekli mesela o yüzden ya ödemiyor yada çok cüzi bir şey ödeniyor.
Emlekçıdan makbuz vermeleride o yüzden.
Ev göstermek için mahkeme kararına gerek yok canım
Karşılıklı iyiniyet kuralları geçerli aslında.
Mesela ben bu evi tutarken içindeki kişi belirlediği günlerde saat2-5 arası gösteririm demiş.
Öyle kafasına göre çatkapı gelemez yani.
Kuralları siz belirleyeceksiniz , net konuşun hergelini alıp kapıma gelmeyin deyin.
Telefon edip hbr versinler.
Kontratı şerh etmeyi tam bilmiyorum canım.

İcra takibi başlatmadınız mı, ya da bir sonuç çıkmadı mı?

İki kere başlattık ama adam kokusunu alıyor gibi sağdan soldan para bulup yatırıyor, icra takibi geri çekiliyor bu durumda.
Sonra gene 6 ay yok.
Hatta babam birikmiş kirayı verme o parayla başka eve çık helal ettim dedi ama yok çıkmıyor.
Malesef tüm kanunlar kiracıdan yana , ya evi satacaksın ya kendin oturacaksın.
Bababm emekli , kalp hastası o kira maaşına destek oluyor.
Asıl mağdur babam aslında.
Halada oturuyor. :31:

İki kere başlattık ama adam kokusunu alıyor gibi sağdan soldan para bulup yatırıyor, icra takibi geri çekiliyor bu durumda.
Sonra gene 6 ay yok.
Hatta babam birikmiş kirayı verme o parayla başka eve çık helal ettim dedi ama yok çıkmıyor.
Malesef tüm kanunlar kiracıdan yana , ya evi satacaksın ya kendin oturacaksın.
Bababm emekli , kalp hastası o kira maaşına destek oluyor.
Asıl mağdur babam aslında.
Halada oturuyor. :31:

Anladım. Böyle açıklar olması ve insanların kullanması çok kötü. K:arşınızda böyle dalavereci inssanlar var ve hakkınızı gasp ediyorlar. Aslında aynı dalavereyle çıkarılabilirler ama o da ayrı bir uğraş. Babanız adına üzüldüm.

Bizim komşu 14 senedir aynı evde kirada ev sahibi uğraşıyor ama çıkartamıyor nedense.Kanunlar sürekli değişiyor ondan mıdır bilmem ki.Siz de yeni ev sahibiyle anlşırsınız belki kiraya devam edersiniz olursa

devlet de kiracılar magdur olmasın diye kurallar koyuyor tabi ama bu arada çok fazla suistimal edenlere de hiçbirşey yapılamıyor, buna da çare bulmak lazım değil mi…konu sahibi bence endişe edecek bir şey yok hem evi alan memnun bile olur, örnekte gördüğümüz üzere bu devirde iyi kiracı bulmak da zor. sizin kontratınız bitmesine rağmen bile düzenli ödemişsiniz ne güzel.

sıkıntıya gırecek bır durum yok çünkü ev sahıbı uzerıne düşenı yapmamış. kontratınız var ve yenılenmış kabul edılıyor. ev sahıbı evı satacağına dair ıhtar cekmemış. yanı sız çıkmak ıstemezsenız çok zor işi.
yasal olarak ev satışından sonra 6 ay surenız var. yok uğraşırım dıyorsanız uzarda gıder
bellı gunlerde makul saatlerde anlaşın o şekilde evı gösterın

Back
X