Kiracımız

Sözlü de bildirebilirsiniz ancak ispat noktasında sorun yaşarsınız.Size tavsiyem noterden ihtarname çekmeniz olacaktır.Şayet kontratınızda belli bir süre önce yazılı bildirim şartı varsa ona uymalısınız.Yoksa yeni dönem gelmeden minimum 1 ay öncr noterden sözleşmenizin yenilenmeyeceğimi,ve kontrat süresi sonunda evi tahliye etmesi getektiğini aksi halde dava açacağınızı bildirin.İşinizi garanti altına almak için ne kadar süre önce ihtarı çekerseniz o kadar iyi olur.Çünkü ha deyince ev bulunmuyor.
Şayet bu bildirimi yazılı ya da sözlü yapmazsanız kontratınız otomotikman bir yıl daha uzar,

Çok teşekkür ederim açıklamalarınız için. Çok işime yarayacak gerçekten.
Bu arada itiraf etmeliyim ki bende kiracıyım :D
Ev sahibimiz 3 yıldır bizi çıkartmaya çalışıyor hala çıkaramadı :D
- Kirayı zamanından önce öderiz.
- Kira artışını kontrata göre zamanın da yaparız.
- Elektrik su vs borcumuz yok.
- Aidatlarımızı da ödüyoruz.
- Evin tüm tamirat ve tadilat işlerini biz yaptırdık.
- Her yıl badana boyasını yaptırıyoruz evi kiraladığımız zaman ev ahır gibiydi şimdi saray gibi.
- Mutfak ve banyoyu kendimiz yaptırdık kiradan falan da düşmedik.
- Evi kiraya verdiğine dair beyanda bulunmamış vergi vermemiş.
Şimdi ev kıymetli oldu bizi çıkartıp daha iyi bir kiraya vermek istiyor. :D
Ama bize çektiği ihtarname de sebep olarak kendinin kullanacağını yazıyor elinde 3 tane daha boş kullanılır evi var.
Ve biz çıktıktan sonra 2 yıl süreyle evi başkasına kiraya vermeyeceğini verse dahi onu çıkarttırıp bizim oturacağımızı ve yalan beyanla bizi mağdur ettiği için bize tazminat ödeyeceğini henüz bilmiyor :D
Eeee sülalede herkes Avukat olunca sorun kalmıyor ;)

Siz en iyisi ihtarnamenizi çekin. Sözle halletmeye kalkmayın. Rahmetli babam sevmezdi bu resmi işleri. Rica etti kiracısından adam tamam dedi. 1 yıl oyaladı babamı kira vermedi. Bir sabah kalktık ki adam gece çekmiş gitmiş.
Yıllar sonra helallik istemeye geldi ama babam hakkını helal etmedi.
Keşke o zaman beni dinleyip resmiyete dökseydik hem maddi hem manevi kaybı olmayacaktı babamın.
O nedenle sizde bence ihtarnamenizi çekerek işe başlayın.

Aynı öğrenciyken izbe bir mahalledeydim arkadaşlarım korkup gelemezdi :halay: ama ben alışmıştım :KK76:
Benim şu an oturduğum yer izbe değil ama nezih de değil. İzbe yerlerde de küçükken yaşadım ama. Alışıyor insan ya, ben şimdi yarın öbür gün işimi gücümü oturtunca kendi hayatımı kurmak istiyorum, gücüm yettiğince de iyi yerlerde oturmaya çalışacağım. O zaman gelince buraları beğenmeyiz :D

Benim şu an oturduğum yer izbe değil ama nezih de değil. İzbe yerlerde de küçükken yaşadım ama. Alışıyor insan ya, ben şimdi yarın öbür gün işimi gücümü oturtunca kendi hayatımı kurmak istiyorum, gücüm yettiğince de iyi yerlerde oturmaya çalışacağım. O zaman gelince buraları beğenmeyiz :KK70:

Sen benim öğrenciyken oturduğum mahalleyi görsen burda nasıl yaşadın derdin.Artık nasıl uyum sağladıysam 2 yıl gayet rahat yaşadım bi de bakkala kadar yakınlık kurdum:KK53: şimdi düşünüyorum iyi başıma bişey gelmemiş diyorum :halay:

O muhitte 2500 e kiralar son 2 yılda hizlica çıkmış olmalı ki sizin kiraniz 1700 de kalmış. İstanbulun her yerinde maalesef durum bu şekilde zaten. Kiralar her yeni kiracı giriş çıkışında %50 civarı artıyor. Özellikle kentsel dönüşüm kiralarin aynı böyle firlamasina sebep oldu.

Çevrede kiralar 2500 asla olamaz. Yeni kiraya verilen evler o fiyatlara verilmiştir. Yoksa sizin kiracinizdan da daha az ödeyen cevrede kiracılar vardır. Onları göz onunde bulundurmamaniz ev sahibi firsatciligi zaten. Yani aynı apartmanda sizin kiracinizdan 5 yıl önce girmiş biri pek ala 1300 lira kira ödüyor olabilir. Bunu görüp bak bizimki 1700 lira demeyip hımm karşı daireyi 2500 e vermişler demeniz hak değil zaten.

Onun dışındaki sebeplerde kiracı zaten sözleşmeye aykırı davranıyor. Bu durumda onu çıkarmak için hakkınız var zaten. Siz de 2850 deb ilan verip 2700 e evi kiraya verebilirsiniz artık.

Eşim Dükkan alıp kı raya vermek istiyor. Acilen onu vazgecurmem lazım. Ne kdr zormuş mülk sahıbı olmak. 18 sayfada sadece bunu anladım

Ne ilginç yorumlar var. Borçla 1+1 ev aldık. Kirası 400. İçinde kiracı var. Yeni aldik aldigimizda kiraci var dediler. Sözleşme yapılmadı. Kiracı 4 ay sonra çıkabilirim diyor. Kirayı ne zaman öder vs diye konuşmaya bile yanaşmadi. İşimiz var bizim onunla :işsiz:

Arz talep meselesi diye birşey var. Bu evi 1000 tlye kiraya vermeye kalksam fırsatçı değilde salak olurum. Neden? boş kalır ev.

1700 tlye evi kimse kiralamazsa ev sahibi de fiyatı düşürmek zorunda kalır. Fiyatların düşmesini istiyorsanız yüksek kıralı evlerde oturmayın. Ozaman fiyatlar düşer.

Eşim Dükkan alıp kı raya vermek istiyor. Acilen onu vazgecurmem lazım. Ne kdr zormuş mülk sahıbı olmak. 18 sayfada sadece bunu anladım

Borçla alacaksanız bir kez daha düşünün. Hani kira parasıyla kredi taksidini öderim derseniz koşarak uzaklaşın.

K.validenin ortaklı Dairesi var 200 tl geliyor sadece ona. Daha doğrusu gelemiyor. 5-6 aydan beri kira alamiyorlarmis

İnsanların kafasına silah dayayıp 1700 liralık evde oturtmuyorlar
MEsela ben İstanbulda 600 liralık evde oturuyorum
Neden? Gücüm buna yetiyor...

Evet çok güzel. Ama 2 yil sonra senin tahmini kira 700 lira civarında olacak. ama ev sahibin aa çevrede evler 1200 lira oldu. Evin ederi zaten 1200 lira diyip seni evden çıkmaya zorlasa hoş olmaz.

Tamam konu sahibinin kiracısı ödemeleri de tam yapmamış ama konu sahibi 2500 liraya da fazlasıyla takılmış gibi.

Biz 4 yıl önceye evlendik. 1000 tl ye kiraya girdiğimizde apartmanda ki insanlar aaa kiraniz çok bu civarda 800 lira kiralar diyordu. Şimdi başka bir evde oturuyoruz. Ama bu çevrede kira kontrolü yapıyorum .ortalama kiralık daire fiyatları yılda 500 tl artıyor. Ama kiracı evde iken ancak %5 ufeye göre zama yapabiliyor ev sahibi.

evin tutarı yerine göre değişir tabiki istanbulun belirli yerlerinde
mesela etiler bebek vs gibi zaten burda evin kiraları hep o şekildedir
ve ordan ev bakan biri bunu bilir buna göre gider onun için ev sahibine
insafsız diyemeyiz.iyi niyetli diyosunuz bunun için önce konuşmayı deneyin
eğer fayda etmezse başka yolu denersiniz.

Valla bizDe şans yok gerçekten.2senedir her ayın 1inde tık diye yatırırız kirayı eve de çok iyi bakarız her şeyi biz tamir ettik.
Adam çatır çatır zam yapıyor rica minnet dinlemiyor hiç neredeyse civardaki en yüksek kirayı biz ödüyoruz üZüldüm konuyu okuyunca.

Bildiğim kadarıyla kira sözleşmesi belirli süreli olsun belirsiz süreli olsun farketmiyor kanun kiracıyı koruyor 10 sene boyunca kanunda geçerli durumların varlığı yoksa çıkarma durumunuz maalesef yok. Ancak eğer sözleşmede kira bedelinin ödenme tarihi belirlenmişse ve gecikme yaşanıyorsa yazılı olarak ihtar çekmelisiniz bu durum aynı sene içerisinde 2 kere yaşanırsa sözleşmeyi feshedebilirsiniz ama dediğim gibi kesinlikle yazılı ihtar göndermeniz gerekli gecikme ile birlikte

Back
X