• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiraya %25 zam yapan var mi

Ev sahibim apartmandaki iki kişiyi tahliye sözleşmesi imzaladiklarindan 1000 lirayı 3500liraya yükseltip d.gaz döşeyeceğim bahanesiyle çıkardı.benden 2000 lira istiyor.ama yine rahat bırakmayacak.sonrasinda d.gaz dosecegim çok dicek.
Ben zam konusunda ne yapıyım bilmiyorum.kafamdaki 1300 lira.cevremde bakıyorum herkes artı zamlar yaptı ama hiçbiri yüzde yüz değil.evin su anki değeri 2500 su haliyle.ne yapacam bilmiyorum.ev sahibiyle zitlassamne olur
Döşüyor mu bari o evlere gazı?

04751C5A-FA64-49CD-8DD5-6698B813206C.webp

2 tane kiracım var. İkisi içinde elimden geleni yaptım. Ama herhangi biri sizin gibi sadece kendini düşünen biri olsa satıcam der yada herhangi bir bahane ile çıkarırdım.

Bu ne ya adamın malının ortağı mısın ???

O insanlar o evi alırken kimbilir nelerden feragat etti. İşine gelmiyorsa çıkarsın. NET.

Daha önce yazmıştım.
Benim ev sahibim %25 yaptı , biz %70-75 civarına kendi isteğimiz ile iki ay sonra tekrar yükselttik.

Ekonomi belli. Çift taraflı düşünmek lazım. Ben bu evin sahibi olsam , bu evi ne kadara kiraya verirdim ? Diye sormalı insan kendine. Çevre değerlere bakmalı. Yeni kiracı kadar olmaz belki arttırım ama %25 oran gerçekten az. Kiracısı olan herkes zengin değil ki. Belki kira gelirleri ile geçiniyorlar , belki çocuk okutuyorlar vs.

Mümkün mertebe anlaşmaya bakın. Yeni bir ev arayışına girseniz de kolay ev bulamayacaksınız, bulsanız pahalı bulacaksınız, nakliye - taşınma stresi , boya badana masrafı, ortam değişikliğinden huzursuzluk vs olacak.

Biraz akıllı davranın lütfen kiracılar.

Ev sahibime Yüzde 150 yaptım . Çünkü piyasanın epey altında oturuyordum. 5 bin tl ye yükseldi ana bugün kiraya verse 8,9 bine rahat gider. kendim de ev sahibiyim kiracima yüzde 60 yaptım. Zamma rağmen yine de piyasanın yarı fiyatına oturmuş olacak. Yüzde 25 ayıptır. Devleti arkaya alarak Hak yemektir. Enflasyon yüzde 25 değil.
kiracim sağolsun ayak diremedi ben de usturuplu zam yaptım ama yüzde 25 deseydi onu çıkarıp kendi evime geçerdim net.

Seni çıkarmadan döşese olmuyor mu?
kendisini çıkarmadan döşese kirayı 3500 yapacakmış onu da konu sahibi istemiyor

sobalı olduğu ve arka tarafa baktığı için 2000 bile çok diye düşünüyor ama etraftaki sobalı evler 2 bin olmuş çoktan, cephesi iyi olanlar 2500 olmuş

sanırım 5 yıldan az kiracı dolayısıyla %25 yapayım 1300 yapayım oturayım, ev sahibi en fazla ne yapar, bunu soruyor.

diğer konularda hukuki açıklama yapıldı mı bilmiyorum ama hakikaten ben de sorayım ev sahibi en fazla ne yapar bu kadın inat ederse?

doğalgazı bu kadın evdeyken zorla mı döşetecek, mesela?
5 seneye kadar çıkmasa kirayı da düzenli %25 arttırıp verse ne yapabilir ev sahibi?

sobalı olduğu ve arka tarafa baktığı için 2000 bile çok diye düşünüyor ama etraftaki sobalı evler 2 bin olmuş çoktan, cephesi iyi olanlar 2500 olmuş

sanırım 5 yıldan az kiracı dolayısıyla %25 yapayım 1300 yapayım oturayım, ev sahibi en fazla ne yapar, bunu soruyor.

diğer konularda hukuki açıklama yapıldı mı bilmiyorum ama hakikaten ben de sorayım ev sahibi en fazla ne yapar bu kadın inat ederse?

5 seneye kadar çıkmasa kirayı da düzenli %25 arttırıp verse ne yapabilir ev sahibi?
Yüzde 25 yapıp çekilse ev sahibinin yapabileceği bir şey olmadığı söylendi zaten ona. Pamuk korkuyor üstüme gelir mi diye.

Ev sahibi tadilat yapabilir. Kiracı isterse buna maruz kalmamak için evden çıkar. Çıkmazsa o evdeyken yapılır. Kiracının kanunen hayır deme tasarrufu yok diye biliyorum

Sobali evler 2500 tl iken, 2000tl kirayi kabul etmemenizin mantigini anlayamadim
Bu üyenin konularında niye mantık arıyorsunuz ki? Aranacak en son şey mantık. Kira ve erkek, eski koca ve sanal aşk aramanız lazım. Kelimeler arasında da alaka yok demi? Onu da aramamak lazım. Çünkü kendisi de kuramıyor

Ev sahibim apartmandaki iki kişiyi tahliye sözleşmesi imzaladiklarindan 1000 lirayı 3500liraya yükseltip d.gaz döşeyeceğim bahanesiyle çıkardı.benden 2000 lira istiyor.ama yine rahat bırakmayacak.sonrasinda d.gaz dosecegim çok dicek.
Ben zam konusunda ne yapıyım bilmiyorum.kafamdaki 1300 lira.cevremde bakıyorum herkes artı zamlar yaptı ama hiçbiri yüzde yüz değil.evin su anki değeri 2500 su haliyle.ne yapacam bilmiyorum.ev sahibiyle zitlassamne olur
%25in gözünü seveyim %150 zam yapıyor benim ev sahibim göya kendi geçicekmiş çıkın dedi ama gitmezsek 4 bin 5 bin verirseniz oturun dedi 🤦🏼‍♀️ bizde hakkınızı hukuken arıcaz tabi ki

Pamukpamuk44,
aynı konuyu daha kaç defa açacaksınız ?
Eylül ayında açtığınız konuda ev sahibiyle 2000 liraya anlaşmıştınız, adam 2000 lira isterim deyince tamam demiştiniz, bakınız yorumunuz:

2000 lirada anlaştık. Yüzde yüz zam ama kimseyle kötü olmak istemiyorum

Ev sahibinizle kira 2000 lira olacak diye anlaşmanıza rağmen şu konuyu açtınız: Kiraya %100 zam

Söz ağızdan bir kere çıkar, yeri geliyor ev sahiplerine de kızıyoruz ama Allah kiracının da sözünde duranını nasip etsin.

Rica ediyorum kira zammı içerikli konularınıza bir son verin lütfen.

Allah ev sahibinize sabır versin.bu kaçıncı karar degisikligi.konusup anlasmissiniz 2000 lira denmiş hala yok öylemi yok böylemi.konusmalarinizdan evde bedava oturmak gibi bir niyetiniz var gibi gözüküyor.

Back
X