Yöresel Tarif Kiraz Yapragı Sarması (Malatya mutfağı)

Yöresel Yemekler

suri

peri
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2007
397
2
116
Ankara
Malatya yöresine has güzel bir yemektir...tek tek serçe parmağı kalınlığında sarılıp tencereye sıra ile dizilip pişirilir.piştikten sonra kiraz yaprağının biraz acımsı tadının gitmesi için süzgeçte soğuk su tutulur...

Soğanları pembeleşinceye kadar kavurunuz arzuya göre çok az salça ilave edebilirsiniz..

1 su bardağı yarma
Biraz su
Tuz
Yeteri kadar taze kiraz yaprağı

Üzeri için:
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı erik ekşisi
Tuz
1 adet iri kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı

Yarma(Malatya yöresinde kullanılan aşurelik buğdayın ince öğütülmüş olanı) tuz ve su birbirine yapışan bir harç olana kadar yoğrulur. Haşlanmış kiraz yaprağının kenarına fitil şeklinde konur ve sarılır. Sarmalar tencereye sıralanır. Üzerini geçecek kadar su konur. 20 dakika kadar haşlanır. Suyundan süzülerek servis tabağına yerleştirilir. Yoğurt, yumurta, erik ekşisi az su ve az tuz bir tencereye konur, bir taşım pişirilir. Sarmaların üzerine dökülür. Diğer tarafta ince kıyımış soğan tereyağında kahverengi renk alana dek kavrulur. Yemeğin en üstüne gezdirilir

kiraz_eksi.JPG

Malatya'lılar kiraz yaprağını çiçekten yeni çıkmış kiralar küçük çağala olduğu zaman ağaçtan toplar sararlar ve kışın yemek için ya derindondurucuya konulur veya ipe takarak gölgede kurutulur kışın bunu haşlayıp sararlar yani ilkbahar dışında kirazın yaprağı sarılmaz hem kart hemde acı olur....

Malatya'lılar kiraz yaprağını çiçekten yeni çıkmış kiralar küçük çağala olduğu zaman ağaçtan toplar sararlar ve kışın yemek için ya derindondurucuya konulur veya ipe takarak gölgede kurutulur kışın bunu haşlayıp sararlar yani ilkbahar dışında kirazın yaprağı sarılmaz hem kart hemde acı olur....
Anladım yanı biz yiyemice zsizlere afiyet olsun opuyorumnanaktan

...

bunu yemistim birkere, cooook lezzetli oluyor, tavsiye ederim..cokacimcoook

paylasim icin tesekkürler

opuyorumnanaktan

$kiraz-yapragi-sarmasi-malatya.webp
resmi de benden olsun ...ah malatyada deilim nasılda canım çekiyorr bu yemegiii:43::43::43::43:

oyy ben bayılıyorum buna en sevdiğim yemek diyebilirim fasulye yapragındanda sarıyolar bunu biz biber yapragındanda sarmıstık :1::1::1:

malatyalı bi arkadaş var bu yemeği yapar bize arada bir nasıl güzel bir lezzettir anlatamam mutlaka deneyin :)

Back
X