kırıldım yıprandım yo-rul-dum.

vals24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2012
25
0
0
İstanbul
Bonbon, henüz 3 haftalık bir yavruyken çıktı karşımıza. Araba çarpmış ve arka ayakları kırılmıştı. Bacaklarından biri ampüte edilmek zorunda kalındı. Şimdi büyüdü, 3 aylık yakışıklı bir delikanlı oldu! Muhteşem güzellikte, şirin mi şirin, yakışıklı mı yakışıklı bir bebek. O kadar beğeni, o kadar paylaşım aldı ama, 8 yaşındaki bir çocuktan başka kimse aramadı! 3 bacaklı olmasının bunda payı var mı bilemiyoruz, ama bir köpeğin bacak sayısının neden önemli olduğunu da anlayamıyoruz. Bonbon, ona gözü gibi bakacak, asla terk etmeyecek ve ömrünün ortalama 15 yılını ona vaat edebilecek ömürlük ailesini arıyor! İletişim: 0505 336 03 89 - elveriel@hotmail.comYer: Ankara — Bonbon için sadece bir kişi aradı, o da 8 yaşındaydı :) ° ' (6 fotoğraf)

Son düzenleme:
selam bayanlar ben gecen yıl eylul ayında evlendım
ramazan bayramından sonra hemen evlenmiştik
kurban bayramı zamanı geldi ben ıstanbuldayım ailem istanbulda
eşimin ailesi ise balıkesirde
kurban bayramında esımın ailesı bızı arife gununden çağırdı
ailem istanbulda oldugu ıcın
bende annemlerın alini öpelim sabah
gunduz 12de yola cıkar sızınkılere gıdelım dedim
bayramda annemlerın elını optuk
11de yola cıktık
yolda esımın ablası aradı
esıme fırça attı
(sen bızım addetleri bılmıyormusun neden geç kaldın dıye)
ben ıstanbulda ailem ıstanbuldayken bayramlaşmadan dırek balıkesıre gıtmelıymısım
telefonda esıme fırça attı bayram gunu moralımızı bozdu
sankı benım ailem aile degıl
sankı annem anne babam baba degıl!
böyle konularda nasıl tepkı vermelıyım?

ıkıncı bır derdım daha var ama onu ayrı bı konuda anlatcam :(

Yani üstünden yıl gecmiş, ikinci kurban gelmiş. Davranışları hala aynı şekilde mi? Sizi emir komuta zinciriyle mi yönetiyorlar bunları bi anlatırsanız daha iyi yardımcı oluruz.

Bir de iki ayrı konu acmayın, birleştirirler zaten yorulduğunuza değmez.

yeni evliliklerde bu hep böyle olmuştur.boşver aferin iyi yapmışsın.olması gerekende buydu zaten..nasıl alıştırırsan öyle gider.her bayramda aynısını yap.eşin yok önce annemlere dersede annemlere ayıp olur aynı şehirdeyken olmaz de.mutlaka alıştır.bende yeni evlendiğimde bayramın ilk günü eşimin annesine gider onrda kendi aileme bayramın son günlerinde yani ..giderdik.ama aradan yıllar geçtikçe bir de baktım benim hiç kıymetim yok,eltiler her bayramda önce annelerine gidiyo ,ama kaynanam bana dişini geçirdiğinden benden bunu istiyo ,bende eşime dedim önce annemlere sonra sizinkilşere ,surat astı.ama dediğim oldu,baktım her bayramö eşimde bende geriliyoruz,hangimizinkine önce -sonra...of.şimdi ise artık bayramlarda genelde tatil ayarlıyoruz tatil dönüşü ise ailelere uğruyoruz:) geleneklerimiz çok güzel ama uygulatmıyolar...bayramı işkenceye çeviriyolar..eşin ve sen daha çok yenisiniz zamanla sizde önemli olanın en başta kendiniz olduğunu anlayacaksınız,birbirinizi senin ailen benim ailem diye yıpratmayın,bir bayramda önce onun ailesi diğerinde senin ailen olarak anlaşın,görümce,elti,kaynan.. söylentilerini duymayın.çokk mutlu olacaksınız.

bu bayramda aynı şey olacak benım ailemle bayramlaşmamı istemıyorlar
sadece kendılerıyle ılgılenecekmişiz ama ben kabul etmıyorum tabıkı benım ailemde aile sonuçta
bencıl davranıyorlar
kocamı arayıp sürekli akıl verıyorlar
moralımızı bozuyorlar

yeni evliliklerde bu hep böyle olmuştur.boşver aferin iyi yapmışsın.olması gerekende buydu zaten..nasıl alıştırırsan öyle gider.her bayramda aynısını yap.eşin yok önce annemlere dersede annemlere ayıp olur aynı şehirdeyken olmaz de.mutlaka alıştır.bende yeni evlendiğimde bayramın ilk günü eşimin annesine gider onrda kendi aileme bayramın son günlerinde yani ..giderdik.ama aradan yıllar geçtikçe bir de baktım benim hiç kıymetim yok,eltiler her bayramda önce annelerine gidiyo ,ama kaynanam bana dişini geçirdiğinden benden bunu istiyo ,bende eşime dedim önce annemlere sonra sizinkilşere ,surat astı.ama dediğim oldu,baktım her bayramö eşimde bende geriliyoruz,hangimizinkine önce -sonra...of.şimdi ise artık bayramlarda genelde tatil ayarlıyoruz tatil dönüşü ise ailelere uğruyoruz:) geleneklerimiz çok güzel ama uygulatmıyolar...bayramı işkenceye çeviriyolar..eşin ve sen daha çok yenisiniz zamanla sizde önemli olanın en başta kendiniz olduğunu anlayacaksınız,birbirinizi senin ailen benim ailem diye yıpratmayın,bir bayramda önce onun ailesi diğerinde senin ailen olarak anlaşın,görümce,elti,kaynan.. söylentilerini duymayın.çokk mutlu olacaksınız.

haklısınız ben gorumcem evlenıyor bakalım fırca atan gorumce bayramda ılk kıme gıdecek!
benım zoruma giden kocamı arayıp bayram gunu moralını bozuyor
ne hakkı var buna
bız teröristi zıyarete gıttık sankı
oda anne oda baba
yıprandım resmen bunlar yuzunden artık bıle bıle saygısız olacagım bu gıdısle

Ailenizle aynı şehirde yaşıyorsanız bir gün önceden de bayramlaşabilirsiniz, görümceniz elbette arayıp eşinize fırça atamaz ama siz de böyle bir incelik gösterebilirdiniz. Nasıl olsa koca sene siz ailenizin yakınındasınız, eşiniz ailesinden uzakta.

Ailenizle aynı şehirde yaşıyorsanız bir gün önceden de bayramlaşabilirsiniz, görümceniz elbette arayıp eşinize fırça atamaz ama siz de böyle bir incelik gösterebilirdiniz. Nasıl olsa koca sene siz ailenizin yakınındasınız, eşiniz ailesinden uzakta.

bayramdan bır gun once annemde babamda çalışıyor ev boş

ailenel aynı şehirde olsanda herbayram önce eşinin ailesine gidilecek diye bir kural olmamalı,heleki bu kuralı görümcen koymamalı..canınızı hiç sıkmayın ,eşinle konuş ve bayramları paylaşın :) mesela ramazna bayramında sizinkileri önce gittiyseniz kurban bayramında önce eşinin ailesine gidin.eşini aradıklarındada eşin kendi ailesine gereklei açıklamayı kendisi yapsın.sen hiç arada kalma

Bayram sabahları önemlidir benim ve eşim için.
O yüzden biz her yıl bir bayram benim aileme, bir bayram onun ailesine gideriz.Bu 8 yıldır böyle.
Böylece ne biz kırılırız ne onlar kırılır.
Böyle bir yöntem düşünebilirsiniz.

sen en doğrusunu yapmışsın aynı şehirde ailenle bayramlaşmadan başka şehire gitmen yanlış olurdu eşinde sana destekse görümceyi şunu bunu kafana takma.kimseyle yüz göz de olmana gerek yok.bırak cevaplarını eşin versin:40: bu şekide devam edin onlar da zamanla bu düzene alışırlar:31:

canım bak ipleri eşinin eline verme al sana canlı örnek

ben hiç kendı basıma kararlar alamıyorum

hep bırılerınden ızın almak zorundayım sormak zorundayım

o yuzden restını cek balık baştan kokar

sen de öyle ol yoksa yemın ederım bas edemezsın

offf bu bayram mevzuları beni de çok geriyor biz de de durum şöyle bizim burda köylerde bayramlaşma gelenekleri var her bayram günü bi kaç köy vardır belirli herkes kalkar oradaki evleri dolaşır birbiriyle bayramlaşır yemekler yenir bol bol misafir ağırlanır...eşimin köyünde de bizim köyümüzde de bayram ilk gün..o yüzden eşimle hep tartışıyoruz bizim köyde gelen giden daha çok oluyor tanıdığım herkesi görebiliyorum ama eşimin köyü daha küçük gelen giden de az oraya 2. gün gidelim diyorum eşim de ben ilk gün giderim diyo...önce bizim köye gidiyoruz sonra eşim köyüne gidiyo 2. gün de annesini ziyarete eşimle gidiyoruz..yani ilk günü ayrı geçiriyoruz malesef ama ben gitmek istemiyorum oraya...anlayacağın önce kendini düşün bence ne derlerse desinler boşver....

şartlar neyse ona göre hareket etmek gerekir bence.
böyle kurallar hayatı çok zorlaştırıyor. :19:

Bir bayram sizin ailenize, bir bayram eşinizin ailesine gidin
Biz de yıllarca böyle yaptık.

Fakat sanıyorum eşinizin ailesi buna da tepki gösterir.
Her bayram onlara gidilsin istenir.

Bu durumda da Eşinizin tavrını koyması gerekir

o dediğinden bi tane de bende de var üstelik aynı şehir..yasadgm yer ist demesen ben mi yazdım acaba dicemm..görümcenin yaptığı kraldan cok kralcılık.sınır oluyorm bencil insanlara

Siraya koyun ve siranizdan taviz vermeyin..zamanla alisirlar...sizinki aile ise onlarda sabah erken saate bekleyebilirler..bu cok normal..yani herkes kendini birbirinin yerine koymali..

Back
X