• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cilt Bakımı Ürünleri Kirişikliklar Için Doğal Tarifler

  • Konu Sahibi Konu Sahibi tılsım33
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri
T

tılsım33

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi tılsım33
  • #1
Yumurta akı-bal maskesi: 1 yumurta akı ile 2 yemek kaşığı çiçek balı iyice karıştırılır, yüze sürülür ve 20 dakika etkilenmeye bırakılır. Süre sonunda yüz ılık suyla yıkanır.

Her gün ısırganotu çayı ile yıkanan yüz gerginleşir.

Kaymak, Elma maskesi: Bu maskeyi hazırlamak için soyulmuş bir elma ve üç kaşık kaymağı mikserle bir kaç dakika karıştırmanız yeterli. Karışımı cildinize yaydıktan sonra temiz bir bezle yüzünüzü kapatın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin.
Faydası: Kaymak cildi yumuşatır, nemlendirir ve cilde elastikiyet kazandırır. Kırışıklara karşı da etkilidir. Elma ise cildin diri kalması için önemli bir besindir.
Ihlamur Maskesi: Bir miktar ıhlamurun çiçek ve yapraklarını ezin. Daha sonra süt ve salatalık suyu ilave ederek krem kıvamına gelinceye kadar yoğurun ve gece yatmadan önce cildinize iyice sürün.Bu maskeyi haftada iki defa uygulayabilirsiniz.

Badem Yağı: Aynı miktarlarda acı badem yağı, pirinç unu ve 1 yumurtanın sarısını bir kabın içinde iyice karıştırın.Daha sonra krem kıvamına gelinceye kadar süt ilave ederek yoğurun.Hazırladığınız kremi banyodan bir saat önce cildinize masaj yaparak sürün.Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.
Bal Maskesi: 1 Çorba kaşığı bal, 1 fincan limon, 2 adet yumurta akı, 1 çorba kaşığı badem yağı, yarım fincam süt karştır kırışık bölgelere uygula
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi tılsım33
  • #2
Merhaba ben de bal ve yumurta içeren farklı bir maske uygulamaya başladım. 2 haftadır uyguluyorum.
...
Fakat bir arkadaşım balın kıllanma yaptığını söyledi. Şimdilik öyle bir durum yok. Böyle bir yan etkisi olabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Back