Kırmamak ve kırılmamak dileğiyle...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah şifa versin,yürekten üzüldüm sizin için.
Bazen çocuklar fiziksel bir sıkıntı yaşamasalar bile ciddi davranış bozuklukları gösterebiliyorlar.

Mesela benim kızım;
Beş buçuk yasinda,ciddi psikolojik sıkıntılari var bu ara ve ben on yaş yaşlandım bu dönemde.
Sizin yasadiginiz çok daha zor.

Ama yazdıklarınızdan hissettim siz güçlü bir kadınsiziniz.

Eşinizden ayrıldınız mi?
İnşallah herşey tez zamanda yoluna girer.

Benim kızım da ilk yılında her ayını doktorlarda, laboratuvarlarda geçirdi doğumsal bir rahatsızlığı yüzünden. Hala çekinir doktorlardan. 5 yaşında. Uzun süre gitmeyip ilk gittiğinde bayağı da ağlar.
Malesef çocuklarda travma oluyor böyle durumlar. Sizinki daha da ağırmış. Çocuk şımarıklıktan yapmıyor ki bunu. Siz bol bol telkin edin çoçuğunuzu ama sorun gibi yansıtmayın.

Konuyla alakası yok ama Hastane psikolojiai cok zor ailece yardım alsanız cok iyi olur birde moral gercekten cok önemli ve evde eşinizle tartısmamanız da aynı inanın kendim aaglıkcıyım su aralar kardesım un ameliyatları ile ugrasıyorum gercekten cok cok cok zor bunu her insan kaldıramıyor dikkat edin kendinize

bence o drun anası babası oturup düşünmeli
Ne yaptılarda bu böyle densiz,empati yoksunu ,abuk subuk konuşan bir varlık oldu diye

Doktor olmus ama adam olamamis derler bu ondan iste. Privacy denen birsey yok Turkiyede en kil oldugum sey. Yaptigi buyuk saygisizlik..herkesin icinde alenen soylenecek sey mi? Odada soyleseymis. keske sikayet etseydinde bi uyari alirdi belki en azindan. Terbiyesiz bir doktormus net

Kucuk çocuklar icin ameliyat ,igne olmak kolaymi.
Aile içi durumunuz düzelmesi için çaba sarfasın anne baba olarak çocuğa yapacağınız en büyük yatırım bu diye düşünüyorum

Insanların özeline girmek ne zamandan beri doktorlara görev haline gelmiş?
Görevin bellidir,sınırların bellidir.Hele de çocuk söz konuysa asla sakin olamıyorum.
Lütfen gerekli yerlere şikayet dilekçeleri iletin.Haddini ve yerini bilmeli kim olursa olsun..

Sizi biliyorum konularinizdan oğlumuzun da sizin de yasadiklariniz cok zor bu sizin imtihanınınız sabir gosterin her seye karsi ödülünü misliyle alacaksınız kocanıza sabredin demiyorum oğlunuz yokken bağırın cagirin ama çocuğun yanında yapmayın gerçekten çok akıllılar her şeyi anliyorlar

Geçmiş olsun. Hiç kimsenin sizi böyle bir tavırla uyarmaya hakkı yok. Ayrıca biliyoruz ki hasta yakınlarının psikolojisi de bu savaş içinde oldukça yıpranıyor. Bunlar kolay şeyler değil, siz de yorgun, stresli ve tükenmiş hissedebilirsiniz. Yani her şeyi dört dörtlük yapacaksınız diye bir şey yok, lütfen kendinize yüklenmeyin, siz de bir insansınız. Çocuğunuzla ilgili psikolojik destek alın ayrıca kendiniz için de alın lütfen. Birdaha böyle bir durumla karşılaştığınızda da şikayet etmekten çekinmeyin, insana dokunan her meslek elemanı saygılı olmak ve sınırları korumak zorunda. Bunu beklemek de en doğal hakkınız.

Allah yardımcınız olsun bazen doktorları anlamak zor. Ama hepsi öyle değil tabiki sadece empati yapamayanlar böyle. Özellikle acildekiler biraz daha kırıcı olabiliyorlar. İnsan ne yaşadığını kendi biliyor maalesef

Doktorun tavrı yanlış kesinlikle. Her ne olursa olsun. İster doktor olsun, ister profesör kimsenin kimseyi böyle kalabalık ortamlarda rencide etmeye hakkı yok, dogru söylese bile. Rezil olan kendisi olur.

Yalnız biraz olsun sizde de pay varsa oglunuzun böyle olmasında, bir dur deyip herşeyi bir kenara bırakıp çocugunuz için ne dogruysa onu yapın. Yavrunuzun üzüntülerine, sıkıntılarına bir de tuz, biber olmayın.

Ayrıca böyle hadsizlere de aynı şekil davranarak haddini bildireceksin. Aglayarak olmuyor. Nasıl oluyormuş görsünler.

Benim kızım da ilk yılında her ayını doktorlarda, laboratuvarlarda geçirdi doğumsal bir rahatsızlığı yüzünden. Hala çekinir doktorlardan. 5 yaşında. Uzun süre gitmeyip ilk gittiğinde bayağı da ağlar.
Malesef çocuklarda travma oluyor böyle durumlar. Sizinki daha da ağırmış. Çocuk şımarıklıktan yapmıyor ki bunu. Siz bol bol telkin edin çoçuğunuzu ama sorun gibi yansıtmayın.
Hepinize desteğiniz ve dualarınız için teşekkür ederim amin inşallah

Allah şifa versin,yürekten üzüldüm sizin için.
Bazen çocuklar fiziksel bir sıkıntı yaşamasalar bile ciddi davranış bozuklukları gösterebiliyorlar.

Mesela benim kızım;
Beş buçuk yasinda,ciddi psikolojik sıkıntılari var bu ara ve ben on yaş yaşlandım bu dönemde.
Sizin yasadiginiz çok daha zor.

Ama yazdıklarınızdan hissettim siz güçlü bir kadınsiziniz.

Eşinizden ayrıldınız mi?
İnşallah herşey tez zamanda yoluna girer.
Eşimden ayrılmadım kendimi bu konuda ve oğlum konusunda aslında her konuda güçsüz, tükenmiş, korkak hissediyorum.

Oncelıkle kırıldıgınız ıle kalmayın doktor hakkında gereken sıkayetı yapın.Cunku o daha yolun basında acılde doktorluk yapıyorsa muhtemelen daha bolumunu secememıs bır doktor.Yanı ılerıdekı hastalarına nasıl davranması gerektıgını deneme yanılma yoluyla ogrensın.Sıkayet edın kı o ınsanları da korumus olasınız.Ayrıca ben olsam asıl o doktoru rezıl ederdım terbıyesız,bır cocugun sesıne dahı tahammul edemıyorsa yapmasın bu gorevı.Annem gecen rahatsızlandı acılde musahade altındayken yaslı bır teyze nasıl bagırıyor ama sankı feryat edıyor kadıncagız.Inanın doktor da dahıl hıc kımse sesını cıkarmadı ve orası bır devlet hastanesı acılı ıdı.Bu cocuk ne acılar cekmıs ne oradakıler ne o doktor belkı ne de sız bılebılırsınız.Ne cektıgını bır Allah bırde o yavrucugum bılır bır tek.Kımseye aldırıs etmeyın sız degıl asıl kendısı rezıl olmus.Cocugunuz ıcın bır pedegogdan yardım alabılırsınız,kendınız ıcın bır psıkıyatr ıle gorusup yardım alırsanız evladınıza da verımlı olursunuz bakın onun davranısları da zamanla nasıl duzelecek.Sız duzeleceksınız kı cocugunuz da duzelsın.Rabbımden sıfalar dılıyorum kuzunuza lutfen guclu olun
Doktor genç değil sanırım emekli olduktan sonra özel hastanenin acilinde çalışıyor desteğiniz ve dualarınız için teşekkür ederim.

Size oğlunuzun yaşadığı travmalar için bir kitap önereceğim.
Lütfen temin edip özellikle doktor-hastane ziyaretleriyle ilgili kısmın altını çize çize okuyun.
Emin olun bu kitap hem size hem oğlunuza iyi gelecek.
Acil şifalar diliyorum.
Kitap öneriniz için özellikle teşekkür ederim en kısa zamanda temin edip okuyacağım.

Oglunuza cok uzuldum, Allah şifa versin insallah. Minicik yaşinda yaşadiklari cok zor.
Soylediklerinde haklilik payi olsa dahi hasta mahremiyeti denen bisey var. Doktor resmen densizlik etmiş. Ben olsam şikayet ederdim ki başkalarina karsi benzer hatalari yapmasin.

Dr bilmeden söylemiştir niyetin kötü olduğunu sanmıyorum çok geçmiş olsun.
İnş sağlığına kavuşur tez zamanda minik

Bilmiyordu evet bu yüzden konuşmaması gerekirdi ve herkesin içinde bağırarak konuşması hem kırıcı hem rencide ediciydi.

Oglunuza cok uzuldum, Allah şifa versin insallah. Minicik yaşinda yaşadiklari cok zor.
Soylediklerinde haklilik payi olsa dahi hasta mahremiyeti denen bisey var. Doktor resmen densizlik etmiş. Ben olsam şikayet ederdim ki başkalarina karsi benzer hatalari yapmasin.

Dualarınız için teşekkür ederim.

Dr: “Bugün çocuğunuz böyle anne baba olarak karşılıklı konuşmalısınız nerde hata yaptık da çocuğumuz böyle diye."
Siz:”Tek Hastalıkları değil buna sebep babasıyla kavgalarımızda buna sebep biliyorum”

Doğru söylemiş doktor kendinize gelin. Herkesin içinde söylemesi elbette hoş değil ama size bir dur dedirtmiş bence. Çocuğun heleki hasta ameliyat geçiren bir çocuk zaten psikolojik bedenen yorgundur birde sizden dolayı üzüntü yaşarsa nolur o çocuk yazık yapmayın.Doktora kızamadım..

Sizi çok iyi anladım uzuldugunuz şey doktorun sizinle herkesin içinde yanlış bir üslupla konuşması. Çocuğunuz için günlerce aylarca hastane köşelerinde koşarken acımasızca eleştirmesi. Ama ben olsam bende şikayet etmezdim gidip konuşmanız yeterli olmuştur bence. Siz bu kadar duygusalken birinin ekmeğiyle oynayamazsiniz haklı bile olsaniz böyle düşündüğünüzü tahmin edebiliyorum. Bende yapamazdım size çok hak verdim. Çocuğunuz içinde eminim en iyisini yapiyorsunuzdur. Yinede bir çocuk psikiyatri kliniğine gitmekte fayda var bence. Oyunlarla belkide çocuğunuzun korkularını yenmesini sağlarlar.. eşinizle olan sorunlarınızı da odanizdayken konusun cocugunuza yansimasin durum. Küçük çocuklar gerçekten çok etkileniyor anne baba arasındaki problemlerden. Çok çok gecmis olsun inşallah şifa bulursunuz

Sizi çok iyi anladım uzuldugunuz şey doktorun sizinle herkesin içinde yanlış bir üslupla konuşması. Çocuğunuz için günlerce aylarca hastane köşelerinde koşarken acımasızca eleştirmesi. Ama ben olsam bende şikayet etmezdim gidip konuşmanız yeterli olmuştur bence. Siz bu kadar duygusalken birinin ekmeğiyle oynayamazsiniz haklı bile olsaniz böyle düşündüğünüzü tahmin edebiliyorum. Bende yapamazdım size çok hak verdim. Çocuğunuz içinde eminim en iyisini yapiyorsunuzdur. Yinede bir çocuk psikiyatri kliniğine gitmekte fayda var bence. Oyunlarla belkide çocuğunuzun korkularını yenmesini sağlarlar.. eşinizle olan sorunlarınızı da odanizdayken konusun cocugunuza yansimasin durum. Küçük çocuklar gerçekten çok etkileniyor anne baba arasındaki problemlerden. Çok çok gecmis olsun inşallah şifa bulursunuz
Beni çok iyi anlamışsınız evet teşekkür ederim bunun için.Kimseye sebep olamam ben işinden olmasına ya da uyarılmasına bile haklı olsamda istemem.Dualarınıza amin inşallah sağolun.

Herkes çocuğun psikolojisini düzeltin gibisinden söylenmişte. Ne kadar kolay geliyor size o daha bir çocuk 5 yaşında ve dayanılmaz ağrıları var çocuğun. Siz grip olup 1 ay yatarken bizim gibi hastaların neler yaşadığını bilemeyecek kadar kör olmuşsunuz.

Annesi inşaALLAH iyileşir küçük adam. Benim de omuriliğim doğuştan hasarlı. Bacak, bel ağrıları hayatımı mahvediyor. Bu durum da sizin küçücük çocuğa laf anlatabilme şansınız olamaz kendinizi suçlamayın. ALLAH yardımcınız olsun

Herkes çocuğun psikolojisini düzeltin gibisinden söylenmişte. Ne kadar kolay geliyor size o daha bir çocuk 5 yaşında ve dayanılmaz ağrıları var çocuğun. Siz grip olup 1 ay yatarken bizim gibi hastaların neler yaşadığını bilemeyecek kadar kör olmuşsunuz.

Annesi inşaALLAH iyileşir küçük adam. Benim de omuriliğim doğuştan hasarlı. Bacak, bel ağrıları hayatımı mahvediyor. Bu durum da sizin küçücük çocuğa laf anlatabilme şansınız olamaz kendinizi suçlamayın. ALLAH yardımcınız olsun
Amin inşallah size de Rabbim şifa versin hastalığınızın adı ne bizim spina bifida, gergin kord, koksiz agenezi ve filium terminale lipomu.Buna ek mesane de sorun var bağırsaklarda birde.Yaklaşık 6-7 rahatsızlığımız var.

5 yasindaki cocuk igne serum hava verilirken aglarda ortaligi birbirine de katar. Kaldi ki 5 yillik ömründe bir suru ameliyat tedavi sureci gecirmis ve muhtemelen bunlar onda korku yaratmis. Sen dön kendi insanligini sorgula bugun diyebilirdiniz. Bu kadar kirilgan olmayın lutfen. Gidip kendinizi aciklama geregi duymussunuz birde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X