• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çorbalar Kırmızı Mercimek Çorbasını Nasıl Yapıyorsunuz?

delimavi86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2012
364
16
118
Bolu
kırmızı mercımek corbasını nasıl yapıyorsunz!!benım yontem sogan havuc ve mercımegı kaynatıp yumusayınca blendırdan cekıpp ustune baharat ve tereyagıı!!annemın yaptıgı yontemde bu ama oonunkı benım gıbı ıgrenc olmuyoo :))sız nasıl yapıyorsunuzz!!!acaba markadanmı guzeolmuyoo!!!

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım yaptığın yöntem doğru, ben bi tek ekstradan patates de katarım, böyle görüntüsünü koyultuyor:13:
Çok mu sulu oluyor, yoksa tadında mı sorun var:26:

eskıden bende patates koyuyordumm!sonradan vazgectımm!!sulu olmuyor!koyulugunda sıkıntı yokk!tadında mı bı sıkıntı var acaba!sen hangı marka kullanıyorusn mercımegıı

eskıden bende patates koyuyordumm!sonradan vazgectımm!!sulu olmuyor!koyulugunda sıkıntı yokk!tadında mı bı sıkıntı var acaba!sen hangı marka kullanıyorusn mercımegıı

Ben hünkar kullanıyorum, bikaç kez de reisle yaptım hiç bi sıkıntı olmadı tadında:26:
Acaba limon falan katsan tatlandırsan.
Ya da sana hamilesin diye kötü geliyor olabilir mi?:1:

Az once yaptim corbami bende.

Once nanesini kavuruyorum sonra salcasini ekliyorum. Rendelenmis patates atiyorum biraz kavuruyorum. Sonra mercimegini dokup karistirip suyunu ekliyorum. Bir tane kucucuk soyulmus sogani ortasina birakiyorum. Mercimekler iyiye acilana kadar kaynatiyorum. Sogani alip atiyorum. Ve blenderden geciririyorum.

Afiyet olsun :16:

markası ile asla alakası yok.
mercimek, soğan, havuç, patates, tavuk veya et suyu at içine ve düdüklüde haşla.
sonra blendır ile güzelce kıvamını ayarla.

kullanacagın kadarını al (kalanı soğuyunca dolaba koy)
koyu ise azıcık sulandır ve ocakta kaynat.

sosu için; tereyağ, kırmızı biber, azıcık salçayı kavur ve tabağın üzerine dök
ben böyle yapıyorum ve benım mercımek çorbamı sevmeyen yok

Ben hünkar kullanıyorum, bikaç kez de reisle yaptım hiç bi sıkıntı olmadı tadında:26:
Acaba limon falan katsan tatlandırsan.
Ya da sana hamilesin diye kötü geliyor olabilir mi?:1:

valla hamılelıgımden mı bılmıyorum ama olmuyooo!!lımon da koyuyurum!!bıde senın markları kulanayım!daha once kullanmadıgım markalarr senınkılerr!!

Az once yaptim corbami bende.

Once nanesini kavuruyorum sonra salcasini ekliyorum. Rendelenmis patates atiyorum biraz kavuruyorum. Sonra mercimegini dokup karistirip suyunu ekliyorum. Bir tane kucucuk soyulmus sogani ortasina birakiyorum. Mercimekler iyiye acilana kadar kaynatiyorum. Sogani alip atiyorum. Ve blenderden geciririyorum.

Afiyet olsun :16:

ılgınc bır yontem senınkınıde deneyım bakalımm

markası ile asla alakası yok.
mercimek, soğan, havuç, patates, tavuk veya et suyu at içine ve düdüklüde haşla.
sonra blendır ile güzelce kıvamını ayarla.

kullanacagın kadarını al (kalanı soğuyunca dolaba koy)
koyu ise azıcık sulandır ve ocakta kaynat.

sosu için; tereyağ, kırmızı biber, azıcık salçayı kavur ve tabağın üzerine dök
ben böyle yapıyorum ve benım mercımek çorbamı sevmeyen yok

teskkur ederım verdıgın cevap ıcınn!!senınkıde bıldıgımız yontem amaa bakalımm

teskkur ederım verdıgın cevap ıcınn!!senınkıde bıldıgımız yontem amaa bakalımm

acaba senınkı neden olmuyor :1:
belkıde aradıgın lezzet farklıdır?

ben damak tadına çok önem verırım ve bu verdiğim tarıf harıka oluyor
elbette damak tatları tartısılmaz :)

• 1.5 su bardağı mercimek
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet havuç,1 adet kabak
  • 2 küçük diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Nane
  • Tuz, zeytinyağı
Mercimek çorbasının yapılışı

• Mercimek ve pirinci yıkayın tencereye alın
  • Sebzeleri iri iri doğrayın,kalan bütün malzemeleride çiğden koyup üzerine 4-5 parmak çıkacak kadar su ilave edin.
  • Düdüklü tencerede 20 dakika pişirin
  • Piştikten sonra blendırdan geçirin.Afiyet olsun…

Dilersen içine kabak yerine 1 adet patateste koyabilirsin canım
Bu şekilde yapıp içine naneyi eklemezsin piştikten sonra tereyagını nane ile haifif kavurup blendırdan geçirdigin çorbanın üzerine servis edebilirsin

Son düzenleme:
ben salçasız yapıyorum artık mercimek çorbasını ve bir kase içen bir kase daha istiyor küçük büyük herkes çok seviyor benim tarifimi de bi deneyin derim ben artık havuç kullanmıyorum mercimek çorbasında pirinç de hoşuma gitmiyor neyse işte tarifim;
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 küçük patates
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
tavuk suyu
tuz
patates soğan sarımsak rendelenerek yıkanmış mercimeğe eklenir üzerini 5 parmak geçicek şekilde su ve tavuk suyu koyulur ocağa alınarak ara ara karıştırılarak pişirilir tuzu ayarlanır
sosu için; 2 yemek kaşığı sıvı yağ, yarım çay kaşığı pulbiber, 1 tatlı kaşığı nane
yağ kızdırılır pul biber nane eklenir kızarınca sıcak çorbanın üzerine dökülür(cosss diye bir ses duyulur bu esnada :))
veeeee afiyet olsun :56:
deneyenlerin yorumlarını bekliyorum

salçayla yağı kavuruyorum

üzerine mercimeklerı katıp biraz kavuruyorum baharatlarını katıp suyunu katıp

düdüklüyü kapatıyorum pişincede blenderdan geçiriyorum...

tadıda gayet güzel oluyor birkaç kişi tarifini aldı..

Mercimek çorbasını bende şöyle yapıyorum.

Kırmızı mercimek,patates,soğan,domates,sarımsak,yeşil biber,maydanoz,h avuç ve et suyla haşlıyorum daha sonra blenderdan geçirerek içine biraz tereyağ ve sıvıyağ,nane,pul biber,karabiber ve birazda salça ekliyorum bir taşım kaynatıp kapatıyorum.Bir için 3 kase içiyor.
:27::27::9::9:

1,5 su bardağı mercimek, 1 adet orta boy patates, 1 adet küçük soğan, yeteri kadar salça, yeteri kadar su, tuz, yağ.

Patatesi, soğanı rendeleyip mercimekle kaynatıyorum. Üzerine salçasını kavurup biraz kıvamını açtıktan sonra ekliyorum. Sonra bir taşım öyle kaynattıktan sonra blendırda çekiyorum. Ben annemden böyle öğrendim, bayıla bayıla içiyorum:))

kızlar cevaplarınız ıcın tesekkurlerr!!hepınızıın tarıfını teker teker deneyecegımm!!!bakalım benden mı kaynaklanıyooo??

Mercimek çorbasını bende şöyle yapıyorum.

Kırmızı mercimek,patates,soğan,domates,sarımsak,yeşil biber,maydanoz,h avuç ve et suyla haşlıyorum daha sonra blenderdan geçirerek içine biraz tereyağ ve sıvıyağ,nane,pul biber,karabiber ve birazda salça ekliyorum bir taşım kaynatıp kapatıyorum.Bir için 3 kase içiyor.
:27::27::9::9:

Yeşil biber ve domates koymuyordum ben hiç ,
şimdi öyle denedim iftar sonrası sonucu bildiririm :3:

[SUP]TAMam canım bekliyorum sonucunu afiyet olsun[/SUP]:3::3:

Mercimek, soğan, sarımsak, yeşil biber, domates, kabak, patates, tereyağı ve biraz da iri bulgur attım, tavuk ya da et suyu hazırda yoktu, katamadım... ama rengi de tadı da süper oldu , hm çocuklar için daha besleyici bu hali ile.. teşekkür ederiz güzel fikirleriniz için kızlar, akıl akıldan üstündür diye boşuna dememişler :16: :1: :kkk:

Son düzenleme:
kırmızı mercımek corbasını nasıl yapıyorsunz!!benım yontem sogan havuc ve mercımegı kaynatıp yumusayınca blendırdan cekıpp ustune baharat ve tereyagıı!!annemın yaptıgı yontemde bu ama oonunkı benım gıbı ıgrenc olmuyoo :))sız nasıl yapıyorsunuzz!!!acaba markadanmı guzeolmuyoo!!!

Havuç katmıyorum ben d artık; çünkü bazı havuçlar acı çıkar ya , o acı havuçlardan biri çorbaya rast gelirse havucun o tuhaf acılığı çorbaya da geçiyor diye düşünüyorum... Soğanı da blendırdan geçirmeden çıkartıyorum onun bıraktığı tadı da sevmedim, çorbaya Halis tereyağı ilavesi güzel bir aroma veriyor ve baharatlar da mühim tabii....:56: çok az kimyon ve kişniş biraz da karabiber çok yakışıyor ..

Son düzenleme:
Back
X