Çorbalar Kırmızı Mercimek Çorbasını Nasıl Yapıyorsunuz?

bütün tariflerde nefis muhakkak güzel oluyordur..
ben sıvı yağ yerine ,tereyağını eritip toz kırmızı biber ilave ediyorum ve üzerine döküp karıştırıyorum ,böylede çok lezzetli oluyor..

Mercimek, soğan, sarımsak, yeşil biber, domates, kabak, patates, tereyağı ve biraz da iri bulgur attım, tavuk ya da et suyu hazırda yoktu, katamadım... ama rengi de tadı da süper oldu , hm çocuklar için daha besleyici bu hali ile.. teşekkür ederiz güzel fikirleriniz için kızlar, akıl akıldan üstündür diye boşuna dememişler :16: :1: :kkk:

Evet canım daha besleyici en azından sebze olarak yemezlerse çorba olarak içerler.:1::1:

bir kac cesitte yapiyorum ben..icine sebze filan atmiyorum..oyle olunca sebze corbasi oluyor cunku...

soganlari dograyip yagda kavuruyorum uzerine salca koyup tekrar kavuruyorum azicik..sonra mercimekleri koyup bi kac donderdikten sonra kaynamis suyunu katiyorum...eger istersem karabiber ve kirmizi toz biber katiyorum yag ve su oranini dengeliyorum ve duduklude 8-10 dk pisiriyorum...bu kadar...

bazen sogansiz yaparim bu tarifi bazen salcasiz...

bazende acik tencerede yapip blenderden geciririm... duruma ruh halime gore degisir yani.

bende mercimegi ve pirinçi yıkıyorum bazen pirinç yerine bulgurda olur
tencereye yıkadıgım mercimegi pirinci soganı patatesi ve kırmızı biberi(taze)dograyıp atıyorum suyunu koyup pişiriyorum
blendırdan geçiriyorum
bi tencerede yag ve salçayı kavuruyorum sonra biraz sıcak su ekliyorum kaynadıktan sonra blendırdan geçirdigim mercimegi ekliyorum
kıvamına göre sıcak su ekliyorum ve tavuk bulyon atıyorum sonra baharatlarını kaynadıktan sonra bazen limon tuzu atıyorum
yada mercimegi blendırdan geçirdikten sonra üzerine yag ve salça yakıyorum baharatlarıyla
mercimege karıştırıp gene kaynatıyorum hiçte sorun yaşamadım çorbamda tavsiye ederim

ben salçasız yapıyorum artık mercimek çorbasını ve bir kase içen bir kase daha istiyor küçük büyük herkes çok seviyor benim tarifimi de bi deneyin derim ben artık havuç kullanmıyorum mercimek çorbasında pirinç de hoşuma gitmiyor neyse işte tarifim;
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 küçük patates
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
tavuk suyu
tuz
patates soğan sarımsak rendelenerek yıkanmış mercimeğe eklenir üzerini 5 parmak geçicek şekilde su ve tavuk suyu koyulur ocağa alınarak ara ara karıştırılarak pişirilir tuzu ayarlanır
sosu için; 2 yemek kaşığı sıvı yağ, yarım çay kaşığı pulbiber, 1 tatlı kaşığı nane
yağ kızdırılır pul biber nane eklenir kızarınca sıcak çorbanın üzerine dökülür(cosss diye bir ses duyulur bu esnada :))
veeeee afiyet olsun :56:
deneyenlerin yorumlarını bekliyorum

ohhhhh olsa da içsek.... acıktım mı ne yaaaa:((

Merhaba arkadaşlar ...
Ben de çoğu zaman düdüklüde mercimek , tavuk suyu bulyon , patates , havuç , bir avuç pirinç , soğan vs. koyup piştikten sonra blendr ..

Ama daha lezzetli bir tarif de var denediğim genelde onu da söylüyeyim :
Önce kırmızı mercimeği üzerini aşacak kadar suyu ekleyip , bir avuç pirinç , tuz ve bulyonunu atıyoruz düdüklüye ...
O orada pişe dursun ...
Diğer bir tencereye yarım çay bardağı kadar yağ koyup orta büyüklükte soğanı rendeliyoruz içine ...
Sonra bol miktarda (5, 6 diş ) sarımsak ben küçücük küçücük doğruyorum onları ...
Bir güzeeeeeeeeel kavuruyoruz ...
Kavrulurken nane ekliyoruz ...
Bir avucun çeyreği kadar pul kırmızı biber ekliyoruz ...
Naneyi çok yakmamak önemli !
1 tatlı kaşığı domates salçası , 1 tatlı kaşığı da biber salçamızı ekliyoruz ...
Bunları da kavuruyoruz ...
Düdüklümüzdeki mercimeği bütünüyle döküyoruz harcın üzerine...
Fokur fokur kaynatıyoruz hızlı hızlı karıştırarak ...Sonra bir 10 kadar kısık ateşte ...

IMMMMMMMMM AFİYET OLSUN DİYORUUUUUUUUZ =))))):49::52::56:

1,5 su bardağı mercimek, 1 adet orta boy patates, 1 adet küçük soğan, yeteri kadar salça, yeteri kadar su, tuz, yağ.

Patatesi, soğanı rendeleyip mercimekle kaynatıyorum. Üzerine salçasını kavurup biraz kıvamını açtıktan sonra ekliyorum. Sonra bir taşım öyle kaynattıktan sonra blendırda çekiyorum. Ben annemden böyle öğrendim, bayıla bayıla içiyorum:))[

bu tarıften baslayalım bakalım!!!sımdı ocakta kaynıyor!tek degısıklık et suyu yerıne tavuk suyu oldu!cok farkeden olmaz herhaldee! :)) yorumu yazarım pısıncee

bende şöyle yapıyorum
bir patates, soğan, maydanoz, sarımsak varsa havuç rendeliyorum bunları
sonra mercimeği koyuyorum, sonra tuz karabiber nane kırmızıbiber yağ salça ekliyorum bi güzel hepsini harmanlıyorum
suyunu koyup düdüklüde pişiriyorum
piştikten sonra blendırdan geçiriyorum
misss

1,5 su bardağı mercimek, 1 adet orta boy patates, 1 adet küçük soğan, yeteri kadar salça, yeteri kadar su, tuz, yağ.

Patatesi, soğanı rendeleyip mercimekle kaynatıyorum. Üzerine salçasını kavurup biraz kıvamını açtıktan sonra ekliyorum. Sonra bir taşım öyle kaynattıktan sonra blendırda çekiyorum. Ben annemden böyle öğrendim, bayıla bayıla içiyorum:))[

bu tarıften baslayalım bakalım!!!sımdı ocakta kaynıyor!tek degısıklık et suyu yerıne tavuk suyu oldu!cok farkeden olmaz herhaldee! :)) yorumu yazarım pısıncee

kızlar tek kelımeyle harıkaaa!!1super olmuss!!esım ıste bu dedıı :))

kimyonsuz mercimek çorbasını kabul etmiyorum:)))

ben şöyle yapıyorum,

tereyağında 1 yemek kaşığı unu kavururum içine soğan koyarım sonra patates,havuç,1 domates rendesi ve biraz salça koyarım şöyle bir karıştırırım max 2 dk,sonra içine bir bardak kırmızı mercimek koyarım ve 6 bardak ta su eklerim,şöyle bir karıştırırım sonra da tuzunu kimyonunu atarım kapağı kapatırım kendi kendine kaynar zaten dibi tutmaz:) sonra pişince de blendırdan geçiririm malum afiyet olsuuun:=)

Mercimek çorbasını bende şöyle yapıyorum.

Kırmızı mercimek,patates,soğan,domates,sarımsak,yeşil biber,maydanoz,h avuç ve et suyla haşlıyorum daha sonra blenderdan geçirerek içine biraz tereyağ ve sıvıyağ,nane,pul biber,karabiber ve birazda salça ekliyorum bir taşım kaynatıp kapatıyorum.Bir için 3 kase içiyor.
:27::27::9::9:[/QU

merhaba ; artık bu sekılde yapıyorum mercımek corbasını!ve esım ,gelenlerde cok begenıyoo..yalnız olculerde kararsız kalıyorum!!sen ortalama 4-6 kııslık tencereye hangı olculerde yapıyorsun...ne kadar mercımek,ne kadar bulgur,kabak vb !cok koyup tadlarını bozmak ıstemıyorummm...bıde goz kararı olculerı yazsan cok da ıyı olacak ,benım ıcınn

Mercimek çorbasını bende şöyle yapıyorum.

Kırmızı mercimek,patates,soğan,domates,sarımsak,yeşil biber,maydanoz,h avuç ve et suyla haşlıyorum daha sonra blenderdan geçirerek içine biraz tereyağ ve sıvıyağ,nane,pul biber,karabiber ve birazda salça ekliyorum bir taşım kaynatıp kapatıyorum.Bir için 3 kase içiyor.
:27::27::9::9:

merhaba ; artık bu sekılde yapıyorum mercımek corbasını!ve esım ,gelenlerde cok begenıyoo..yalnız olculerde kararsız kalıyorum!!sen ortalama 4-6 kııslık tencereye hangı olculerde yapıyorsun...ne kadar mercımek,ne kadar bulgur,kabak vb !cok koyup tadlarını bozmak ıstemıyorummm...bıde goz kararı olculerı yazsan cok da ıyı olacak ,benım ıcınn

Ortalama 1,5 su bardagı mercimek,3 tane soğan,3 adet patates,2 adet yeşil biber,2 adet domates,3-4 diş sarımsak,bir kaç dal maydanoz,2-3 tane havuç suyunu göz kararı koyuyorum biraz fazla koyarım ama genelde fazla katı sevmedigim için canım.Ben kabak katmıyorum yukarıda bir arkadaş kattıgını söylemiş eminim güzel oluyordur.Bulguruda mercimek çorbasına degil ezogelin çorbasına katıyorum.

Back
X