Doğuma Hazırlık Kış bebeği için hangi tür badi almak lazım?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

minikbeyazbulut

Bir varmış, bir yokmuş..
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
352
3
621
43
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

Allah kısmet ederse bebeklerim Aralık, Ocak gibi doğacak.
Yavaş yavaş bir şeyler alıyorum ben de.
Çıtçıtlı badinin çok kullanıldığı okuyorum her yerde.
Peki benim ilk aylar için hangi tür badiden daha çok almam lazım: kolsuz mu, yarım kollu, uzun kollu mu?

Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için..

canım konun tam benim istediğim konu olmuş..ben de kara kara düşünüyom..kışın bebelerimize ne giydiricez. üşürler mi acaba..bilen kızlar yardım edin bize lütfen

kızlar o kadar da sorun yapmayın zaten bebeğin bulunması gereken sıcaklık 18 ile 22 derece arası diyorlar.sizden 1 kat fazla giymesi yeterli dedi dr bana.çok sıcak tutarsan başka sorunlar olur dedi.bende ekimde alacağım inşallah oğluşumu kucağıma body olarak kolsuz 4 tane uzun kollu aldım.birde çok almayın hemen büyüyyorlar diyorlar.allah hepinize sağlıkla bebişlerinze kavuşmayı nasip etsin:)

bulunduğunuz yerin hava koşulları hakkında bir fikrim yok kızlar. Allah kısmet ederse bebeğim 4-5 aylıkken kış olacak ve İzmir de olucam. uzun kollu çıtçıtlı badi, bir kaç tanede kadife tulum aldım. idare eder diye düşünüyorum.

kızlar o kadar da sorun yapmayın zaten bebeğin bulunması gereken sıcaklık 18 ile 22 derece arası diyorlar.sizden 1 kat fazla giymesi yeterli dedi dr bana.çok sıcak tutarsan başka sorunlar olur dedi.bende ekimde alacağım inşallah oğluşumu kucağıma body olarak kolsuz 4 tane uzun kollu aldım.birde çok almayın hemen büyüyyorlar diyorlar.allah hepinize sağlıkla bebişlerinze kavuşmayı nasip etsin:)

Evet bebekleri sıcağa fazla alıştırmamak gerekiyormuş.
Evet çok çabuk büyüyorlar ama en çok bu badilerden kullanılıyormuş galiba.
Ben de bilemedim hangisi daha kullanışlıdır diye.
Acaba yeni doğana uzun kollusunu giydirmek zor olur mu mesela?

bulunduğunuz yerin hava koşulları hakkında bir fikrim yok kızlar. Allah kısmet ederse bebeğim 4-5 aylıkken kış olacak ve İzmir de olucam. uzun kollu çıtçıtlı badi, bir kaç tanede kadife tulum aldım. idare eder diye düşünüyorum.

İyi yapmışsın, İzmir'de kış İstanbul gibi olmaz herhalde.
Daha rahat edersin.

canım hayırlısıyla kucakla bebeğini :)
Benim ilk kızım da Aralık doğumlu, ev sıcak old. için çok kalın giydirmiyordum.
Genelde uzun kollu alttan çıtçıtlı ve üzerine yine uzun kollu bi pijama takımı ya da tulum giydiriyordum
Ayaklarını sıcak tutmak önemli gaz olmasın diye

canım hayırlısıyla kucakla bebeğini :)
Benim ilk kızım da Aralık doğumlu, ev sıcak old. için çok kalın giydirmiyordum.
Genelde uzun kollu alttan çıtçıtlı ve üzerine yine uzun kollu bi pijama takımı ya da tulum giydiriyordum
Ayaklarını sıcak tutmak önemli gaz olmasın diye

Çok sağol arkadaşım, Allah senin de evlatlarını bağışlasın. :)

Arkadaşlar merhaba,

Allah kısmet ederse bebeklerim Aralık, Ocak gibi doğacak.
Yavaş yavaş bir şeyler alıyorum ben de.
Çıtçıtlı badinin çok kullanıldığı okuyorum her yerde.
Peki benim ilk aylar için hangi tür badiden daha çok almam lazım: kolsuz mu, yarım kollu, uzun kollu mu?

Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için..

aaaaaaaa inanmiyorum aynı gun bende dogum yapcam ilk defa burda rastladım okadar bakıyorum ama hiç aynı gune denk gelmedi yuppi cok mutluyum bebegin cinsiyeti belli olmadan almak istemedim ben daha var diye zaten gorunmuyor bebegim ulturasyonda baya zamn gectikten sonra alcam artık ablam bana uzun kullu iki üç tane alsan olur diğierlerini mutlaka sıfır kollu ve cıtlı al yandan olsun dedi onlar daha ii oluyormus istanbuldayım ben siz nerdesiniz

aaaaaaaa inanmiyorum aynı gun bende dogum yapcam ilk defa burda rastladım okadar bakıyorum ama hiç aynı gune denk gelmedi yuppi cok mutluyum bebegin cinsiyeti belli olmadan almak istemedim ben daha var diye zaten gorunmuyor bebegim ulturasyonda baya zamn gectikten sonra alcam artık ablam bana uzun kullu iki üç tane alsan olur diğierlerini mutlaka sıfır kollu ve cıtlı al yandan olsun dedi onlar daha ii oluyormus istanbuldayım ben siz nerdesiniz

Canım ben İstanbul'dayım.
Doğum tarihlerimiz tek bebek için tutuyor ama bende üç tane olduğu için muhtemelen biraz erken gelecekler. :)
Ama çok isterim 40 haftayı görebilmek.
Ben şimdiden yavaş yavaş almaya başladım çünkü zaten normalden erken ağırlaşacağım büyük ihtimalle ve erken doğum riski de var.
O yüzden son zamana bırakmak istemiyorum çok.

Doğum tarihlerimiz tek bebek için tutuyor ama bende üç tane olduğu için muhtemelen biraz erken gelecekler. :)
Ben şimdiden yavaş yavaş almaya başladım çünkü zaten normalden erken ağırlaşacağım büyük ihtimalle ve erken doğum riski de var.

3 tanemi maşallah cok guzel ve şanslısınız bir seferde 3 bebek muhteşem allah saglıklı kucagınıza almayı nasip etsin bende istanbuldayım yenibosnada bir özel hastaneye gidiyorum

selam kızlar birde bebeğinizin boyu 52cm den küçük olursa son ay belli olur prametüre zıbınlar,tulumlar alın .diğerleri büyük geldiği için rahat uyuyamıyorlar.kış bebeğine uzun kollu badi alın çünkü kolları üşümesin diye daha fazla giydirmek zorunda kalabilirsiniz.

canım gözün aydın hayırlı olsun.işallah 3 bebeğinide sağlıkla kucağına alırsın.bende istanbuldayım ama henüz araştırmaya başlamadım ne alacağıma

canım gözün aydın hayırlı olsun.işallah 3 bebeğinide sağlıkla kucağına alırsın.bende istanbuldayım ama henüz araştırmaya başlamadım ne alacağıma

Çok teşekkür ederim. Amin, hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize inşallah.
Biz de büyük bir şey almadık henüz ama araştırıyoruz etraftan.

Çok teşekkür ederim. Amin, hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize inşallah.
Biz de büyük bir şey almadık henüz ama araştırıyoruz etraftan.

isin zor Allah kolaylik versin. Kİzimi kasim ayinda dogurdum. uzun kollu bady giydirmedim. Genelde kolsuz ya da disari cikarken yarim kol giydirdigim oldu. Evimizin isisini da 20-22 derece civarlarinda tuttuk. Sicaga alistirmadim, hala sevmez.Kolsuz ya da yarim kol giydirdim. Kisin bile kalin yorgan ortmez. Kalin pijamasi yok. Tek tulumla yatirayim dedim onda da terledi. Biraz da genetiktir derler bazi seyler. Ama cok da sicaga alistirma taraftari degilim ben.
İkiz yegenlerim erken premature dogdu. Usuyorlardi tabi. Kalin giydirildi. Hala kalin gidiyorlar. Biraz erken bile dogsalar daha cok usuyorlarmis. Benim de erken dogum riskim var. Plasenta previa var. Alisveris yavastan basladim cunku yuruyus felan simdiden yasak. ilerde alamazsam diye. hep kolsuz bady aldim ben gene bakalim. Kizim maasallah cok az hastalanirdi. Alakasi var mi bilmiyorum ama soguga dayanikli. Kasim ayinda dogdu, kolsuz bady, ince tulum giyindi. Ama gununde dogmustu. kilosu vs. herseyi iyiydi.

isin zor Allah kolaylik versin. Kİzimi kasim ayinda dogurdum. uzun kollu bady giydirmedim. Genelde kolsuz ya da disari cikarken yarim kol giydirdigim oldu. Evimizin isisini da 20-22 derece civarlarinda tuttuk. Sicaga alistirmadim, hala sevmez.Kolsuz ya da yarim kol giydirdim. Kisin bile kalin yorgan ortmez. Kalin pijamasi yok. Tek tulumla yatirayim dedim onda da terledi. Biraz da genetiktir derler bazi seyler. Ama cok da sicaga alistirma taraftari degilim ben.
İkiz yegenlerim erken premature dogdu. Usuyorlardi tabi. Kalin giydirildi. Hala kalin gidiyorlar. Biraz erken bile dogsalar daha cok usuyorlarmis. Benim de erken dogum riskim var. Plasenta previa var. Alisveris yavastan basladim cunku yuruyus felan simdiden yasak. ilerde alamazsam diye. hep kolsuz bady aldim ben gene bakalim. Kizim maasallah cok az hastalanirdi. Alakasi var mi bilmiyorum ama soguga dayanikli. Kasim ayinda dogdu, kolsuz bady, ince tulum giyindi. Ama gununde dogmustu. kilosu vs. herseyi iyiydi.

Teşekkür ederim.. Evet bazı bebekler çok üşüyormuş.
Ben de fazla sıcağa alıştırmak istemiyorum bünyelerini, sıcağa alışınca soğuktan daha fazla etkileniyorlar galiba.
Bizimkilerin gününde doğma ihtimalleri pek yok.
Ben de badilerini her çeşitten aldım ne olur ne olmaz diye.
Tecrübem de yok, böyle sorup öğrenmeye çalışıyorum işte.
Bazılarının da faturasını sakladım ki belki kullanamam değişim yaparız.

bende kısmet olursa aralık gibi doğum yapacağım 3 tane kısa kol 4 tane uzun kol ve 2 adet askılı aldım 2 kadife tulum 4 tanede pamuklu aldım kış için yeter heralde....

Back
X