• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kış Depresyonu

Green Day

Değermişuleşdünyaiçinsonsuzahiretiniyakmaya
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
890
6.695
68
Hanimlar malum kasim ayindayiz kasvetli bir kis gunu..
Bir yere gidemiyorsunuz kucukbir cocugunuz var ve aksam eve gec gelen kocanizdan baska butun gun kimseyi gormuyorsunuz..
Caniniz hicbirsey yapmak istemiyor. Bir yandan soguk bir yandan gecim derdi. Simdi soruyorum size depresyondasiniz napardiniz?

Kızım hasta bugün evde..
Hasta olmasa dışarı çıkar gezerdik mutlaka..
Evet kasvetli bi hava var evdeyiz ama seviyorum da..
Yünleri çıkardık.. ip baskı yaptık sonra o resim yapmaya devam etti ben tigimi aldım elime..
Kurabiye yapacagiz birazdan..
Çay kurabiye eşim gelince güzel olacak..
Böyle geçiyor günler..
Güzel tarafları görmeye çalışın herkesin dertleri var.. iyice kötümser olmayın..

Depresyonun kişinin kendi kendini arabeskleştirmesi olarak görürüm ben .
Büyük dertler değil kastım ... sıkılmak ,şükürsüzlük , hiç bir şey yok psikolojisi...

Tenkit için yazmıyorum . Kendimde depresyona girdiğimde bunu kendi kendime yaptığımı biliyorum .
Dışarı çıkmak zulh geliyor ... kolum kalkmıyor... bi de müzik açıyorum ki daha da bunalım olayım :)
Istesem ... kalksam .. ne bu derbederlik desem .. sevdiğim birinin yanına gitsem,alışverişe çıksam vs.. kalkacak o miskinlik ama o an sanki öyle kalmak istiyorum .

Yapabiliyorsan pollayannacılık oyna .
Eşim geç geliyor evet ama eve gelen bir eşim var .
Bebek var dışarıda çıkılmıyor ama şükür var ...
Tv çekmiyor olabilir ama içinde tv olan bi yuvam var ...

Bu bakış açısı hep tavsiye edilir .. zor uygulanır ama en doğru olandır .

Depresyon bana en mantiksiz gelen şey. Insanoglu depresyona girmek icin bahane arar oldu. Hayatimda o kadar büyük seyler yasadim ama bir gune bir gun depresyona girmedim cunku buyuk acilar yasayinca daha buyugunden korkup sukrediyorsunuz ve depresyona girmeyi su kisacik dunyada cok gereksiz goruyorsunuz. Geri kalan omrumu bir de depresyon denen sacma seye girerek geciremem ki.
Hele bir de bebeginiz var. Onunla oynayin bir seyler ogretin cok verimli zamanlar gecirebilirsiniz.

Bende o moddayım
Ama sanırım işe karşı öyleyim. İşe gelmek istemiyorum
Sabahları sıcacık yataktan çıkmak istemiyorum
Haftasonları bile haftaiçini düşünerek mutsuz oluyorum arada :)
Mevsimden kaynaklandığını düşünüyorun geçicidir inşallah

Bir yere gidemiyorsunuz kucukbir cocugunuz var ve aksam eve gec gelen kocanizdan baska butun gun kimseyi gormuyorsunuz..
Caniniz hicbirsey yapmak istemiyor. Tvnizde çekmiyor. Bir yandan soguk bir yandan gecim derdi. Simdi soruyorum size depresyondasiniz napardiniz?
Uyyhh içimi daralttın :işsiz:
Depresyonda olsam napardım bilemedim, önce bi girmem lazım cvp'layabilmek için:kahve:

Depresyon bana en mantiksiz gelen şey. Insanoglu depresyona girmek icin bahane arar oldu. Hayatimda o kadar büyük seyler yasadim ama bir gune bir gun depresyona girmedim cunku buyuk acilar yasayinca daha buyugunden korkup sukrediyorsunuz ve depresyona girmeyi su kisacik dunyada cok gereksiz goruyorsunuz. Geri kalan omrumu bir de depresyon denen sacma seye girerek geciremem ki.
Hele bir de bebeginiz var. Onunla oynayin bir seyler ogretin cok verimli zamanlar gecirebilirsiniz.
++++1
Hislerime tercüman oldun:KK9:

bu bende de oluyor :(

yazın o üstüne bişey geçirip kendini sokağa atabilme lüksünü seviyorum

kışın kat kat giyinmek boğuyor beni.

bu ara bu konuda tek mutlu eden şey beni, ben zorunlu olarak gezemiyorken kimse gezemiyor diye düşünmek :)

bir de arabam yağan yağmurda tertemiz oluyor diye düşünmek, eskiden yağmurdan nefret ederdim artık sevinecek bir sebebim oldu :KK53:

Bir defa depresyon yaşadım o da 1 ay kadar sürdü. Hep uyudum, doğru dürüst yemek bile yemedim, yattıgım yerden kilo verdim çokça.
Nasıl çıktım?
Babam bir gün kapımı tıklattı, gel sana meyveler aldım portakal sıktım sevdiğin cipslerden getirdim dedi, tuttu kolumdan cıkardı yataktan. Gül yüzünü görelim biraz dedi.
O gün bitti sıkıntılarım.
Yani demem o ki, birinin desteği çok önemli. Hayatında seni önemseyen, senin için endişelenen birileri varsa çok daha kolay oluyor kendine gelmen.
Ama yalnızsan bu defa sen sevdiklerini, sana ihtiyacı olanları düşünüp silkelenmelisin.

Tv nin çekmemesi hakkaten sıkıntı verir haa :işsiz:
Gün içinde hiç alakam olmaz gerçi ama orda öylece beni beklediğini bilmek bile yetiyor..

Olsun enazından netin varmış oda iyi..

Ve en önemlisi " yanında sağlıklı bi evladın "

Caniniz hicbirsey yapmak istemiyor. Tvnizde çekmiyor. Bir yandan soguk bir yandan gecim derdi. Simdi soruyorum size depresyondasiniz napardiniz?
Kısmen aynı durumdayız. Site çok büyük ve kimseyi tanımıyorum. Apartman görevlisi kapıyı çalmazsa çoğu zaman eşim ve kızım dışında kimseyi görmüyorum. Yazın durum farklıydı tabi. Tv öğlen 2 saat açık sadece. Kızım izlemesin diye. Çocuğu oyalamaya çalışmak ayrı bir dert zaten. Kış nasıl geçecek bilmiyorum... konuyu takipteyim

sıcak bir çay eski bir dost ve son sıcaklıkta kalorifer ve bir adet manzaralı eğer mümkünse pencere

Buraya güzel yorum yazan kadınlara hayran kaldım...
Sizdeki hayat sevinci herkeste olur inşallah.
Ben çalışan bir anneyim, bazen bende eve gidince yapacak şey arıyorum oğlum ile.
Hamilelikte cabası.
Fakat yine de kış aylarını seviyorum.
Evde olmak gibisi yok sanırım.

Kısmen aynı durumdayız. Site çok büyük ve kimseyi tanımıyorum. Apartman görevlisi kapıyı çalmazsa çoğu zaman eşim ve kızım dışında kimseyi görmüyorum. Yazın durum farklıydı tabi. Tv öğlen 2 saat açık sadece. Kızım izlemesin diye. Çocuğu oyalamaya çalışmak ayrı bir dert zaten. Kış nasıl geçecek bilmiyorum... konuyu takipteyim
Kızınız kaç yaşında ? oyun hamuru filan ilgisini çekmezmi ? Benimkini onlarla oyalıyorum soğuklarda iyi oluyor.
Bide böyle şekiller, kurabiye setiyle birlikte aldık hamurları, onlarla şekiller pastalar filan yapıyoruz zaman geçiyor.

Gerçi kuruyunca acayip dökülüyor heryere, surekli topla dur..

Bazende hemen un ve suyla kendim hamur yapıp eline veriyorum saatlerce oyalaniyor.

Kış nasıl gececek dediginiz icin fikir vermek istedim :)

Back
X