Kış hazırlık domates sosu tarifi

Merhaba arkadaşlar kış için domates sosu yapmak istiyorum bana tarif verir misiniz

canım daha çok erken değil mi ama sen bilirsin.. bence en güzeli temmuz ağustosta ve eğer mümkünse pembe domatesten (organik pembe domates,bursa domatesi veya bulgar domatesi de diyorlar) yapmak.. ben geçtiğimiz yıl domates bollaşınca 1 kasadan yapmıştım (1 kasa domates 8tl'ye inmişti düşün) ama hemen ekim kasım gibi bitti,bu yıl 2-3 kasa domatesten yapacağım inşallah.. salçayı da severim ama ben domates sosunu daha çok seviyorum..

domatesleri iyice yıkayıp,kabuklarını soymadan ikiye ya da dörde bölerek rondoya atıyorum,iyice kıyıyorum..tencerenin dibine az zeytinyağı döküyorum,üstüne rondodaki domates sosunu döküyorum,az tuz ekliyorum.yanmadan ve hafif sulu kalacak şekilde karıştıra karıştıra pişiriyorum.

*not: yaz kış farketmez eğer mesela evde az domatesim varsa ve yumuşamaya başlamışlarsa (kırmızı yağ biberi-kapya biber- de ekliyorum varsa) rondoya atıyorum, hemen tavada yapıyorum aynı şekilde ama zeytinyağında önce sarımsakları az kavuruyorum rengi çok değişmeden,bir de tuzun yarısı kadar azıcık tozşeker koyuyorum,biraz da baharat.. sıcakken ve kırıntı peynirle karıştırarak harika bir kahvaltı sosu oluyor taze taze.. mmmmm nefis yarın yapiim bari :56:

bencede çok erken canım bu tür şeyler genellikle ağustos eylül gibi yapılıyor tv ibrahim saraç oğlu eylül domatesini dolaba koyun demişti.

ben domatesin kabuğunu soyup bütün olarak buzdolabı poşetine koyup ağzını sıkıca kapatıyorum(küp şeklinde doğranmışta olabilir)difriz,e koyuyorum aldığı kadar,kışın kullanacağınız kadar çıkarın salatanın dışında herşeyde kullanabilirsiniz ,tadından ve kokusundan hiçbirşey kaybetmiyor,,ayni şekilde biberide yapabilirsiniz ,hiçbir katkı maddesi koymadan doğal haliylle yani....

canım daha çok erken değil mi ama sen bilirsin.. Bence en güzeli temmuz ağustosta ve eğer mümkünse pembe domatesten (organik pembe domates,bursa domatesi veya bulgar domatesi de diyorlar) yapmak.. Ben geçtiğimiz yıl domates bollaşınca 1 kasadan yapmıştım (1 kasa domates 8tl'ye inmişti düşün) ama hemen ekim kasım gibi bitti,bu yıl 2-3 kasa domatesten yapacağım inşallah.. Salçayı da severim ama ben domates sosunu daha çok seviyorum..

Domatesleri iyice yıkayıp,kabuklarını soymadan ikiye ya da dörde bölerek rondoya atıyorum,iyice kıyıyorum..tencerenin dibine az zeytinyağı döküyorum,üstüne rondodaki domates sosunu döküyorum,az tuz ekliyorum.yanmadan ve hafif sulu kalacak şekilde karıştıra karıştıra pişiriyorum.

*not: Yaz kış farketmez eğer mesela evde az domatesim varsa ve yumuşamaya başlamışlarsa (kırmızı yağ biberi-kapya biber- de ekliyorum varsa) rondoya atıyorum, hemen tavada yapıyorum aynı şekilde ama zeytinyağında önce sarımsakları az kavuruyorum rengi çok değişmeden,bir de tuzun yarısı kadar azıcık tozşeker koyuyorum,biraz da baharat.. Sıcakken ve kırıntı peynirle karıştırarak harika bir kahvaltı sosu oluyor taze taze.. Mmmmm nefis yarın yapiim bari :56:

bu güzel tarif için çok teşekkür ederim.

eylül ekim gibi salçalık domatesler alınır yıkanıp rondodan geçirilir tencereye alınır kaynar suyunu çekene kadar çokta katı olmayacak kavanozlara konur sıkıca havluyla kapağı kapatılıp ters çevrilir .Soğuduktan sonra buzdolabına düzüne çevirip kışa hazır hale gelir.Kıvamı gelmeden tuz atılmaz domates sulanır yoksa .İçine biber katarsanız sivribiberleri minikçe doğrayıp onlada pişerse ayrıca menemenlik hazır olur aynı yöntemle.:6:

Domatesleri rendeleyip yemeklere kullanacağım kadarıyla buzdolabı poşetlerine koyarım

Ben domatesleri rendelerim kızlar o şekilde yemeklere kullanacağım kadar mesela birer kepçe buzdolabı poşetlerine koyup ağzını kapatıyorum sonra buzluğa :)

Back
X