canım daha çok erken değil mi ama sen bilirsin.. Bence en güzeli temmuz ağustosta ve eğer mümkünse pembe domatesten (organik pembe domates,bursa domatesi veya bulgar domatesi de diyorlar) yapmak.. Ben geçtiğimiz yıl domates bollaşınca 1 kasadan yapmıştım (1 kasa domates 8tl'ye inmişti düşün) ama hemen ekim kasım gibi bitti,bu yıl 2-3 kasa domatesten yapacağım inşallah.. Salçayı da severim ama ben domates sosunu daha çok seviyorum..
Domatesleri iyice yıkayıp,kabuklarını soymadan ikiye ya da dörde bölerek rondoya atıyorum,iyice kıyıyorum..tencerenin dibine az zeytinyağı döküyorum,üstüne rondodaki domates sosunu döküyorum,az tuz ekliyorum.yanmadan ve hafif sulu kalacak şekilde karıştıra karıştıra pişiriyorum.
*not: Yaz kış farketmez eğer mesela evde az domatesim varsa ve yumuşamaya başlamışlarsa (kırmızı yağ biberi-kapya biber- de ekliyorum varsa) rondoya atıyorum, hemen tavada yapıyorum aynı şekilde ama zeytinyağında önce sarımsakları az kavuruyorum rengi çok değişmeden,bir de tuzun yarısı kadar azıcık tozşeker koyuyorum,biraz da baharat.. Sıcakken ve kırıntı peynirle karıştırarak harika bir kahvaltı sosu oluyor taze taze.. Mmmmm nefis yarın yapiim bari