Kisaca ben..

mono roza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2015
109
39
28
36
Suan cok bunaldigim icin rahatlama amacli bu basligi aciyorum. Sizlerin yazacagi 1 cumle bile benim icin degerli elestiri destek her seye acigim.
Zor birisiyim ayni evin icerisinde benimle gecinmek zor bunu kabul ediyorum. Kendimce bazi psikolojik badireler atlattim bundan midir bilmiyorum ama gecimsiz taraflarim var.
Annemle esimle esimin ailesiyle yani en yakinlarimla ters dustugum noktalar var. Herkeste olan seylerdir aslinda ama belkide ben cok buyutuyorum.
Zor biri olmanin yaninda cokta ince fikirli oldugumdan cok yipraniyorum. Asla kimseye yuk olmak istemem her isimi kendim hallediyorum. Insanlar malesef boyle degil ve ben bunu cok kafaya takiyorum
Karakterimin ustu davranmak zorundamiyim ? Bir komsuyla gorusmek istemiyorsam bir arabaya binmek istemiyor veya o gunu sadece cocuguma ayirmak istiyorsam bunu illa yuz goz olarak mi soylemem gerek ? Insanlar neden yuz ifadesinden ya da bazi cumlelerden bir seyleri anlamiyorlar ya da neden biz net bir sekilde bazi seylere hayir diyemiyoruz.
Ustu kapali soylesen anlamiyorlar direk bozup atsan sen kotu oluyorsun gercekten cok bunaldim suan yazdiklarimi icimdeki sikintiya binaen yazdim anlasilip anlasilmadigim hakkinda da fikrim yok

Gayet iyi anladim sizi
Hayir demenin onlarca yolu var , illa kirarak soylemeniz gerekmiyor once bunu bi kesinlestirelim. Hayatimizi insanlarin keyfine gore duzenleyemeyiz ,mutlu olmak istiyorsak "hayir"demeyi ogrenmeliyiz. Kanatlanip havaya bile ucsak kimseyi memnun edemeyiz ,bu sebepten insanlarin tepkilerini cokta onemsemeyin veya onemsememeye calisin....diger turlu kendinize iskence etmekten baska bisey yapmamis olursunuz.

Bunların hepsi incelikten.

Her şeyi birileri düşünmek, anlamak, yapmak,alttan almak zorunda değil ki..

Ben sizi çok iyi anladım empati kurarak, ama empati dediğimiz olay ne yazık ki aynı duygular veya olaylar başlarına gelince devreye giriyor günümüz insanında.

İNCELdiğin yerden koparacaksın. ne düşünürse düşünsünler.

çok çabuk sınırlenen bır ınsanmısınız?

O kırılacak sus, bu üzülecek sus derken Bi yerden sonra elektrik süpürgesi gibi her seyi içine atmanı bekliyor insanlar

Herkesi memnun etmek zorunda değiliz.
Böyle bir zorunluluk olsa idi birileri de bizi memnun etme çabasında olurdu.
Önce ne istediğimizi netleştireceğiz. Sonra da isteklerimizi net olarak muhataplarına söyleyeceğiz.
Kimsenin özgürlük alanını ihlal etmiyorsak isteklerimizi belirtmenin karşıdaki yankısı da bizi ilgilendirmez.
İsteklerimiz birilerinin beklentilerini karşılamıyorsa bununla baş etmek onun sorunu.
Duruşumuz kararlı sürekli ise bu şekilde kabul göreceğimiz kesindir.

Bende bazen arkdaslarimla ters dusebiliyorum bu konuda.
Ama akraba aile dendiginde kirmam, zaten arkadaslarimida bilerek kirmak asla, bilincsiz olur.
Insanlari kirmak guzel bisey degil.
Empati kurman gerek her attigin adimda.

En önemlisi net değilsin
Bende zor biriyim ama şunu şunu sevmem derim direk
Mimiklerimden anlamalarını beklemem

karsindaki insanla arana mesafe koymanin milyonlarca cesidi var.Insana gore , olaya gore , ortama gore degisir.Onemli olan dogru an geldiginde dogru reaksiyonu vermek.En man kafa bile anlar.Ne sen cizginden cikmis olursun ne kavga gurultu.Istisnai birsey olmazsa tabii.Eger ya siyah ya beyaz diyen insanlardansaniz , bunu bulmak sizin icin zor olabilir.Meseleyi yazarsaniz daha somut birseyler yazabilirim bende.
Ben birkac sene once buyuk partiye katildim.Yas ortalamasi 30 diyelim.Isyerimizin duzenledigi bir parti idi ve calisanlarin hepsi icin ozel masalar vardi.Benim oturdugum masada 10 kisilikdi.Herkes tanidik yuzler.Bazilari samimi.masada bir bey vardi.Kendisinden pek hazzetmedim surekli bana iltifatlar ediyordu.Kolyeniz harika , elbiseniz cok $k , bugun cok guzel olmussunuz gibi gibi.. ben de pek sevmem oyle civikliklari.Adam surekli piste bakiyor ve cikan muzikleri takip ediyordu bir yandan.Anladim dans teklifi gelecek.Slow sarkilar basladi.Ben de hemen "ayy uykumuz geldi ya , hic benim havalar degil bu sarkilar.hareketli seylere gecseler hemen" dedim.O yilisik adam hic teklif falan edemedi.kalakaldi oyle.Birazcik bozuldu tabii ama o kadarcik olacak.Sonucta gelseydi de basagrisi yada benzer bi bahane ile kalkmasaydim elini havada biraksaydim o daha kotu olurdu onun icin milletin onunde.Kucuk bir ornekti sadece.

Evlendikden sonra
Özellikle eşimin ailesinin içinde kaldıkdan sonra
Alttan alttan ne nasıl denir
Adam nasıl dumur edilir
Ulan bu beni sevdimi sövdümü nasıl yapılır öğrendim sadece onlara anladıkları şekilde yaklaşır oldum

bence tum sorun sert yapinizla bagdasan uslubunuz tabiki her insanin bi fitrati vardir ama nezakette gereklidir incitmeden kirmadan soyleyebilirsiniz simdilik cevrenizdeki herkes sizi bu sekilde kabul etmis ama fazlasi size de zarar verir

İlk tepkin kırıcı olmamalı ama istemediğini güzel bir dille anlatabilir insan.
İkinciye güzelliği tekrar elden bırakmamalı.

Ama 3. de benim ses tonum coşar, kaşım kalkar, gözlerim büyür.
Kırıcı olurum gayet.
Eee o halimi görmek istemeyen de bir zahmet 3. ye getirmesin beni.

Zorundalıkları sevmem, içimden gelmeyen bir şeyi yapamam.

Benim için de kimse zorunluluk duygusu ile bir şey yapsın istemem.

Gayette haklısınız bende öyle görünüyorum çevrem de geçimsizmişim çokta umrum da yani ince düşüne düşüne olan bize oluyor ben ince düşünmeyi hatır için susmayı yıllar önce bıraktım çünkü sırf bana zarar misal benim komşularım ve akrabalarım pazar günü filan demez sabahın köründe çoluk çocuk bize doluşurlardı .Erkek kardeşim kızkardeşim 3 müzde çalışıyoruz haftaiçi sabah 6 buçukta kalkıp işe gidiyoruz yani geliyosanız bile öğleden sonra gelin en sonunda anneme bu insanları uyar yoksa bi pazar sabahı bu evde cinnet geçirecem dedim yani yine geliyorlar tabi ama öğleden sonra ona da razıyız şükür :)

Eğer sevmiyorsanız yapmayın size yaptırılmaya çalışılanı, ama net olun.
Bugün kimse üzülmesin, kırılmasın diye yaptığınız her şeyi yarın da yapmak zorunda kalacaksınız.
Biraz oluruna bırakın hayatı, kendinizi yıpratmayın bu kadar.
Yoruldum demeye, yardımına ihtiyacım var demeye alıştırın kendinizi.
Dünyanın yükünü siz taşıyamazsınız, sizi çok iyi anlıyorum ben de az çok öyleyimdir.
Zararın neresinden dönseniz kardır, hayatı çok ciddiye almayın, gülün geçin bazı şeylere.

naif yaradılışlı insanlar her zaman incinmeye daha açıktır. sizi anlıyorum, ben de öyleyim. ama bazen insanın kabuğunu sertleştirmesi gerekiyor, en azından dışarıdan gelebilecek darbelere karşı. ben bu konuda kendimi yavaş yavaş değiştirmeye çalışıyorum. hoşlanmadığım, enerjimi çalan insanlarla biraraya gelmemeye çalışıyorum, beni üzen bir olay olduğunda onu kafamda fazla büyütmemeye gayret ediyorum, bana kendimi değerli hissettiren, keyif aldığım şeyleri yapmaya çaba gösteriyorum, hatta sevdiğim şeyleri yemeye:))) bu aralar en sevdiğim şey muzlu süt burger

demem o ki, kimse senden daha değerli değil..

arkadaşlar ben açık ve net olmak istiyorum kendim gibi olmak ve kararlarımı kendim vermek istiyorum sonucu ne olursa olsn. ama annemle çok tartısıyoruz o daha fedakar o ileriyi haliyle daha çok görüyor iyiliğimi istiyor ama benimde yapım bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…