Kişilerin yaşı ilişki yaşama biçimlerini etkiliyor mu?

kakaokafa

battı fishing, yan going. ♐
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2014
1.234
1.732
133
İyi geceler, artık konuları gece açıyorum. Beyin patlaması yaşayacağım yakında.
Konu kesinlikle kişiler arasındaki yaş farkı değil. 20'li yaşlarda yaşanan ilişkilerle 30'lu yaşlarda yaşanan ilişkiler arasındaki fark nedir? "20'lerdeki insanlar daha çocuksu davranıyor" diyen var, "30'larda daha seçici olunuyor" diyen var. Mesela bir arkadaşım bana "yaşın çok genç, önce kendine yatırım yap, yaşlandıkça daha iyi erkeklerle tanışacaksın" demişti. 😂 Sizin görüşleriniz nelerdir bu konuda?
Benim görüşüm: Bu yaşıma kadar bir dikiş tutturamadım. O yüzden 30'u bekleyeceğim sanırım. :D

Bence her şey kader kısmet. Tam tersi genç yaşta iyi erkeklerin kapıldığını söyleyenler de var. Ikis düşünce de doğru sayılmaz bence tam olarak. Dediğim gibi kader kısmet ve karşıdaki kişiyi tanımaktan ve olmayacak şeylere göz yummamaktan geçiyor

Kişiye göre değişir. Ama benim gözlemlediğim olgun insan karşısındakini olduğu gibi kabul etmeyi ve kendini daha açık ifade etmeyi biliyor.

Kişiye göre değişir. Ama benim gözlemlediğim olgun insan karşısındakini olduğu gibi kabul etmeyi ve kendini daha açık ifade etmeyi biliyor.
İşte o olgunluk, eğer hayat çok erken yaşanıyorsa, yani kişi kendini büyütmek zorunda kalmışsa daha erken yaşlara geriliyor sanki. Daha genç yaştaki bazı insanların kişilikleri oturmuş gibi algılanıyor. Bir de bunun tersi bir örnek var bende. Şimdiki yaşı 33 olan biriyle çıkmıştım. O adamda gördüğüm manipülasyonu düşmanımda görmedim ve bana her seferinde "sen yaptın, başkası yaptı" şeklinde konuşurdu. Kişinin duygularını zamanında yaşaması olgunlaşması için yetiyor sanırım... Ne çok erken, ne de çok geç.

Ben evlendiğimde 19 yaşındaydım.
Şuan 27 oluyorum artık.
Kesinlikle evliliğin ilk zamanlarıyla şuanki peripella bir değil. Şuan evlenmiş olsaydım daha güzel bir evlilik süreci olurdu kendi adıma.
Çocukmuşum.
Olgunlaştıkça beklentilerini net biliyorsun, nasıl davranman gerektiğini, insanların neler yapabileceğini öğreniyorsun. Buda kesinlikle daha kaliteli ilişkiler sunuyor.
Sadece sevgili olarakta değil, iş arkadaşı, komşu vs

Ben evlendiğimde 19 yaşındaydım.
Şuan 27 oluyorum artık.
Kesinlikle evliliğin ilk zamanlarıyla şuanki peripella bir değil. Şuan evlenmiş olsaydım daha güzel bir evlilik süreci olurdu kendi adıma.
Çocukmuşum.
Olgunlaştıkça beklentilerini net biliyorsun, nasıl davranman gerektiğini, insanların neler yapabileceğini öğreniyorsun. Buda kesinlikle daha kaliteli ilişkiler sunuyor.
Sadece sevgili olarakta değil, iş arkadaşı, komşu vs
Haklısınız, 10'lu yaşlarda istediklerimizi net olarak bilemiyor, bulamıyoruz. Hatta 25'inden önce beklentilerini hâlâ oluşturamamış insanlar çok. O yüzden ben de evlenene kadar mümkün mertebe kendini ve hayatı tanımaktan yanayım. Yaşa göre kendini geliştirmek ve ruhunu beslemek şart.

Back
X