Kişiliğim

BowDown

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2014
61
8
13
O kadar özgüvensiz bir insanımki bu beni çok yıpratıyor. Bir erkek arkadaşım var o da hissediyor büyük ihtimal ile. Onun yanında da hiç güvenim yok garip duruyorum ya çok üzülüyorum böyle olmak istemiyorum sürekli kendimi ve ailemi yıpratıyorum ve insanlar tarafındanda basite alınıyorum bu yüzden. Baskın bi karakter olamıyorum kimse önemsemiyor sanki boş konuşuyormuşum gibi birine bişey desem dönüpte ilgilenmediği bile oldu. Hem utangaç hem özgüvensizim çok yıpranıyorum gerçekten. Mesela bugün bi olay oldu anlatıyım. Sevgilimin kuzeninin sevgilisini taktım bu aralar kafaya, anneme resmini gösterdim güzel dimi dedim annemde bu mu güzel, güzel ama aman aman bişeyi yok dedi sen daha güzelsin dedi. Daha sonra önemli olan iç güzelliği dedi. Böyle yapınca aklıma o kadar çok takılıyorki kesin diyorum beni üzmemek için böyle dedi kesin o benden daha güzel diyorum ve inanılmaz geriliyorum bu haliminde farkındayım ne yapıcam lütfen yardımcı olun yıpranıyorum

birisi eğer sen konuşurken dinlemiyorsa gözlerinin içine bak , ses tonunu netleştir,gülümseyerek tekrar sor
ve eğer samimiysen hafifçe koluna dokun(değilsen yapma sakın garipsenirsin)
böyle konuşursan seni kaale almama gibi bir lüksü kalmaz karşıdakinin ister istemez:)

yanlış yerden bakıyorsun ,tamam hadi dedigin gibi düşünüp takıntı ettiğin şeyler yönünden insanlık aleminde bir sıralama yapalım.Ortalarda olduğunu varsayalım. Neden en kötü olduğunu düşünüp kendini boşuna üzüyorsun ?

Bunun sebebi çok fazla sosyal bir hayatının olmaması, bunun temelinde ailelerin suçu daha büyük çünkü çocuk yaşta sizin içinize kapanmanıza kendinizi basit hissetmenize sebep oluyorlar zorluklardan uzaklaştırıyorlar sizi. Bundan kurtulmanız sizin eliniz, bir kere sosyal olun, spor yapın, kitap okuyun (yalnız sosyal derken: sosyal hesaplarının olması asla sosyallik değil asosyalliktir) tiyatroya gidin ama bunları tek yapın veya tek basınıza siz planlayın. sevgilinizle birşey yapmaya karar verirken plan sizden çıksın, hatta planı yaparken kuzeni ve sevgilisininde gelmesini söyleyin. yani girişken olun. Kendinizi asla başka kızla kıyaslamayın bakın şunu unutmayın , kimi kız güzeldir kimisi çekici aslında ikisi arasında milyontane fark var. Siz kendinizi güzel bılmuyorsunuz buna birşey diyemem ama kendinizle barışık olun, çekici ve güzel olmasanız sevgiliniz sizinle olmaz. Milyontane gariban kız sevgilisiz yani...sizde albeni varki yalnız değilsiniz böyle düşünün... onun dışında girişken olun dediğim gibi, plan yapın,siz üretin.... spor yapın , makyaj yapın, bakım yapın, kitap okuyun, kurslara gidin bakın ücretli kurs olmasına gerek yok, belesdiyelerin ücretsiz kursları var artık gidin üye olun araştırın... ortamlara girin yani, fikir alışverişi yapın yeni şeyler öğrenin ve bunu ortamlarda paylaşın.... Daha ne diyim..Bunlar oldumu tamamdır..

Öncelikle kimse seni beğenmek ya da sevmek zorunda değil. Sen kendini sev, beğen başkalarına seni yargılama hakkı verme. Eleştiriye kapalı ol demiyorum ama başkalarının düşüncelerine bu kadar önem vermek hiç doğru değil. Kendini geliştir, kitap oku, yeni şeyler öğren, fiziksel görünüme bu kadar kafayı takma. Ne güzeller var içleri bomboş. Kendini yetiştir, kimseyi kendinle kıyaslama.

anladjgim kadariyla ozguven ekaikliginden cok takinti hali var sizde. kuzeninin sevgilisi siizi neden ilgilendirsinki kiyaslama grregi duyuosunuz. ozguvensizlige gelince kaybetmekten korkmayn. sizin icin dogru olanlari avik ve net soyleyin. belkide dediginz gibicirkinsinz ama sevgilinz bunu sizin kadar onemsiyo olsa yaninizda olurmu.? buur kurubtular sizi mutsuzluga iten. yapmayin lutfen

Benim de şu sıralar kendimden güzel bulduğum ve hafiften kafayı taktığım bi hemcinsim var :) ben o aklıma geldikçe "sen gayet güzelsin twe" diye kendime telkinde bulunuyorum. Kendi kendimi buna ikna ediyorum.

Kimseye gösterip de güzel di mi deme. Gözlerine zayıf görünebilirsin.

Insanlarla konuşurken net ifadeler kullan. Sert olma ama. Net ol ki dinlemek zorunda kalsınlar.

Mutlaka bi kursa yazıl. Sosyalleşmek insana özgüven kazandırır.

Iş-okul hangisi var bilmiyorum ama topluma hitap etmeyi gerektirecek bir durum (konuşma, sunum) olduğunda sen gönüllü ol. Okuyorsan sınıf temsilcisi olmayı dene mesela. Işe yarayacaktır

Hemen YouTube'a gir ve ozguven nedir nasıl kazanılır vs. birçok video var onlardan birini izliyorsun, bunu kendine sürekli telkin ediyorsun. Sonra da uygulamaya geciyorsun

Başkalarıyla kendinizi kıyaslarsanız sürekli kendinizi yenilemek zorunda kalırsınız.Böyle de ömür geçmez,neyseniz onu kabul edin...

Hemen YouTube'a gir ve ozguven nedir nasıl kazanılır vs. birçok video var onlardan birini izliyorsun, bunu kendine sürekli telkin ediyorsun. Sonra da uygulamaya geciyorsun

Aklıma murat dalkılıç'ın bi hayli klibi geldi. Tarz sahibi olmanın yolları yazıyordu ya yandex :)

Peki şekerim, neden güzelliğe bu kadar takılısın ? Yani toplumumuz takılı kabul ediyorum, ama şöyle de bir şey daha var ki, ağzını açtığında iki çift laf edemiyorsan, güzelce muhabbet edemiyorsan , istersen dünya güzeli ol insanlar seni ciddiye almaz.

Profilinde lise yazıyor. Sevgilin de lise çocuğu, yanında niye ezik olasın ?

Neyse, sen güzel bir okula git, güzel bir mesleğin olsun, toplumda br yerin olsun. Daha sonra üniversitede ilgini çeken topluluk varsa katıl, arkadaşlıklar kur, gez, insan içine karış yani :) Güzel kitaplar oku, spor yap, kendini geliştir. Senin ve insanların seni en çok yargılayacakları yer kafandır , unutma. Kafan boş olmasın , gelişmiş, kültürlü bir birey olmaya çaba göster derim, o zaman inan bana kendine güvenin zaten gelecek, kendini başkalarıyla kıyaslamayı bırakacaksın. Bakım, giyim , tarz vs kolay sahip olunan şeyler , ama beyin kolay bileylenmiyor ne yazık ki.

ozguven enteresan birseydir. Soyle bakmalisin ozguven kapsamina; herkesin kendini ozguvensiz hissettigi birseyi vardir. Kimi saclari yuzunden ozguvensizdir, kimi sunum tekniklerini beceremez, bir digeri carpik bacaklari yuzunden bir baskasi ise ortam icinde konusup tum ilgiyi cekmekten cekinir.

Demem o ki; seninde demekki begenmedigin birseyin var. Olabilir, bunda bir sikinti yok. Bunu kabullenip, devamli o memnun olmadigin sey uzerine yogunlasacagina memnun oldugun diger ozelliklerini dusun, onlari dahada guclendir, dahada on planda tut.

Sizden daha guzel, daha akilli, daha dusunceli, daha zeki, daha hos, daha komik, daha daha dahasi hep vardir ki? Ayni sekilde bu herkes icin gecerli. Herkes kendinden 'daha bilmem ne' olan birileri yuzunden bazen biraz ozguvensiz olabilir. Abartmadan bunu kabullenip, onlarda olmayip sizde sahane olan ic ve dis guzelliklerinize odaklanin

Liseden mezun oldum. Çok haklısınız elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışıyorum zaten ama bilmiyorum acaba kişiliğim mi böyle anlamadım. Hiç arkadaş çevrem yok sanki bunun sebebi beni takmayışlarıymış gibi hissediyorum bu beni çok üzüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…