• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kişilik karmaşası :(

yuvarlaginkoseleri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
187
3
46
Konya
merhaba arkadaşlar,yazacaklarım kiminiz için saçma kiminiz için gereksiz ve belki komik gelecektir ama beni üzen bana sıkıntı veren bir durum.paylaşmak istedim.ben de eşimde köy kökenliyiz aynı memleketteniz ama köylerimiz ayrı.ama bizim taraf onun tarafına göre şehre daha çok uyum sağlamış diyebilirim.düğüne çarşıya giderken etek falan giyer kadınlar ama eşimin köyünde genç ve okumuş kesim dışında herkes şalvar giyer,düğünlerinde hala gelinler ata bile biner..bu bir örnek sadece.ben öğretmeni,m eşimde öyle.gerçekten çok da çevremiz var.ama ben nere aitim bazen çözemiyorum içimde.köye gidiyorum şalvar ,yazma, patik giyiyorum,okula giderken pantalon,kendi oturduğum yerde rahat giyiniyorum başörtülüyüm ama modern giyiniyorum hatta kimi arkadaşlara giderken ev ayakkabısı taşıyorum:) çünkü onlar öyle yapıyor uyum sağlamak istiyorum.bazen içimden gülüyorum köydekiler beni bu halde görse ne derler diyorum.bu yasadığım kişilik karmaşası gibi geliyor benim durumumda olan var mı

bu bana göre kişilik karmaşası değil,bulunduğun yere ayak uydurmadır.çoğu kişide vardır bu:34:

merhaba arkadaşlar,yazacaklarım kiminiz için saçma kiminiz için gereksiz ve belki komik gelecektir ama beni üzen bana sıkıntı veren bir durum.paylaşmak istedim.ben de eşimde köy kökenliyiz aynı memleketteniz ama köylerimiz ayrı.ama bizim taraf onun tarafına göre şehre daha çok uyum sağlamış diyebilirim.düğüne çarşıya giderken etek falan giyer kadınlar ama eşimin köyünde genç ve okumuş kesim dışında herkes şalvar giyer,düğünlerinde hala gelinler ata bile biner..bu bir örnek sadece.ben öğretmeni,m eşimde öyle.gerçekten çok da çevremiz var.ama ben nere aitim bazen çözemiyorum içimde.köye gidiyorum şalvar ,yazma, patik giyiyorum,okula giderken pantalon,kendi oturduğum yerde rahat giyiniyorum başörtülüyüm ama modern giyiniyorum hatta kimi arkadaşlara giderken ev ayakkabısı taşıyorum:) çünkü onlar öyle yapıyor uyum sağlamak istiyorum.bazen içimden gülüyorum köydekiler beni bu halde görse ne derler diyorum.bu yasadığım kişilik karmaşası gibi geliyor benim durumumda olan var mı

Icinizden nasil geliyorsa öyle giyinin.
Rahat olun, gayet normalsiniz :)

Bence davranışınız gayet normal. Hatta takdir edilecek bir davranış biçiminiz var. Bunu herkes beceremez. Kendinizle gurur duymalısınız :)))

Bence de kişilik karmaşası değil, ayak uydurmadır:) İnsanın kendi sınırları ölçüsünde ayak uydurması da güzel bir davranıştır. Mesela ben anneanne'mi ziyarete gittiğimde onun uzun eteklerini giyerim, onun da hoşuna gider. Ama normal hayatımda bu eteğin yeri yoktur.
Ya da topuklu ayakkabı giymeyi hiç sevmeyen bir insanım ama bir davete falan gidildiğinde resmi bir kurum ziyaret edildiğinde ya da düğünlerde daha şık kaçacağını düşündüğüm için, çok aşırı olmamak kaydı ile topuklu ayakkabı giyerim, ama normal hayatımda yeri yoktur. :)

Sizinki de aslında biraz bunun gibi, kendinize yakıştığını düşündüğünüz davranışları , ortama uymak açısından yerine göre değiştiriyorsunuz. :)

ortamına göre ayak uydurma denir buna köyde işe giderken yada bi ev toplantısına giderkenki gibi giyindiğini düşünsene alay ederler insnla aynı şekilde köyde giyindiğin gibi de oturduğun yerde giyinemezsin herşeyin bir yeri var canım.bende öyleyim biz de yazları köye gideriz şalvar giyinmem ama daha paspal rahat olurum yani :) herkes öyle yanlız değilsinyani :)

bende köyde büyüdüm canım ama ilçedede oturuyrduk aynı zamanda
şimdiyse evliyim Ankarada yaşıyorum
hala köye gidiyorum seninde söylediğin gibi şalvar giyip yazma bağlıyorum
ama evimde sürekli kuaföre gider daha modern giyinirim
bu bi karmaşa değil aslında çift kişilikte değil ama ortamada uyum sağlamak gerekiyor öyle değilmi

cnm bulunduğun ortama ayak uydurmak o kadar mı zor?? ne var ki bunda? kımse saraydan gelmedı ki...nereye aitim diye bir şey mi var :) ..bu kişilik karmaşı falan değil, bence bu bazı şeyleri kendıne yakıştıramıyorsun ondan kaynaklanıyor.. köyde yaşadıysan eğer, bundan da kaynaklanabılır..

Olmak istediğin ile olduğun farklı olduğu için sanırım kabullenemiyorsun.

Huzursuzluğun içine sinmeyeni yapmaktan geliyor olabilir.

İstediğinden değil mecburi hissettiğinden sıkılıyorsun.

Evde bulunduğun kıyafet ile iş yerine gitmemeyi dile getirmiyorsun
kabullenmişsin çünkü. Alıştığın için sanırım.

Gardolabını görmek isterdim :)

Şaka bir yana hiçte dert edilcek bir şey değil, tabi sen rahatsız olmadıktan sonra ortama ayak uydurmakta bir sakınca yok ki..

tatlm bu bana hiçde kişil karmaşı olarak gelmedi herkesin yapabileceği uyum sağlamadır.... bunu bende yapıodum köyümüze gittiğimizde 5 yıldır pek gitmioruz ama önceden bende mesela köyde çoğu kişi kapalı olduğu için ve açıklar bile geldiğinde kapandığı için (arada tek tük açık vardı ama onlarda evden çıkmazdı) bende kapanırdım ee köyde herkes hacca gitmiş gelmiş çarşaflı çoğu kendimi tuhaf hissedeceğime onlardan olup içlerine karışıodım

hepimiz öyleyiz.mesela yazın tatile gidiyoruz,orda bikinili gezmek süper mini giymek abes kaçmıyor.orda gezdiğimiz gibi heryerde gezemeyiz tabiki:)o hesap,köye gidince platform ayakkabı döpiyes giyemeyeceğimize göre ortam neyi gerektiriyorsa öyle giyinilir.olması gereken bu.kişilik kimlik karmaşası filan değil gayet normal bişey

bence bu toplum baskısı psikolojik olarak kişilik karmaşası yaşamana sebebiyet veriyor olduğun gibi görün bence kendi doğruların olsun inandığın gibi yaşa seni görüntün için değil seni sen olduğun için kabul etsinler inan böyle daha mutlu olursun

yaşadığınız şey kişilik karmaşası değil,tanımı bu değil yani..uyum sorunu olabilir mesela.ama hepimiz aynıyız.biz karadenizliyiz,yazın yaylaya gidince bende oraya uygun giyiniyorum ne var ki bunda? herhalde köyde okula gider gibi giyinmeyeceğiz değil mi? siz nasıl mutluysanız öyle yapın,önemli olan bu.

Back
X