Yöresel Tarif Kısır- Hatay mutfağından- Doğanay Nar Ekşisi Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
Kısıra bayılırım. Zaten bi z.yağlı yağrak sarmasına bi de kısıra bayılırım. Çok da güzel görünüyor ellerine sağlık. Normalde içine nane konur mu? Kimisi dereotu da koyar. Orjinal tarifinde nasıl ki..

Kısıra bayılırım. Zaten bi z.yağlı yağrak sarmasına bi de kısıra bayılırım. Çok da güzel görünüyor ellerine sağlık. Normalde içine nane konur mu? Kimisi dereotu da koyar. Orjinal tarifinde nasıl ki..
Cok teşekkür ederim canım. Tarifi orjinal.yani yapmış olduğum gibi.hatayda sarmiçi derler hatta.ama nane tercihe göre. Yani,koyanlarda var koymayanlarda.hatay kesimi için söylüyorum.ama orjinalinde konuluyor

çok takılma geçen bende sondan 1. oldum :KK70: eşim Hatay doğma büyüme olduğu için ordan biliyorum bildiğimiz kısırdan farklı
Neyse önümüzde ki maçlara bakicaz artik :D evet bu kısır gercekten lezzetli.ve suyla sisirilmedigi icin farkli.benim esimde hatay iskenderunlu.bayılır kisira :D

Merhaba arkadaslaarrr :hamarat:

Tarifimi en son güne bıraktım. Çünkü katılıp katilmamakta cok kararsizdim cok iddialı tarifler var çünkü :KK45:sonunda katılmaya karar verdim.bu ilk katılışım ayy cok heyecanlıyım :KK73:
Neyse uzatmadan tarifime geceyim

Eki Görüntüle 1985865
Malzemeler
2 çay bardağı esmer koftelik bulgur (ben 2 kisilik yaptım)
1 yemek kaşığı domates salcasi
1 yemek kaşığı biber salcasi
1 cay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı nar ekşisi
15 dal maydanoz
6 7 dal nane
10 tane yesil soğan

Hazırlanışı
Yogurma kabinin icinde bulgur ve salcalarimizi yarım cay bardağı suyla elimizi islatarak yumusayincaya kadar yoguruyoruz.
Eki Görüntüle 1985867
Eki Görüntüle 1985868
Bulgur yumusadiktan sonra nar ekşisi ve zeytinyağını koyup az daha yoguruyoruz
Eki Görüntüle 1985869
Yogurma bittikten sonra yesilliklerimizi ilave edip harmanliyoruz.
Ve kisirimiz hazııırrrr

Eki Görüntüle 1985870
Eki Görüntüle 1985871

Herkese afiyet bal şeker olsun :halay:ilk katılışım eksik birseyler olduysa affola.hepinize kocaman sevgiler

Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor :) :) ;) ;)

Back
X