kısırlaştırma sonrası iltihap kaptı

manikkk

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2013
2.175
2.306
333
dişi köpeğimi 1 ay önce kısırlaştırdım dikişler de çok sağlıklı durumda, tamamen yapıştı
ancak son 10 gündür dikiş bölgesinde anormal bir şişlik var upuzun bir şekilde, veterinere götürdüm ilk 1 ay şiş olması normal dedi
geçer diye beklerken bir sabah gördüm ki dikişin sağında bir kırmızılık var, iltihap kapmış

kliniğe götürdüm veteriner içindeki iltihabı boşalttı. antibiyotik iğne yaptı ve 4 günlük antibiyotik hap verdi

az önce de batikon sürerken sivilce gibi şişmişti
ve pamuğun sürtünmesiyle patladı.

sizlerin başına geldiyse tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
günde 3 kere batikon sürmemi söyledi ama ilk silişimde içinde biriken pislik patlayıp aktı
sabahtan akşama o kadar pembe kan doluyo ki içi
4 günlük antibiyotikle bu iltihap nasıl kurur? siz neler yaşadınız ve önerileriniz?

edit: dikişler tertemiz bir şekilde kapanmışken ameliyattan bir ay sonra iltihaplanması normal mi?
sebebi benim yüzümden mi diye vicdan azabı çekiyorum
dikişler 60-70 günde eriyen dikişler, alınmayacak

Son düzenleme:
Dikişler kendinden eriyen türden olsa bile o kadar uzun süre duran dikişleri vücut yabancılıyor ve vücuttan atmaya çalışıyor. Dikişleri alın. İğne ve batikon ile devam edin. Dikişlerin deliklerinin kapanması gerekiyor mikrop kapmaması için.

Geçmiş olsun. Konuya çok hakim değilim ama ben de kedimi yakın zamanda kısırlaştırdım.
Doktor 1 aya kadar dikişlerin düşeceğini söylemişti. Ameliyattan 10-12 gün sonra aşıya götürdüğümde "bu dikişler düşecek gibi durmuyor" dedi ve kendisi aldı.
Sizinki de öyle bir durum olabilir mi acaba?

dişi köpeğimi 1 ay önce kısırlaştırdım dikişler de çok sağlıklı durumda, tamamen yapıştı
ancak son 10 gündür dikiş bölgesinde anormal bir şişlik var upuzun bir şekilde, veterinere götürdüm ilk 1 ay şiş olması normal dedi
geçer diye beklerken bir sabah gördüm ki dikişin sağında bir kırmızılık var, iltihap kapmış
Eki Görüntüle 2645248
bu fotoda şişlik çok net belli oluyo bakın, yarayı ilk fark ettiğim an (fotoğrafa tıklayıp büyütebilirsiniz)

kliniğe götürdüm veteriner içindeki iltihabı boşalttı. antibiyotik iğne yaptı ve 4 günlük antibiyotik hap verdi

az önce de batikon sürerken bu haldeydi
Eki Görüntüle 2645249
ve pamuğun sürtünmesiyle patladı.

sizlerin başına geldiyse tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
günde 3 kere batikon sürmemi söyledi ama ilk silişimde içinde biriken pislik patlayıp aktı
sabahtan akşama o kadar pembe kan doluyo ki içi
4 günlük antibiyotikle bu iltihap nasıl kurur? siz neler yaşadınız ve önerileriniz?

edit: dikişler tertemiz bir şekilde kapanmışken ameliyattan bir ay sonra iltihaplanması normal mi?
sebebi benim yüzümden mi diye vicdan azabı çekiyorum
dikişler 60-70 günde eriyen dikişler, alınmayacak
Şu anda nasıl durumu? Geçmiş olsun , ben hep şişlik var mı diye kontrol etmiştim. Şişlik ne kadar süre normal bilmiyorum ama genelde fıtığa işaret ettiğini biliyorum.

Şişliğin patlamasi iyi bir şey. Bu şekilde değil ama boynu şişen bir kedim vardı. Baya da yumruk kadar. Veteriner şırıngayla şişliğin icini boşaltmıştı. Sizlik bir durum değil dişiler hassas oluyor.

Şu anda nasıl durumu? Geçmiş olsun , ben hep şişlik var mı diye kontrol etmiştim. Şişlik ne kadar süre normal bilmiyorum ama genelde fıtığa işaret ettiğini biliyorum.
yok fıtık değilmiş ben de fıtıktan korkmuştum ama şişliğin sebebi iltihapmış.
iltihap da yavaş yavaş geçiyor çok şükür.
aslında yarası tamamen kapanmıştı,
sanırım içindeki iltihap kurumadan derisi iyileştiği için başka bi yerden patlak verdi
şuan onu iyileştirmeye çalışıyoruz...

Dikişler kendinden eriyen türden olsa bile o kadar uzun süre duran dikişleri vücut yabancılıyor ve vücuttan atmaya çalışıyor. Dikişleri alın. İğne ve batikon ile devam edin. Dikişlerin deliklerinin kapanması gerekiyor mikrop kapmaması için.
Geçmiş olsun. Konuya çok hakim değilim ama ben de kedimi yakın zamanda kısırlaştırdım.
Doktor 1 aya kadar dikişlerin düşeceğini söylemişti. Ameliyattan 10-12 gün sonra aşıya götürdüğümde "bu dikişler düşecek gibi durmuyor" dedi ve kendisi aldı.
Sizinki de öyle bir durum olabilir mi acaba?
ben hekimimize 2-3 defa sordum kendi düşer dedi,
iltihap olunca düzenli olarak batikon sürünce birkaç tanesi pamuğa takılıp düştü.
geri kalanını ben çektim kıl gibi geldi direk elime. kalmadı şuan dikiş deliklerin kapanmasını bekliyorum.
tek korkum içinde iplik kalması

Son düzenleme:
Back
X