• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kısırlık nedeni tespit sürecindeyim tecrübeli olanlar yardım lütfen

eflatunbebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2009
143
1
96
Diğer
sevgili arkadaşlar 3 yıllık evliyim 1,5 yıldır bebek istememize rağmen sahip olamadık. 2 dr denemem var prolaktin yüksekliğimi görüp sadece ona bağlı tedavi verdiler ama sonuca halen ulaşamadım, yazık vakit kaybı her yönüyle araştırma yapan bir hekime ulaşamadım tecrübesiz olmamda cabası neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayana kadar uzunca boşa geçmiş bir vakit kaybı yaşadım. dün şehrimde bulunan üniv.mediko bölümüne ist.gelen bir prof.ile görüştüm detaylı ve banada anlatarak güzel bir muayene geçirdim yumurta sayıları ve diğer görebildiği unsurların çok iyi olduğundan bahsetti ve rahim filmi istedi ..kendisi ist.500 tl ye çekilebildiğini söyledi ..yanıltılmaktan korkuyorum maddi olarak daha ucuza yaptırabilirmiyim? ayrıca izlemem gereken yol bundan sonra ne olmalı siz memnun kaldığınız ve sonuca yaklaştığınız işe yarayan tedavi yöntemlerini bana yazarmısınız akıl vermek ve öğretici olamak adına lütfen yol gösterin artık usulca psikolojiminde bozulmaya başladığını hissediyorum.bu konu çok derinde insanı acıtıyor eşimle bile üzülmesin diye paylaşamıyorum tedavi dr nasıl emin olmam lazım onuda bilmiyorum ne zormuş yarabbim allah olmayan herkeze evlat nasip etsin ..ve bu süreçte doğru dr.larla karşılaştırsan elimden başka bir şey gelmiyor..yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim ..

Mrb,
Öncelikle sizinde söz ettiğiniz gibi iyi bir doktora ihtiyacınız var.Bu hususta Doktor konusunda tavsiyeleriniz bölümünü ziyeret etmeni öneririm,yaşadığınız şehirdeki arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır.
Kısırlık ile ilgili şüphe duyulduğunda öncelikle jinekolojik muayene yapılır hemen o esnada ayrıntılı bir kan testi istenir.Kadınlık hormonu,Tsh ...vs bakılır.Sorun olan hormon var ise o yönde tedavi uygulanır.
Polikistik over,çikolata kisti...vb var ise bu yönde ilaçlar verilir.

ılaçlar tam manasıyla çözüm olmuyorsa,halen yumurtlamada sorun görünüyorsa emar ve rahim filmi istenir.Emar ilaçlı çekilecekse öncelikle damar yolu açılır daha sonra karın ve yumurtalık,özel organ bölgesini kapsayan yumuşak bir alet bağlanır.Tünel gibi bir aletin içine girilir.Makine çalışır,bir süre sonra açılan damar yolundan ilaç verilir,alet tekrar çalışır.ılacın amacı net görüntü alabilmek içindir.
Tüplerin tıkalı olduğundan şüphelenilmişsede rahim filmi (HSG)istenir.(Ben yakın bir tarihta özel hastanede 150 tl 'ye yaptırdım 500 tl çok fazla bir rakam)Film çekilmeden önce mikrop kapmamak adına 1 antibiyotik birde ağrı kesici ilaç yarım saat veya 45 dk önce içilir.Ağrı kesici iğnede olabilir.Arkadaşlarımızın bir kısmı sakinleştirici iğne vurduruyorlar yada anestezi ile yaptırıyorlar.Çok ağrılı bir işlem değil ama tercih senin.Rahim filmi ilk olarak jinekolojik muayene gibi başlar,sonra rahmin içi silinir,daha sonra ilaç verilir,basınçla verildiği için regl sancısı gibi bir ağrı hissedersin.Böylece biter...
Sonrasında ağrın olursa ağrı kesici ilaç içersin,kalan antibiyotikleride ertesi gün başlayarak içersin.Benim antibiyotik sayım 3 dü.1 ni işlemden önce içtim,kalan ikiyide günde 1 şeklinde içtim.2-3 gün banyo yapmazsan iyi olur,ilişkide yasak tabi.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

mısra cım çok teşekkür ederim halimden anlamışsın dediğin gibi umarım herşey yoluna girecek hormon testlerinde sıkıntı yok kist te yok dr. rahim filmi dedi işte başka birşey bulamadılar herşey normal diyorlar ..tekrar teşekkür ederim sevgiyle kal

mısra cım çok teşekkür ederim halimden anlamışsın dediğin gibi umarım herşey yoluna girecek hormon testlerinde sıkıntı yok kist te yok dr. rahim filmi dedi işte başka birşey bulamadılar herşey normal diyorlar ..tekrar teşekkür ederim sevgiyle kal

slm hormon testleri ile birlikte eşinin de spermiyogramı istenir, bilmiyorum yaptırdınız mı ama onu yaptırmadan rahim filmi cektirme bence. ben de çektirdim 5 ocak ta izmir de özel bi hastanede 500 tl ye anastezili ve hiç bişey anlamadım. çektirceksen anestezili cektir kendine eziyet cektirme inşallah hiç bir sorun yoktur bir an önce bebişin gelir:emir_bebek:

merhaba arkadaslar
tup bebek hakkinda cikan yeni genelge icin tepkimizi gosterelim
tek yurek olalim
kimse bizden anne olma hakkimizi alamaz
lutfen yetkili yerlere mail gonderelim sesimiz ne kadar cok cikarsa etkimizde o kadar fazla olur

Mail adresleri..

bimer@basbakanlik.gov.tr Sayın Recep Tayyip Erdoğan,(Başbakan) adına
BİMER DOĞRUDAN BAŞBAKANLIK Sayın Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan) adına

recep.akdag@tbmm.gov.tr Sayın Recep Akdağ ( Sağlık Bakanı) adına

cevdet.erdol@tbmm.gov.tr Sayın Cevdet Erdöl ( TBMM Sağlık,Ail eve Sosyal İşler Komisyon Başkanlığına
cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr Sayın Abdullah Gül (Cumhurbaşkanı) adına
fsahin@fatmasahin.net ; fsahin@akparti.org.tr ( Sayın Fatma Şahin (Gaziantep Milletvekili, Ak parti Kadın Kolları Başkanı,tüp bebek tedavisinin devlet tarafından karşılanması için Meclise yasa teklifi verip bizi desteklemişti.)

AKİM ak parti dilekçe başvuru formu (mutlaka cevaplandırılacağı bildirilmektedir.)

Gazeteler ve sağlık muhabirleri: ( sizin ayrıca tanıdıklarınız var ise onlara da lütfen yollayınız)

turkan.yılmazer@aksam.com.tr
mersan@hurriyet.com.tr
aarman@hurriyet.com.tr
aaydogan@milliyet.com.tr
agorgun@milliyet.com.tr
yasemin.altan@posta.com.tr
mmutlu@gazetevatan.com

Back
X