Kisisel Iflas ile borclarinizdan kurtulun! / Almanya

_chocolate_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
1.324
2
116
38
Almanya
Bundan bir sene önce borclarimizdan dolayi gözüme uyku girmemeye baslamisti, mektuplari hic acmaz olduk hatta cevranlarimiz kapandi elektriksiz sussuz kaldik sonunda :çok üzgünüm:Böyle bir durumda inanin hickimse gözünüzün yasina bakmiyor!

Sonra Kisisel iflasi duydum tesadüfen ve basli basina arastirdim. Bizim borclarimiz sadece 20.000€ olmasina ragmen bizim isimize gelen bir islemdi. Cünki kazandigimiz para 1200€ aylik giderlerimiz ise 1500€ du. Dolayisiyla Kisisel iflas yapma karari aldik.

Suan iflasa girelimiz bir yil oldu ve sifirdan basladik, zaten kazancimiz az oldugu icin paramiza el koyamiyorlar. Üstelik bütün sözlesmeler / Krediler kapandigi icin aylik giderimiz sadece 700€ ya düstü. Artik en azindan yeni gelen Faturalari ödeme gücüne sahibiz.

6 Yil sonra bütün borclarimiz silinecek. Kisisel Iflas özellikle Borcu 50.000€ asan veya aylik geliri giderlerini karsilamayan kisiler icin en iyi cözüm.

Ben avukat bürosunda caliyorum ve kendi Antragimi kendim yapdim, dilerseniz sizede Antrag konusunda yardimci olabilirim. Kisisel Iflas hakkinda herhangi bir sorunuz var bana sorun kizlar seve seve yardimci olurum size.

duymustum ben bunu..

borclardan kurtulmak icin bosananlar bile var... kagit üzerinde tabi..

allah kimseyi bu duruma düsürmesin tabii yasamayan bilemez, ama bana yanlis geliyor. ne bilim ..

duymustum ben bunu..

borclardan kurtulmak icin bosananlar bile var... kagit üzerinde tabi..

allah kimseyi bu duruma düsürmesin tabii yasamayan bilemez, ama bana yanlis geliyor. ne bilim ..

Borclardan kurtulmak icin bosanmak? Ilk defa duyuyorum böyle birseyi ayrica olsa bile hicbir ise yaramaz. Medeni durumunuz ne sekilde degisirse degissin bunun borclariniza hicbir etkisi yoktur! Evlilikte yapilan borclar herzaman yari yari kari koca arasinda bölüstürülür isterse bosansin isterse evli kalsin. Dolayisiyla borclardan kurtulmak icin kagirt üzerinde bosanmak cok mantiksiz kaldi ki zaten kisisel iflas ile hicbir ilgisi yoktur kisisel iflas deyince bu akliniza neden geldigini cözemedim.

Kisisel iflaz konusunda ise aksine evli olmaniz bir avantaj... Size yanlis gelen nedir bilmem ama size yanlis gelse bile borc batagina batmis insanlar icin yasalar tarafindan verilmis yeniden sifirdan baslama sansi bu.

Birgün olurda herhangi bir sebebden dolayi (Isten cikma, bir kaza sonucu olusan borclanma vesayri) borclanirsaniz siz bu yöntemi kullanmayabilirsiniz yanlis buldugunuz icin ama zaten borclarini ödeme sansi olmayanlar icin essiz bir firsat bu.

bosanmayi kisisel iflasla bagdastirmadim ben.
etrafimda iki kisi var kagit üzerinde bosnan.. kadin calismiyorsa devlet tarafindan herseyi karsilaniyor..
mobilyalarina kadar.. geliri yoksa borclari kapaniyor..
bilmiyorum artik nasil hallettiler.. ama böyle yaptilar yani.

tabii ki allah kimsenin basina vermesin, herkesin kendi tercihi..

bosanmayi kisisel iflasla bagdastirmadim ben.
etrafimda iki kisi var kagit üzerinde bosnan.. kadin calismiyorsa devlet tarafindan herseyi karsilaniyor..
mobilyalarina kadar.. geliri yoksa borclari kapaniyor..
bilmiyorum artik nasil hallettiler.. ama böyle yaptilar yani.

tabii ki allah kimsenin basina vermesin, herkesin kendi tercihi..

Almanyada bu tür istismarlar cok sayida söz konusu zaten maalesef. Ancak devlet yardigimi aldigi icin ve geliri dolayisiyla minimum oldugu icin o an icin borclarini ödemek zorunda olmuyor. Kural basit, elinde birsey olmayandan birsey alamazsin. Yanliz bu borclardan kurtuldugu anlamina gelmiyor, alacaklilar en gec iki sene sonra tekrar kapisini caliyor üstelik faiziyle birlikte.

Borclarin "affedilmesi" ve silinmesi sadece kisisel iflas ile mümkün.

Ancak bu mobilya vesayri konusunda devlet eskisi gibi degil artik uyandi, verene kadar bin dereden su getiriyorlar sonra mobilya verseler bile zaten ikinci sinif kullanilmis mobilya oluyor. Ayrica para verdikleri insanlari artik rahat birakmiyorlar, saatligi 1 euro olan islere hatta bazan mezarliga gönderiyorlar calismasi icin. Kurunun yaninda yas da yaniyor böylece.

Bundan bir sene önce borclarimizdan dolayi gözüme uyku girmemeye baslamisti, mektuplari hic acmaz olduk hatta cevranlarimiz kapandi elektriksiz sussuz kaldik sonunda :çok üzgünüm:Böyle bir durumda inanin hickimse gözünüzün yasina bakmiyor!

Sonra Kisisel iflasi duydum tesadüfen ve basli basina arastirdim. Bizim borclarimiz sadece 20.000€ olmasina ragmen bizim isimize gelen bir islemdi. Cünki kazandigimiz para 1200€ aylik giderlerimiz ise 1500€ du. Dolayisiyla Kisisel iflas yapma karari aldik.

Suan iflasa girelimiz bir yil oldu ve sifirdan basladik, zaten kazancimiz az oldugu icin paramiza el koyamiyorlar. Üstelik bütün sözlesmeler / Krediler kapandigi icin aylik giderimiz sadece 700€ ya düstü. Artik en azindan yeni gelen Faturalari ödeme gücüne sahibiz.

6 Yil sonra bütün borclarimiz silinecek. Kisisel Iflas özellikle Borcu 50.000€ asan veya aylik geliri giderlerini karsilamayan kisiler icin en iyi cözüm.

Ben avukat bürosunda caliyorum ve kendi Antragimi kendim yapdim, dilerseniz sizede Antrag konusunda yardimci olabilirim. Kisisel Iflas hakkinda herhangi bir sorunuz var bana sorun kizlar seve seve yardimci olurum size.

Merhaba chocolate,

Başımda benzer bir durum var ve o kadar çaresizim ki, artık intihar etmeye karar verdim.
Bazı sorularım olacak, cevaplayabilirseniz çok çok makbule geçer.
Burada yazışmak yerine e-mailimden yazışmayı tercih ediyorum ki kimseyi kendi sorunlarımla da sıkmayayım.
E-mailim : .........................
Cevabınız bekleyeceğim,

Şimdiden teşekkürler,

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba chocolate,

Başımda benzer bir durum var ve o kadar çaresizim ki, artık intihar etmeye karar verdim.
Bazı sorularım olacak, cevaplayabilirseniz çok çok makbule geçer.
Burada yazışmak yerine e-mailimden yazışmayı tercih ediyorum ki kimseyi kendi sorunlarımla da sıkmayayım.
E-mailim : [email................
Cevabınız bekleyeceğim,

Şimdiden teşekkürler,

Canim hangi devirde yasiyoruz, artik herseye care var.

Ben avukatin yaninda calisiyorum ve Kisisel Iflaz davalarina kendim bakiyorum, eger Almanyada yasiyorsan her türlü sorunu cevaplayabilirim ve yol gösterebilirim ancak Türkiyedeki yasalarla ilgili hicbir fikrim yok maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X