Kisitlamak dogru mu?

minimalce_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
594
1.177
113
Merhaba türkce hatalarimdan dolayi simdiden özür dilerim.
Size kisaca sormak istiyorum; esiniz alkolu fazla kacirdiginda bile sorun cikarmayan biri olsa alkoluna karisir misiniz? Kendinizde karisma ve „kisitlama“ hakki görür müsünüz? Alkol tüketen bi cift olarak sizce normal alkol icme nedir ve ne kadardir?

Ayrica futbola cok ilgisi var evlenmeden önce sürekli takip eder kupon falan yapardi. 15-20-50 liralik diyelim.. Dügünden önce asiriya kacmisti ve biz baya sorun yasadik, güvensizlik oldu. Oynamicagina ve oynarsada sadece benim haberim ve onayim olarak olacagina anlasma yaptik. Gecen yine bi tartisma cikti cünkü enistesiyle oturup beraber enistesi icin kupon yapmislar bilmem ne. Ben asiri sinirlendim suan konusmuyoruz. Ben sana güvenmiyorum, oynamak istiyosan söyle bende babamin evine dönerim hemen simdi giderim dedim..
- Kavga sirasinda beni cok fazla kisitliyosun alkoluma karisiyosun futboluma (iddiama) karisiyosun. Her sey senin istedigin gibi olsun istiyosun. cok baskicisin dedi.. Bende sevdigim biseyleri yapmak istiyorum sürekli senin söyledigin olmaz gibi seyler söyledi..

Bana bi akil verin lütfen. Normal evliliklerde böyle kisitlamalar oluyomu? Ne kadari normal? Ne yapmam lazim cokmu üstüne gidiyorum acaba?

Alkol kullanmadığım için onu bilemiyorum ama iddia kısmında haklısınız.

Çünkü gördüğüm kadarıyla bi zaman sonra 10-20-50 yetmiyor büyük oynamaya başlıyorlar.

Sizde herhangi bi konuda kisitlama oluyomu? Yapiyo musunuz böyle seyler? Esim bana cok karismadigi icin sanki sürekli ben huzurumuzu bozuyomusum biseyleri begenmiyomusum gibi oluyo..

Sizde herhangi bi konuda kisitlama oluyomu? Yapiyo musunuz böyle seyler? Esim bana cok karismadigi icin sanki sürekli ben huzurumuzu bozuyomusum biseyleri begenmiyomusum gibi oluyo..
Eskiden av tutkusu vardı, o zamanlar evet oluyordu. Ama geçti bir hevesti gitti gibi. Ama av iddia (kumar sayılıyor bağımlılıkta bildiğim kadarıyla) gibi olmadığı için geçmiş olabilir. Hala gider ama abartmadan vaktinde eğlenmek için arada gider. Onun dışında kısıtlama yaşadığımız bir durum yok.

eniştesi için kupon yapmış kendisi oynamamış. doğru anladıysam.

alkolde sorun çıkarmıyorsa, kendisi sınırını biliyorsa, maddi olarak zorlamıyorsa bence içme demek için o sınırı aşması lazım. siz sınırı aşmadan karışıyorsunuz sanırım.

eniştesi için kupon yapmış kendisi oynamamış. doğru anladıysam.

alkolde sorun çıkarmıyorsa, kendisi sınırını biliyorsa, maddi olarak zorlamıyorsa bence içme demek için o sınırı aşması lazım. siz sınırı aşmadan karışıyorsunuz sanırım.

Enistem icin beraber yaptik ben sadece onun icin takip ediyodum ama kaybetseydi biraz para verirdim dedi.. Bilmiyorum cok sorgulamadan sinirlerim bozuldu ve ip koptu zaten.

Maddi olarak zorlamiyor ve icince kendini biliyor esim. Ama sınır sadece 1 günde ne kadar ictigi degil ne kadar siklikla ictigidir degil mi? Veya sorun cikarmadigi sürece haftada 2-3 normalmi? Karismamammi gerek?

iddia gerçekten bir hastalık, evi arabayı satan var bu konuda.böyle baskı kavga küsmeyle değil de karşınıza alıp adam akıllı bak benim sebeplerim korkularım bu diye konuşman lazım.tripler küsmeler hiçbir şeyi çözmez.alkol olarak da biz de eşimle kullanıyoruz.ağzımızla içiyoruz tabiri caizse.içip içip dağıtılmıyor yani.he adam alır başını gider zil zurna dağıtır dert edersin anlarım ama yani en azından ben sorun etmiyorum bunu.içtiğimiz miktar ertesi sabah iş hayatımızı etkilemiyor

Enistem icin beraber yaptik ben sadece onun icin takip ediyodum ama kaybetseydi biraz para verirdim dedi.. Bilmiyorum cok sorgulamadan sinirlerim bozuldu ve ip koptu zaten.

Maddi olarak zorlamiyor ve icince kendini biliyor esim. Ama sınır sadece 1 günde ne kadar ictigi degil ne kadar siklikla ictigidir degil mi? Veya sorun cikarmadigi sürece haftada 2-3 normalmi? Karismamammi gerek?

haftada iki üç gün. ne içiyor peki, kaç tane içiyor, nasıl bi ortamda içiypr?

İddiaya ben müsade etmezdim
Alkol meselesine gelince biz bikaç haftada yada ayda bir genelde birlikte tüketiriz cokta icmeyiz
Bana göre ideali bu ama belki sen haftada bikaç günü normal görüyorsundur herkese göre değişir

iddia gerçekten bir hastalık, evi arabayı satan var bu konuda.böyle baskı kavga küsmeyle değil de karşınıza alıp adam akıllı bak benim sebeplerim korkularım bu diye konuşman lazım.tripler küsmeler hiçbir şeyi çözmez.alkol olarak da biz de eşimle kullanıyoruz.ağzımızla içiyoruz tabiri caizse.içip içip dağıtılmıyor yani.he adam alır başını gider zil zurna dağıtır dert edersin anlarım ama yani en azından ben sorun etmiyorum bunu.içtiğimiz miktar ertesi sabah iş hayatımızı etkilemiyor

Normal bi sekilde konustugumuzda oldu böylece bana hak verdi ve anlasmayi yaptik. Bu sefer tartisma sirasinda zaten masraflara giden paradan arta kalan yani kendi harcligimin bi kismiyla canim skildiginda iddia oynasam ne olur dedi. Bilmiyorum hakli mi degil mi?

Alkol ictiginde kendini cok iyi bilir öyle zil zurna sarhos olup dagitma söz konusu olmadi asla. Siz ne kadar siklikta kullaniyosunuz? Böyle oldugu sürece karismamammi lazim?

Idda bir nevi kumar.
Futbol seviyosa otursun mac izlesin.
Alkol konusu herkes icin farklilik gosterir.

Ben x esimle cok tartistim, akol konusunda
Icmesini dogru bulmuyordum.
Karisma, bir bira iciyorum vs derdi.
Simdi isterse ficiyla beraber icsin.

İddiaya ben müsade etmezdim
Alkol meselesine gelince biz bikaç haftada yada ayda bir genelde birlikte tüketiriz cokta icmeyiz
Bana göre ideali bu ama belki sen haftada bikaç günü normal görüyorsundur herkese göre değişir

Ben tatil disinda her hafta icmesine karsiyim normalde. O da haftada 2-3 ü normal görüyor. Is nedeniyle alkol sürekli gözünün önünde ve müsteriler ismarlaya biliyor. Bunu söylüyor banada

Biz içeriz beraber yemekte öyle arada keyfine falan.. iş yemekleri olur eşimin içerler orda hiçte içme demedim. Aylarca içmese sorun yapmaz çünkü biliyorum,yeri gelir hergünde içer. Kaç yaşında insanlarız kısıtlamak bana göre değil. İddia kısmını bilmem bizde öyle şeylerin konusu bile olmaz.

Idda bir nevi kumar.
Futbol seviyosa otursun mac izlesin.
Alkol konusu herkes icin farklilik gosterir.

Ben x esimle cok tartistim, akol konusunda
Icmesini dogru bulmuyordum.
Karisma, bir bira iciyorum vs derdi.
Simdi isterse ficiyla beraber icsin.

Mac hep izler, izlemese internette takip eder instagramda yazilanlari okur. Bu bile bana batiyor. Benmi anormalim? :110:

Kupon parası kadar sizde kenara para koyun birkaç ay biriktirin elinizde birikeni bukadar oldu diye söyleyin

Arada sırada oynuyosa ses etmem ama hırslanıp daha çok oynayıp kaybediyosa bu dediğimi hergün yaparım

( Bir arkadaşımız hayatını kuponla sürdürüyo tek işi bu enaz kazancı 10 bin evli eve tenezzül bile etmiyolar residence gibi yerlerde kalıyolar 3 ayda yazın bodrumda ama profosyonel yapıyo bunu )

Alkolik değilse karışmam 3-5 biradan bişey olmaz sizde eşlik edin

Normal bi sekilde konustugumuzda oldu böylece bana hak verdi ve anlasmayi yaptik. Bu sefer tartisma sirasinda zaten masraflara giden paradan arta kalan yani kendi harcligimin bi kismiyla canim skildiginda iddia oynasam ne olur dedi. Bilmiyorum hakli mi degil mi?

Alkol ictiginde kendini cok iyi bilir öyle zil zurna sarhos olup dagitma söz konusu olmadi asla. Siz ne kadar siklikta kullaniyosunuz? Böyle oldugu sürece karismamammi lazim?
benim eşim yabancı.o yüzden biraz da onların adetleri bildiğiniz her akşam biraz içilir.yani çok normaldir her akşam içmek bile.benim midem arada rahatsızlık yaptığından her akşam ona eşlik etmiyorum ancak ona da asla karışmıyorum.kendini kaybetmediği sürece (10 şişe şarap da içmiyor tabi tutup) istediği zaman istediğini yapsın.bence adamı bu kadar kısıtlamamak lazım.çünkü evlendik diye hep bizim istediğimizi yapacak ya da hep bizi memnun edecek değiller ya.biraz da biz huylarına gitmeliyiz.bazı şeylere tamam demeliyiz onların da istekleri var.zıvanadan çıkmadıkça bence serbest bırakın :)

Cogu zaman bira. 3-5 bira mesela. Calistigi yerde müsterilerin ismarlama söz konusu olunca iciyor ve aksamlari eve gelince isteyebiliyo. Öyle bensiz alemlere falan akmiyo yani.

İçmediği zaman illa icmeliyim moduna girmiyorsa pek sorun etmemek lazım.

Yine de haftada en az 9 bira kesin iciyor ise sağlık açısından da sıkıntı

Benim esimde biracı. Karismiyorum ama hoşlanmiyorumda. Oturdu mi en az 3 bira arkadaslariyla sayamadigi kadar cok. Herhangi bir taşkınligi, arsizligi , bilincini kaybetmesi olmaz. 7 yillik evliyiz. Cogu zamwn canim cok iciyosun deri o da evet bende farkindayim der. Öyle garip bir muhabbetimiz var bu konuda bilemiyorum sadece saglik ve kilo yonunden rahatsiz oluyorum.

Back
X