Kisitlamak dogru mu?

iddiaa konusunda sinirlamalarda haklisiniz. alkol konusu farkli, bakis acisina bagli. mesela kesinlikle alkol kullanan biriyle evlenmeme karari almistim. prensip olarak kesinlikle karsiyim esimin icmesine. alkole hicbir sekilde tahammulum yok, bende resmen travmatik bir etki yapiyor.

icki bana gore hicbir evlilige hayir getirmez, getiremez. dini acidan yaklasiyorum birazda. yani hepsi sizin prensiplerinize bakar.

hadi prensip olayini filan gectim, icmesine eyvallah diyen biri bile olsam, haftada iki uc demissiniz, bu bence gercekten COK. gereksiz. neden iciyor ki. derdi ne.

Merhaba türkce hatalarimdan dolayi simdiden özür dilerim.
Size kisaca sormak istiyorum; esiniz alkolu fazla kacirdiginda bile sorun cikarmayan biri olsa alkoluna karisir misiniz? Kendinizde karisma ve „kisitlama“ hakki görür müsünüz? Alkol tüketen bi cift olarak sizce normal alkol icme nedir ve ne kadardir?

Ayrica futbola cok ilgisi var evlenmeden önce sürekli takip eder kupon falan yapardi. 15-20-50 liralik diyelim.. Dügünden önce asiriya kacmisti ve biz baya sorun yasadik, güvensizlik oldu. Oynamicagina ve oynarsada sadece benim haberim ve onayim olarak olacagina anlasma yaptik. Gecen yine bi tartisma cikti cünkü enistesiyle oturup beraber enistesi icin kupon yapmislar bilmem ne. Ben asiri sinirlendim suan konusmuyoruz. Ben sana güvenmiyorum, oynamak istiyosan söyle bende babamin evine dönerim hemen simdi giderim dedim..
- Kavga sirasinda beni cok fazla kisitliyosun alkoluma karisiyosun futboluma (iddiama) karisiyosun. Her sey senin istedigin gibi olsun istiyosun. cok baskicisin dedi.. Bende sevdigim biseyleri yapmak istiyorum sürekli senin söyledigin olmaz gibi seyler söyledi..

Bana bi akil verin lütfen. Normal evliliklerde böyle kisitlamalar oluyomu? Ne kadari normal? Ne yapmam lazim cokmu üstüne gidiyorum acaba?

bu iki sey de bagimlilik yapabiliyor,
o yuzden oyle cocuguma onu yapma bunu yapma der gibi degil elbette ama, karisirim ben.

sonucta bagimlilik olustugunu kendisi fark etmeyebilir de, birinin denetimi iyi olur.

alkol icin bence olcut hafta ici icmemesidir, oyle haftaici arkadaslariyla bir program yaptiysa ve ictiyse de haftasonundaki hakkindan icsin :)
iddia icin de cok kucuk miktarlar soz konusu olabilir.

Restaurant-Bar tarzi. Alkol icmeye gelenler calisanlarla oturup ismarlarlar
Hmm değişikmiş benimde öyle rest sahibi arkadaslarım var ama masamıza oturduklarında içmezler soda limon yada su
Kendine alıskanlık yapmıs belliki değiştirmeye calıstıkca huzursuzluk olur gibi duruyor

evlendik diye hep bizim istediğimizi yapacak ya da hep bizi memnun edecek değiller ya.biraz da biz huylarına gitmeliyiz.bazı şeylere tamam demeliyiz onların da istekleri var.zıvanadan çıkmadıkça bence serbest bırakın :)

Esim de böyle söylüyor. Ben hep benim istedigim olsun diyormusum. Biraz bencillik var bunu kabul ediyorum ama napabilirim:KK16:

Benim esimde biracı. Karismiyorum ama hoşlanmiyorumda. Oturdu mi en az 3 bira arkadaslariyla sayamadigi kadar cok. Herhangi bir taşkınligi, arsizligi , bilincini kaybetmesi olmaz. 7 yillik evliyiz. Cogu zamwn canim cok iciyosun deri o da evet bende farkindayim der. Öyle garip bir muhabbetimiz var bu konuda bilemiyorum sadece saglik ve kilo yonunden rahatsiz oluyorum.

Hoslanmiyosaniz nasil idare ediyosunuz? Göz yumarak mi?

Hoslanmiyosaniz nasil idare ediyosunuz? Göz yumarak mi?
Ya goz yummak degil. Bakiyorum o oyle mutlu. Bir de ben dir dır hic sevmem surekli soylenen kadin beni cok gerer. Beni aşıri rahatsiz eden bir durumm degil hoşlanmiyorum orasi ayri icmese daha memnun olurum ama gecip karsisina surekli ayar cekmem. Biraz da kocaman adam kendi tercihi diyorum heralde bilmiyorum ya öyle sallantida bir konu benim icin.

Ya goz yummak degil. Bakiyorum o oyle mutlu. Bir de ben dir dır hic sevmem surekli soylenen kadin beni cok gerer. Beni aşıri rahatsiz eden bir durumm degil hoşlanmiyorum orasi ayri icmese daha memnun olurum ama gecip karsisina surekli ayar cekmem. Biraz da kocaman adam kendi tercihi diyorum heralde bilmiyorum ya öyle sallantida bir konu benim icin.

Belki bende biraz kendine birakmam lazim abartmadigi sürece en azindan huzursuzluk olmaz

bu iki sey de bagimlilik yapabiliyor,
o yuzden oyle cocuguma onu yapma bunu yapma der gibi degil elbette ama, karisirim ben.

sonucta bagimlilik olustugunu kendisi fark etmeyebilir de, birinin denetimi iyi olur.

alkol icin bence olcut hafta ici icmemesidir, oyle haftaici arkadaslariyla bir program yaptiysa ve ictiyse de haftasonundaki hakkindan icsin :)
iddia icin de cok kucuk miktarlar soz konusu olabilir.

Alkolu daha az sorun edebilirim ama futbol ve iddiasi beni cok geriyor. Internette zaman gecirdigi sürede sürekli futbolla alakali biseyler bakiyor. komedi videolari disinda sürekli bi futbol konusu, erkeklerin cogu böyle mi?

Back
X