• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kıskanç&bana karşı aşırı duygusal sevgili.nasıl baş edeceğim?

kkokos

çok aşııık:)
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2011
84
1
36
Bursa
merhabalar arkadaşlar.biraz içimi döküp rahatlamaya ihtiyacım var..erkek arkadaşımla alakalı sorunum..erkek arkadaşım beni çok güzel buluyor ve kendini hiç beğenmiyor bununla alakalı olsagerek fazla kıskanç.bir de erkek arkadaşım yabancı.yetiştiği ortam da bunu tetikliyor.bu huyunu kabul ederek ona yeterince uyum sağlamaya çalışıyorum.giyimimi ayakkabımın topuğuna kadar eleştiriyor..sırf sıcaklıyorum rahat giyineyim dememem için beni gece dışarıya çıkarıyordu durum o kadar vahim..

biraz daha iyi anlamanız açısından bunları söyledim asıl sorun şu erkek arkadaşım ciddi ilişkimizi ailesine söylemek üzere memleketine gitti bir süre önce. ben dün kızlı erkekli arkadaş grubumla dışarı çıktım ama erkeklerin geleceğinden haberim yoktu.sonradan da ortamı bozmadım.ona da bunu açık yüreklilikle söyledim.sonra sinirlendi bu gezme olayını organize eden arkadaşıma belalar okudu.yine alttan alarak sakinleştirdim.ama ben buraya geldim diye aklım orada mı kalacak rahat edemeyecek miyim demesi zoruma gitti..o sırada eleştirmedim ama daha sonra bunun beni ne kadar üzdüğünü mesaj yazdım.o da arkadaşlarım için bu yorumu yaptıqını söyledi sonra da ben özür dileyerek konuyu kapadım.sonra o ağlamış(ben hariç başka bir olaya asla ağlamaz!) ağlamış sinir midesine vurmuş hasta olmuş mesaj attı bana aradım sesi iğrençti.sakinleştirdim filan bu gün aradım yine durgundu.kandilini kutladım..ailesine bizi anlatması gerektiğini söyledim ama içime yine dert oldu.ben ona bir eleştiri yapınca ne dersen de ama aşkıma haksızlık etme beni yanlış anlayarak böyle yapma diyor..köpeğinim peşindeyim diye kendini aşağılıyor ve sinir midesine vuruyor sonra dakikalarca öğürüyor nefesi daralıyor ağlıyor.sakinleşmeyince ben daha çok kızıyorum kızdıkça daha beter oluyor ve bir kaç gün toparlayamıyor.doktora da gitti ilaç da kullanıyor bu konuda..ne yapsam da düzelse bilemedim.üstüne düşmesem ayrı ilgilensem ayrı dert..:5:zaten ailesi ben yabancıyım diye sorun çıkaracak(orada evlilikler hep görücü usülü.evlatlıktan reddetme sebebi bizim bu yaptığımız.ama ne olursa olsun babam ciddiyet olduğu için onun da ailesi bilecek o zaman diyor).benim babam da çok mutlu değil bu durumdan üstümzde yoğun bir baskı var..onun bu kadar duygusal olması da beni bitiriyor.:2:kıskançlıklarına dirençsiz kalıyorum.ne yapayım da düzelsin?:14:

Son düzenleme:
kıskançlık güzel bir duygu kıskanılmak da bence ama dozunda olursa... bana abartıyor gibi geldi, sizin yaşamınızı hayatınızı engelliyor... ilerde pişman olmayacakmısın yaşayamadkların için sevgilini suçlamayacakmısın.... ya da işi daha da ileri boyuta taşımayacağını nerden biliyorsun... ayrıca kıskançlığının ırkı ile alakası oldugunu da düşünümüyorum... doktor bir arkadaşım intern olark çalşrken bi cerrahla tanışıp evlendi adam çok yakışıklı ama gel görki hastalık derecesnde kıskanç.. evin perdeleri bile asla açılmıyor düşün... şimdi de işi bırak dıye baskı yapıyor arkadaşıma, boşanma yolundalar yani... iyi düşün derm, kıskanlık çekilebilir birşey değil...

beni çok sevdiğine çok eminim ben de onu çok seviyorum ama bir türlü bu kıskançlık konusnu çözemedik..o da tıp fakültesinde şu an:43:o hallerine ayak uydurmaya başladım ama hastalanması çok yıpratıyor beni...kendine de bana da zarar veriyor:4:kıskansa ama daha sakin olsa ne güzel olurdu:5:

Tatlım işin içine ailelerde giriyorsa tehlikeli, yani şu yönden tehlikeli belliki onun ailesi seni istemeyecek yada sizinkiler onu istemeyecek ilk önce ailelerinizin rızasıyla ve sorunsuz bir biçimde beraber olmak istiyorsanız ilk önce ailelerinizi ikna edeceksiniz yani burda görevler size düşüyor :44: Onun dışında sana karşı aşırı duygusal davranması aslında bir kadının eşinden yada sevgilisinden beklediği bir haldir. Ama gerçekten aşırı diyorsan ve bu kıskançlık olayı seni artık bunaltmaya başladıysa bunuda sevgilinle çözeceksin konuşarak. Herşeyi açık açık şöyle neyden ve neden rahatsız olduğunu hatta onada sor, onun sende rahatsız edici bulduğu davranışların varmı diye böylelikle daha anlayışlı olursunuz bence. Yazını tam okumadım canım alakasız bişey yazdıysam kusura bakma öpüorum :61:

güvensizlik var sanırım.. sevgiliniz size güveniyo olsa bile kendine güvenmiyo olabilir. ki sizde belirtmişsiniz zaten kendini beğenmiyo diye. onunla konuşun. onu tüm erkeklerden daha yakışıklı bulduğunuzu, onu çok sevdiğinizi, sonsuza kadar onunla birlikte olmak istediğinizi vs.
bu ona iyi gelicek kendini daha iyi hissedecektir. arada iltifat edin. gömleğin çok yakışmış, çok tatlısın falan filan..
bu kıskançlık kendine güvenmediğinden kaynaklanıyo gibi. böyle davranırsanız özgüveni yerine gelir ve bu kıskançlıklar hafifler diye umuyorumm.. :34:

Tatlım işin içine ailelerde giriyorsa tehlikeli, yani şu yönden tehlikeli belliki onun ailesi seni istemeyecek yada sizinkiler onu istemeyecek ilk önce ailelerinizin rızasıyla ve sorunsuz bir biçimde beraber olmak istiyorsanız ilk önce ailelerinizi ikna edeceksiniz yani burda görevler size düşüyor :44: Onun dışında sana karşı aşırı duygusal davranması aslında bir kadının eşinden yada sevgilisinden beklediği bir haldir. Ama gerçekten aşırı diyorsan ve bu kıskançlık olayı seni artık bunaltmaya başladıysa bunuda sevgilinle çözeceksin konuşarak. Herşeyi açık açık şöyle neyden ve neden rahatsız olduğunu hatta onada sor, onun sende rahatsız edici bulduğu davranışların varmı diye böylelikle daha anlayışlı olursunuz bence. Yazını tam okumadım canım alakasız bişey yazdıysam kusura bakma öpüorum :61:

canım benim cevap verdiğin için teşekkür ederim.ailesinin ilk etapta karşı çıkmasını normal karşılıyorum.ikna etmeye çalışacak..daha çok zamanımız var zaten okulumuzun bitmesine.eder o vakte kadar.çok duygusal olmasına gelince bir tek bana özel bir durum..hastalanacak boyutta büyütmesine dayanamıyorum...konuşuyorum bir kaç zaman sonra yine eskiye dönüyor.ne restler çektim.biraz da esnettim toparladım.ayak da uydurdum ama az daha sakin olmasını sağlayamıyorum:(çok hassas ben konusunda..yemek öğünlerime kadar ilgileniyor..

bu konuyu kendisiyle konuştunuz mu? bu şekilde davranmasının belki başka sebebleri vardır;
sizi aşırı kıskanması kendisini çok çirkin bulmasından kaynaklanıyor olabilir. eğer öyleyse ona iltifatlar ederek düşüncelerini değiştirmesine yardımcı olabilirsiniz.
diğer bir neden kültürel farklılık olabilir. eğer sebep buysa bu farklılığı karşılıklı özverilerde bulunarak aşabilirsiniz.
diğer bir neden kaybetme korkusu olabilir. bunda ise size iş düşüyor; onu bırakmayacağınızı ona hissettirmelisiniz.
diğer bir neden geçmişinde bu konuyla ilgili yarası olabilir. bu konuyu da konuşarak çözebilirsiniz.
diğer bir neden ise size güvenmiyor olabilir. onu aldatacağınızı düşündüğü için kıskanıyor da olabilir.
bence siz bu konuyu karşılıklı oturup enine boyuna konuşmalısınız, çünkü gelecek şakaya gelmez :71:

güvensizlik var sanırım.. sevgiliniz size güveniyo olsa bile kendine güvenmiyo olabilir. ki sizde belirtmişsiniz zaten kendini beğenmiyo diye. onunla konuşun. onu tüm erkeklerden daha yakışıklı bulduğunuzu, onu çok sevdiğinizi, sonsuza kadar onunla birlikte olmak istediğinizi vs.
bu ona iyi gelicek kendini daha iyi hissedecektir. arada iltifat edin. gömleğin çok yakışmış, çok tatlısın falan filan..
bu kıskançlık kendine güvenmediğinden kaynaklanıyo gibi. böyle davranırsanız özgüveni yerine gelir ve bu kıskançlıklar hafifler diye umuyorumm.. :34:

bana güveniyor..öyle sanıyorum.özgüven eksikliği olabilir belki kendini beğenmiyor evet.ben de bazen hata yaparak çirkiin diye seviyorum onu ama iltifatları eksik etmiyorum.bir daha asla çirkin demeyeceğim o zaman...sonsuza kadar birlikte olma isteği konusunda o her gün bana bir şeyler söylüyor ama ben bunu yapmıyorum yapınca da üstünkörü yapıyorum sanırım...ona bağlı olduğumu daha çok belli etsem bu hıçınlığı gider belki..yönlendirici mesajınız için teşekkürler

canım benim cevap verdiğin için teşekkür ederim.ailesinin ilk etapta karşı çıkmasını normal karşılıyorum.ikna etmeye çalışacak..daha çok zamanımız var zaten okulumuzun bitmesine.eder o vakte kadar.çok duygusal olmasına gelince bir tek bana özel bir durum..hastalanacak boyutta büyütmesine dayanamıyorum...konuşuyorum bir kaç zaman sonra yine eskiye dönüyor.ne restler çektim.biraz da esnettim toparladım.ayak da uydurdum ama az daha sakin olmasını sağlayamıyorum:(çok hassas ben konusunda..yemek öğünlerime kadar ilgileniyor..

canım çok zor ozaman ya gerçekten sıkıntı vericek bir durum ama aklıma da konuşmaktan başka hiç bir şey gelmiyor onu da denedim diyorsun bilmem ki ne yapsan :44: :44:

bu konuyu kendisiyle konuştunuz mu? bu şekilde davranmasının belki başka sebebleri vardır;
sizi aşırı kıskanması kendisini çok çirkin bulmasından kaynaklanıyor olabilir. eğer öyleyse ona iltifatlar ederek düşüncelerini değiştirmesine yardımcı olabilirsiniz.
diğer bir neden kültürel farklılık olabilir. eğer sebep buysa bu farklılığı karşılıklı özverilerde bulunarak aşabilirsiniz.
diğer bir neden kaybetme korkusu olabilir. bunda ise size iş düşüyor; onu bırakmayacağınızı ona hissettirmelisiniz.
diğer bir neden geçmişinde bu konuyla ilgili yarası olabilir. bu konuyu da konuşarak çözebilirsiniz.
diğer bir neden ise size güvenmiyor olabilir. onu aldatacağınızı düşündüğü için kıskanıyor da olabilir.
bence siz bu konuyu karşılıklı oturup enine boyuna konuşmalısınız, çünkü gelecek şakaya gelmez :71:

kültür farklılığı kesinlikle var..kadınlarla erkeklerin çok muhattap olmadığı bir kültrden geliyor..bana çok dikkat çeken bir kız olduğumu o yüzden beni kıskandığını söylüyor hatta bir kez çok çirkinim ama ne yapayım sana her şeyimi verebilirim çok aşığım dedi..çok üzülmüştüm.ben ona saçlarını çok sevdiğimi söyledim uzattı..bir gün yaşlanınca şuralardan dökülecek galiba dedim öyle çok üzüldü ki o zaman da beni sever misin diye..ondan vaz geçeceğimi düşünüyor ben de her an vaz geçecek gibi davranıyorum sanırım bunu sık sık fark ediyorum..bu onu olumsuz etkiliyor demek ki..geçmişinde sorun yok.ilk kız arkadaşıyım

kıskançlık bence dozunda olmalı.ama sizinki biraz abartmış.evlenince ilerde düzelir deseniz yok düzelmez bence. eğer kendinizden taviz vermeye başladıysanız o bunu giymemi istemez diye bir giysiyi almıyorsanız iş ciddi bence...hep siz alttan alırsanız alışır hep sizden bekler.bence biraz düşünün ..birazda o fedakarlık yapsın.hemen midem ağrıdı hasta oldum falan..bence hastalığın arkasına sığınmak bu...neyse tabi siz bilirsiniz

kıskançlık bence dozunda olmalı.ama sizinki biraz abartmış.evlenince ilerde düzelir deseniz yok düzelmez bence. eğer kendinizden taviz vermeye başladıysanız o bunu giymemi istemez diye bir giysiyi almıyorsanız iş ciddi bence...hep siz alttan alırsanız alışır hep sizden bekler.bence biraz düşünün ..birazda o fedakarlık yapsın.hemen midem ağrıdı hasta oldum falan..bence hastalığın arkasına sığınmak bu...neyse tabi siz bilirsiniz

hadi bunları giyme gel sana çok şık kıyafetler alalım alış veriş yapalım filan diyor...biraz daha esnettim onu son zamanlarda ben de biraz esnedim uyum sağlamaya çalışıyoruz..ama alttan alan son zamanlarda benim genelde..ona da biraz iş düşüyor..esnememeli miyim?o zaman kavgalar daha kötü mü olur yoksa zamanla alışır mı?

Bugun saçma sapan bır sebebten kıskançlık çıkarıp hasta olacak dereceye gelen adam yarın öbürgün beni eve kapatır ..
İsteklerını yapmadıgım zaman baskı , baskının ardında da şiddet gelir ..

Erkek Arkadaşınızın Psikolojik sorunları var..
Bence acele etmeyın , ilişkinizi gözden geçirin

Ayrıca duzelırmı , duzeltırmıyım dıye de umut etmeyın , İnsanlar Düzelmiyorlar !..

hadi bunları giyme gel sana çok şık kıyafetler alalım alış veriş yapalım filan diyor...biraz daha esnettim onu son zamanlarda ben de biraz esnedim uyum sağlamaya çalışıyoruz..ama alttan alan son zamanlarda benim genelde..ona da biraz iş düşüyor..esnememeli miyim?o zaman kavgalar daha kötü mü olur yoksa zamanla alışır mı?

valla kıskanç erkeklerin ortak yalanı bu giysi konusunda.sana daha şıklarını alalım..tabi illa taş gibi ol almam de demiyorum.ama ben hep böyleydim neden beni değiştirmek istiyosun falan de bakalım.mesela ben evlenmeden yırtık kot giyerdim daha çıktığımız dönemler bunu sevmiyorum giymesen daha mutlu olurum dedi.bende bir daha giymedim.ama saçıma makyajıma karışmaz.sadece ona karıştı işte.abartsa başka şeylerede karışsa napardım bilmiyorum??şimdi diyorum kotumu tekrar giyeyim mi diye gülüyor eşim:))topuklu ayakkabına bile karıştığını yazmışsın abartı geldi valla.bence esne ama dozunda. biraz o biraz sen o da üstüne düşeni bilsin ki dozunu ayarlayabilsin bence...naçizane abla tavsiyem sana

Bugun saçma sapan bır sebebten kıskançlık çıkarıp hasta olacak dereceye gelen adam yarın öbürgün beni eve kapatır ..
İsteklerını yapmadıgım zaman baskı , baskının ardında da şiddet gelir ..

Erkek Arkadaşınızın Psikolojik sorunları var..
Bence acele etmeyın , ilişkinizi gözden geçirin

Ayrıca duzelırmı , duzeltırmıyım dıye de umut etmeyın , İnsanlar Düzelmiyorlar !..

ben ona ilişkimize başlamadan önce belli başlı konularda öyle net konuştum ki...bana fiziksel şiddeti bırakın sözle hakaret yapmış olsa dahi tüm gemileri yakabilirim. onun bilincinde.beni bu kadar seviyorken yapamaz diye düşünüyorum..ailesinden uzak bir ülkede okuyor.maddi manevi sıkıntıları doğuruyor bu.kız arkadaşını kendinden daha güzel buluyor..bu arada çok ağır dersleri var ve bunun gibi bir çok problem sinirlerini yıpratmış durumda biliyorum..bunun için doktora gitmesini sağladım..onu çok seviyorum ve yanlışlarımı görerek düzeltmek,yanlışlarını uygun dille anlatarak toparlamak bunun için de fikir almak istiyorum..benim umudum var..cevabınız için teşekkürler:71:

valla kıskanç erkeklerin ortak yalanı bu giysi konusunda.sana daha şıklarını alalım..tabi illa taş gibi ol almam de demiyorum.ama ben hep böyleydim neden beni değiştirmek istiyosun falan de bakalım.mesela ben evlenmeden yırtık kot giyerdim daha çıktığımız dönemler bunu sevmiyorum giymesen daha mutlu olurum dedi.bende bir daha giymedim.ama saçıma makyajıma karışmaz.sadece ona karıştı işte.abartsa başka şeylerede karışsa napardım bilmiyorum??şimdi diyorum kotumu tekrar giyeyim mi diye gülüyor eşim:))topuklu ayakkabına bile karıştığını yazmışsın abartı geldi valla.bence esne ama dozunda. biraz o biraz sen o da üstüne düşeni bilsin ki dozunu ayarlayabilsin bence...naçizane abla tavsiyem sana

kısa eteklerim ve göğüs dekoltemle sorunu var(öyle cici elbiselerim var ki kıyamıyorum:1:)..omzumu açıkta bırakan kolsuz tişörtlerimi sevmiyor bir de..sadece 1 parmak omzumu kapatan boleromu giydiğimde yüzündeki mutluluğu görmelisin abla..ama baak bu gün senin çin giyindim güzel olmuş muyum diyince eleştiremiyor çoğu zaman.aynı boydayız hemen hemen ondan kızıyor topuklu ayakkabıma:26:aşkım bu gün hani o elbisemi giyeyim mi diyorum giy aşkım ama bana böyle sorarak giy her zaman giyme diyor mesela..onu biraz daha esnetmeyi deneyeceğim öyleyse..

kısa eteklerim ve göğüs dekoltemle sorunu var(öyle cici elbiselerim var ki kıyamıyorum:1:)..omzumu açıkta bırakan kolsuz tişörtlerimi sevmiyor bir de..sadece 1 parmak omzumu kapatan boleromu giydiğimde yüzündeki mutluluğu görmelisin abla..ama baak bu gün senin çin giyindim güzel olmuş muyum diyince eleştiremiyor çoğu zaman.aynı boydayız hemen hemen ondan kızıyor topuklu ayakkabıma:26:aşkım bu gün hani o elbisemi giyeyim mi diyorum giy aşkım ama bana böyle sorarak giy her zaman giyme diyor mesela..onu biraz daha esnetmeyi deneyeceğim öyleyse..

umarım düzelir canım.seviyorsanız birbirinizi esnek olmak lazım .ama aşırıya kaçıyorsa sen anlarsın bunu o zman dur bakalım deme zamanı gelmiştir..ama iyice tanımadan evlenme derim ben..ailende sende çok üzülürsün sonra.ve birde üniversite ortamındaysanız erkekli kızlı toplantılar olur çok doğal.eşim anlayışlıdır bu konuda mesela ama ben değilim:))ben ondan daha kıskancım..her arkadaşını tanırım..nişanlıyken onun erkek arkadaşlarıyla falan bowlıng oynamaya giderdik ben çok eğlenirdim.evlenince götürmez mi acaba beni derdim.ama halen devam çok şükür.bu aralar gidemiyoruz ama.hamileyim çünkü:49:

umarım düzelir canım.seviyorsanız birbirinizi esnek olmak lazım .ama aşırıya kaçıyorsa sen anlarsın bunu o zman dur bakalım deme zamanı gelmiştir..ama iyice tanımadan evlenme derim ben..ailende sende çok üzülürsün sonra.ve birde üniversite ortamındaysanız erkekli kızlı toplantılar olur çok doğal.eşim anlayışlıdır bu konuda mesela ama ben değilim:))ben ondan daha kıskancım..her arkadaşını tanırım..nişanlıyken onun erkek arkadaşlarıyla falan bowlıng oynamaya giderdik ben çok eğlenirdim.evlenince götürmez mi acaba beni derdim.ama halen devam çok şükür.bu aralar gidemiyoruz ama.hamileyim çünkü:49:

o konuda ben de sizin gibi anlayışsızım:1:ondan da anlayış beklemiyorum o yüzden..benim etrafımda gelişmeyen bir olay yüzünden bu derece etkilenmesine ve hastalanmasına çok kızdım.ortak arkadaşlarımızla biz de oturuyoruz ama bunlar çok uzun vakit geçirmeler olmuyor..ve çok sık olmuyor..evlenmeye daha çok var:)birbirimizi seviyoruz o zamana kadar toplarım inşallah hassas sevgilimi..tatlı ve olumlu yorumlar için çok teşekkür ediyorum:71:bebeğinize de allah sağlıklı ve uzun ömürler versin size hayırlı evlat olsun inşallah..:71:

ne kadar guzel demekki sahiplenmis bende esimim beni kiskanmasini cok isterdim ama inanimaz rahat bi insan:37:

Back
X