kıskançlığımı içimden ne söker atar bir bilen var mı? :(

romano39

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2012
3
0
16
İstanbul
merhaba

Forumu uzun zamandır takip ediyorum ama ilk defa bir konu açma ihtiyacı duydum, çünkü kıskançlığımla kendi başıma mücadele edemiyorum. 6,5 yıllık bir ilişkim var, sözlüm uluslararası bir firmada satış departmanında çalışıyor, şirket toplantıları, yurt dışı seyahetleri kısaca çok aktif bir sosyal hayatı var. Ben de bir fabrikada mühendis olarak çalışıyorum. Yıllar ilerledikçe kıskançlığımın azalması gerekirken artıyor, sözlüm de bana karşı bir o kadar anlayışlı. Fabrikada birçok erkeğin arasında çalışamam rağmen, gereksiz kıskançlıkları asla yok. Ben ona güveniyorum ama etrafa güvenmiyorum ve herkesi potansiyel bir avcı olarak görmeye başladım sanırım, tabi bu aşırı dozda kıskançlığım artık ilişkimizi zora sokmaya başladı, ki kendisi ikizler burcu, aşırı özgürlüğüne düşkün. Ama ben içimdekn beni yeyip bitiren bu kıskançlığı atamıyorum. Piskolojik yardım almaya karar verdim, önerebileceğiniz biri ya da bişeyler var mı?

merhaba

Forumu uzun zamandır takip ediyorum ama ilk defa bir konu açma ihtiyacı duydum, çünkü kıskançlığımla kendi başıma mücadele edemiyorum. 6,5 yıllık bir ilişkim var, sözlüm uluslararası bir firmada satış departmanında çalışıyor, şirket toplantıları, yurt dışı seyahetleri kısaca çok aktif bir sosyal hayatı var. Ben de bir fabrikada mühendis olarak çalışıyorum. Yıllar ilerledikçe kıskançlığımın azalması gerekirken artıyor, sözlüm de bana karşı bir o kadar anlayışlı. Fabrikada birçok erkeğin arasında çalışamam rağmen, gereksiz kıskançlıkları asla yok. Ben ona güveniyorum ama etrafa güvenmiyorum ve herkesi potansiyel bir avcı olarak görmeye başladım sanırım, tabi bu aşırı dozda kıskançlığım artık ilişkimizi zora sokmaya başladı, ki kendisi ikizler burcu, aşırı özgürlüğüne düşkün. Ama ben içimdekn beni yeyip bitiren bu kıskançlığı atamıyorum. Piskolojik yardım almaya karar verdim, önerebileceğiniz biri ya da bişeyler var mı?

kendine güveniyor musun peki, sevgilinle denk olduğunu düşünüyor musun
gözlemlediğim kadarıyla kıskançlıkların temelinde bu yatıyor çünkü, o benden daha iyilerini hak ediyor düşüncesi,
ya o daha iyi olan, onu bulursa...

benden daha iyi olduğunu düşündüğümden değil aslında, yani şöyle ki kariyer olarak ve de güzellik olarak ona fazla olduğumu söyleyenler oldu hep. Daha iyi bir eğitimim ve kariyerim var. Birine fazla olmak bunlarla asla ölçülemez tabi. En büyük takıntım ya da saplantım biri ona ilgi gösterirse kafasını karıştırırsa,buna takılmış durumdayım. Piskolojik yardım almadan da çözülemeyecek bir durum farkındayım, araştırıyorum ama bir referans olsa daha iyi olacak.

merhaba

yengeç eti ye :ssz:

benden daha iyi olduğunu düşündüğümden değil aslında, yani şöyle ki kariyer olarak ve de güzellik olarak ona fazla olduğumu söyleyenler oldu hep. Daha iyi bir eğitimim ve kariyerim var. Birine fazla olmak bunlarla asla ölçülemez tabi. En büyük takıntım ya da saplantım biri ona ilgi gösterirse kafasını karıştırırsa,buna takılmış durumdayım. Piskolojik yardım almadan da çözülemeyecek bir durum farkındayım, araştırıyorum ama bir referans olsa daha iyi olacak.

canım buradan alacağın refaransa nasıl güvenebileceksin ki, ya reklam yapıyosa, bence gerçek hayatta aramalısın referansı

sevgılınle aynı yerde calısan bayan bendeolabılırdım..
kızkanclıgın ıs hayatını ve benım bıle ıs hayatımı etkıleyecek cınste ıse gercekten yardım alman lazım..
bende erkeklerle calısıyorum ve emın ol bıtanesı bana gunlerce dıl doksede ılk yapacagım sey esıme solemek olur
kı zıra esımden baskasını gozum gormez...
o cevresınde kıskandıgın ınsanlarında bır hayatları var ve gercekten senın sevgılını gormuyor bıle olabılırler...
bırı senın sevgılının kafasını karıstıracak dıye duusnmussun..
sevgılıne o kdrda cok guvenmedıgın bellı cunku bırı kafasına gırse bıle senın sevgılının orda tepkısını dusunuyor olman lazımdı..
bı bence ztn guvenmemen gereken bas unsurlardan bırı sevgılın ...
cunku erkeklere guven olmaz ben babama bıle guvenmem..

kafanda sunları dusunmelısın...
bu adam ben onu sıksamda rahat bıraksamda yapcak olursa yıne yapar..
yaparda engellıyemezsın...
ıcınde olmaması onemlı..
senden ıyısını senden guzelını senden daha anlayıslısını bulucaksa
bunca yılsonra ztn durmasın gıtsın cnm...
ben bu lafları esıme solerım...
kendıme guvenım cok...
ben kıskanmıyormuyum??
bende kıskanıyorum esımı cok ...
ama dozunda ne ıs hayatını etkılerım nede cevresındekılerı...
ben bırseyı kıskandıysam bırdaha oraya gıtmenı ıstemıyorum der gecerım...

ben kıskançlık duygumu körelttimm..düşünüp düşünüp deliye dönerdim şimdiyse,kendime güvenmek mi ona güvenmek mi bilmiyorum ama madem benimle olmayı seçti kimseyi görmez yada benimle olmak istemesse kendisi bilir yönünde düşünüyorum..karşımdakinin beni kandırmasına asla izin vermem o ayrı.herhangi bişeyde göz yummam yaptrmam ama işte sanırım kaybetme sorunum öyle bi korkum yok..

.EcLiPSe. ne güzel duygunu köreltebilmişsin, aslında sözlüm de aynı şeyi diyor bana, istesen yaparsın ama düzeltmek için çabalamıyorsun en çok da kendini üzüyorsun diye.
en iyi terapiyi yine insan kendisine yapıyor onu da biliyorum ama nasıl uygulayacağım bilmiyorum.

merhaba

bırak şu saçma sapan kıskançlığı nedir yani hem sevgiline güveniyosun hemde öylemiydi böylemiydi diye içini kurt gibi kemiriyorsun psikolog napsın sana. aklını başına al gözünün önüne bak deli olma

Ben ona güveniyorum ama etrafa güvenmiyorum ve herkesi potansiyel bir avcı olarak görmeye başladım sanırım, tabi bu aşırı dozda kıskançlığım artık ilişkimizi zora sokmaya başladı, ki kendisi ikizler burcu, aşırı özgürlüğüne düşkün.

Çocuk mu ki sevgilin, seni seviyorsa ilişkisine sahip çıkar.

Back
X