Kıskançlık, Güvensizlik, Sorgulama, Karışma , Bunaltma

gozdeaksu

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
8
1
6
35
Ankara
Arkadaşlar merhaba. İsmim Gözde 24 yaşındayım. İki senelik bir ilişkim var. Allah kısmet ederse 2015 yazında düğünümüz olacak. Ya da hiç olamayacak gibi. Ben ilişkilerimi bir çoğunuz gibi NORMAL yaşayamıyorum. İlk defa gerçekten psikiyatriye gitmeye karar verdim. Öncesinde de sizlere danışmak istedim. Bende aşırı derecede kıskançlık ve güvensizlik var. Hep aldatılma korkusu yaşıyorum içimde. Gece yattıgım zaman normal insanlar gibi güzel şeyler düşünmek yerine hep felaket senaryoları yazıyorum kafamdan. Hepside çoğunlukla aldatılmakla ilgili oluyor. Diyeceksiniz ki önceki ilişkinizde aldatıldınız mı ? Hayır aldatılmadım. Zaten iki insanla birlikte oldum ciddi anlamda. İlki benden koşarcasına kaçtı. Şimdi sanırım bu da böyle olacak. Çünkü artık onu yıldırmış durumdayım.

Telefonunu sürekli karıştırırım, face adresine ondan daha çok girerim, arkadaslarımla dısarı cıkıyorum dediğinde hiç yoktan bir on kez ararım, arkadaslarına karısırım. Onunla arkadaslık et bununla etme gibi. Ve hep aklımda acaba arkadası yanında sevgilisini getirirse, sevgilisinin arkadası varsa bişeyler olursa yine hep aldatılma senaryoları. Sözlüm 29 yaşında. Ve sosyalliği seven biri. Arkadaşlarıyla vakit geçirmekten cok hoslanır. Ve benim aksime bana hep güvenir, beni arkadaslarımla görüşmem için teşfik eder, arkadaşlarımla cıkdıgım zaman sırf rahatsız etmeyım diye bir seferden fazla aramaz, asla telefonumu kurcalamaz, face adresimin şifresini gözünün önünde girdiğim halde basını cevirip bakmaz, söylerim yinede bir kez bile açıp bakmamıştır. Benden bıktı artık. İki sene bana tahammül etti. Hep alttan almaya calıstı. Hep ben değişeyim diye ugrasdı. Ama değişemiyorum. Üç kez benden ayrılmaya karar verdi ama yapamadı. Hep bir daha deneyelim dedi. Ben söz verdim böyle olmayacağım dedim ama kendimi değiştiremediğim için sogudu benden. Ne yapacagımı bilmiyorum. Şu an yine ayrılık aşamasındayız. Bende güvenmek istiyorum, sorgulamamak istiyorum, kendimi frenlemek istiyorum. Zaten her gittiği yeri haber verir, telefonu yanıma bırakır gider, mesaj geldiği zaman çekiştirmez telefonu. Rahattır eminim bişeyler yapmadıgından ama ya yaparsa diye korkmadan edemiyorum. Bana bir yol gösterin. Erkek arkadaşlarını bile kıskanıyorum. Onlarla bir saat bile gecirse bana eziyet geliyor.

Son düzenleme:
Sanki beni anlatmışsınız yahu,ben de aynı böyleyim benim ilişkim 3 yıllık ve benim sevgilim de artık benden soğumak üzere ( umarım arkadaslar yardımcı olabilirler

Kararınızı sonuna kadar destekliyorum..
Hiç vakit kaybetmeyin derim..
Kendinize vermiş olduğunuz sözleri tutamadığınız ortada..

Sana sadece iki soru soracagim.birincisi baban anneni aldatti m?hayirsa annenle baban cok mu sik tartisirdi sizin yaninizda.bu ikisinden biri bence,senin cocuklugundan kalan bir miras kesinlikle

böyle olmayı bı ben beceremedim yahu..

Sana sadece iki soru soracagim.birincisi baban anneni aldatti m?hayirsa annenle baban cok mu sik tartisirdi sizin yaninizda.bu ikisinden biri bence,senin cocuklugundan kalan bir miras kesinlikle

Evet aldatmıs zamanında ama ben çok küçüktüm. Annem bunun üzüntüsüyle kansere yakalandı. Ben 7 yasımdayken boşandılar. 11 yaşımda da kanserden annemi kaybettim. Boşanmalarının sebebi aldatılmak değildi ama bunuda belirteyim. Annem affetmiş herseye ragmen. Ben televizyonda bile aldatılan bir kadın görsem hüngür hüngür ağlarım. Kendi basıma geldiğini düşünemiyorum bile.

Son düzenleme:

Profesyonel destek SART!
Basarılar

Devlet hastaneleri bunun için yeterli mi ? Randevular 10 dakikalık. 10 dakikada ne anlatabilirim ki. Şuan özel bir hastaneye gidecek durumum yok. Daha önce devlet hastanesinin faydasını gören oldu mu ?

yazdıklarınız benim bile sinirimi bozmuşken sevgilinizin soğuması çokkk normal bi kere şöyle bi durum da var sürekli açık aradığınızı ona güvenmediğinizi düşündüğü için nasılsa bana itimadı yok rahat nefes alamıyorum diyerek arkanızdan vicdanı rahat şekilde bi şeyler çevirip sırf sizin bu huyunuz yüzünden korktuğunuzu başınıza getirebilir. hiçbir erkek tahammül edemez buna kolay kolay sevmiş de dayanmış düzelir diye beklemiş demek ama herkesin sabrı da bir yere kadar yaşadığınız özgüven problemine de benziyor ayrıca aldatılma korkusu güvenden kaynaklanmıyorsa başka neden olabilir ki..

Son düzenleme:
Devlet hastaneleri bunun için yeterli mi ? Randevular 10 dakikalık. 10 dakikada ne anlatabilirim ki. Şuan özel bir hastaneye gidecek durumum yok. Daha önce devlet hastanesinin faydasını gören oldu mu ?

Devlet hastanelerinde psikiyatriste gidersen az bi şey dinleyip ilaç yazıyorlar..ilçlar da sadece beynini uyusturuyor...

Bende tipko boleyim ama babam annemi hep aldtti halada aldatiyor..
Ben evliyim hala babam ayni
bazen onu sucluyirm

Her ne kadar bundan etkilenmedim desen de etkilenmissindir.annen uzulmustur,yakinmistir,kizmistir.sana mutlaka yansimistir.ailelerimizin bizlere yasattiklarindan kalanlar aynen bize verdikleri dna lar gib kalicidir canim.aci bir gercek ve eski kafa aileler bunu genelde kabul etmeZ.Allahtan yeni jenerasyon bu konuda bilincli.esimi parcalayacak kadar sinirli dahi olsam cocugum etkilenmesin diye susuyorum o an.

Universite hastanesine git. Gerekli gorurlerse psikoterapi uyguluyorlar ayrica randevu verip. Ama senin durumunda gerekli gorurler mi bilmiyorum bunu. Cunku daha ciddi psikiyatrik vakalara anca yetiyor sira..

Kadin koordinasyon merkezlerinde psikologlar oluyor onlara gidebilirsin..her sehirde var mi bilmiyorum.

Durum kotu. Farkindasin ama engel olamiyosun

kendıne guvenıyorsan kıskanclık yapmassn cnm. hem kıskansan bıle belli etmemen gerekır cunku sonra erkekler bıkmakla kalmayıp kendılerini bişi sanıyorlar. onu hayatında 1. sırada yaptgın ıcın kıskanıyor olabilirsn hobılere yonel spor yap bişiler yap . hem aldatan her sekılde aldatır er yada gec aldatır.

Bende de zaman zaman olur böyle ama ben bundan önce aldatılmıştım.
Telefon kurcalama başlarda vardı ama o yapıyo diye yapardım bende.
Şüphe var mıydı vardı tabii.
Güvenemiyodum tamamen.
Şimdi güveniyorum ama arada geliyo böyle banada.
Son zamanlarda onun yanındayken benim telefonum onda durur.
O istemez ama ben veririm ''Şunu al ya cebimde rahatsız ediyor sende dursun'' diyorum.
Onlara gittiğim gibi telefonu bi köşeye atıyorum sonra o bana soruyo ''Telefonun nerde sizinkiler ararlarsa ulaşamazlar paniklerler'' diye
''Odana bıraktım sen yanımdayken telefon ilgi alanıma girmiyo git al odadan sende dursun bana verme'' derim.
Arada girer bi mesajlara bakar ama kurcalama anlamında değil kimle ne konuşmuşum diye merakından zaten bende söylerim şu bunu yazdı bende böyle yazdım diye sonra bırakır bakmadan telefonu hatta mesajları siler.
Çünkü ben günlerce mesajlarımı siilmiyorum zor geliyo ya
Oda bana telefonunu verir ama ben almam bazen çünkü bakmak zor geliyo
Sorarım kim yazdı ki diye oda söyler tamam yeter işte.
Arkadaşlarıyla çıktığında bende sorun çıkartırdım çünkü o benim dışarı çıkmamı istemiyodu bendede sinir yapıyodu.
Şimdi aştık onu tabii.
aldatılma korkum var mı ?
Var.
Güvendiğim halde korkum var
Korku farklı bişey ya.
Empati kur bence iyi gelir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…