kıskançlık mı?

filozofcan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2011
283
63
318
selam..benimde bir derdim var.biz iki öğretmen arkadaş bi evde kalıyorduk.ii anlaşıyorduk.sonra sözlendi nişanlandı derken beni sallamamaya başladı.arkadaşım onu seviyordum ama çok yalnız kaldım.gurbette tutunacak kimsem kalmadı.rabbim dualarımı yalnızlığımı duydu eşimle tanıştım.iki ay içinde evlendik.arkadaşımdan iki ay sonra evlenmiş oldum.zaten o zaman eşimle tanıştığım için yalnızlık yaşamamış oldum.sonra o hamile kaldı.bir kaç gün önce bebeğini kucağına aldı.ben ise hala hamile kalamadım.onu kıskanıyor muyum bilmiyorum.aslında onunla geçirdiğimiz günlerden sıyrılmaya başladım.eşimle çok mutluyum.tüm hayatım o oldu.ama arkadaşımla aynı yerde çalışıyoruz.kendimi karşılaştırmadan yapamıyorum.annelik çok güzel bir duygu dedi..içim cız etti.çok kötü oldum.ne yapılır ne söylenir bilmiyorum ama dua edin olur mu?

bence bu ciddi ve közü bir kiskanclik ney varki senden bir yil önce evlenmisde olur cocugu olmusta olur böle bi kiyaslama bilmiorum arkadas olsaniz akla gelmes cünki insan kendisi mutsuzsa bile sirf arkadasi icin icten ice mutlu olur demekki arad a sogukluk var

tabi.. yani bazı olaylardan dolayı soğukluk girdi girmedi değil.ama ben onun için hep dua ettim evliliği için bebeği için.o ise bilerek beni kıskandırmaya çalışıyor sanki.ben onun için değil kendim ve eşim için bebek istiyorum.bebeğini görmeye gideceğim hediyemi takdim edeceğim ama artık mesafe olmalı.dostluklar eskisi gibi değil.doğuma giderken bile bana haber vermedi.başka bi arkadaşa söylemiş o bana dedi çok üzüldüm.yine de aradım geçmiş olsun dedim.ama artık yolları ayırmanın vakti geldi sanırım

Eğer arada ki bağlar tamamen kopmuşsa bu arkadaşlığı ya da adı her neyse süründürmenin anlamı yok.
Bu anlattıklarını çok iyi anlıyorum.
Üniversitedeyken arkadaşlarımın hep sevgilileri, nişanlıları vardı.
Ama benim yoktu.
Hafta sonları ya onlarla olurlardı ya da sürekli yatağa uzanmış telefonda sohbet ederlerdi.
İlk zamanlar böyleydi tabi bu.
Ama sonra dan çok rahatsızlık duymaya başladım.
Onlar gözümün önünde mutluluk oyunları oynayıp sırf gıcık etmek için bana hava basmalarından sıkılmıştım.
Sonra ayrıldım onlardan.
Kendime yeni bir arkadaş pardon (dost) buldum.
İlk defa anladım o zaman arkadaşlığın ne demek olduğunu.
Çok sinir bozucu birşey. İnsanın özgüveni kalmıyor.
Sen bir an önce kurtul o düşüncelerden.
Sonuçta bu senin hayatın. O belki mutlu değil de dışarıya karşı kendini tatmin edenlerdendir.
Doğum gibi bir durumu bile haber vermeyecek kadar önem vermiyorsa size gerisi boştur.
Üniversite bitti ve benim hala bir sevgilim yok.
Üzülmüyorum, içimde kalmadı desem yalan olur.
Çünkü hep gözüme sokuldu o mutluluklar.
Rabbim Sağlıkla Sıhhatle Bebeğini Kucağına Almayı Nasip Etsin.
Daha zamanı var demek ki.
Üzülmek için erken.
Varsın bebiş ne zaman hazırsa o zaman gelsin. :)

canım benım bence işe kilo vermekle baslamalısın.cunku kıloda gebelıgı etkılıyor ve kesın olan bısey varkı özguvenı fecı etkılıyor.hemen bı dıyetısyene gıt ve hem cıtır bı bayan olursun hemde bebek ısı kolaylasır.ıstedıgını gıyer takıp takıstırır gezer tozarsın emınım ıyı gelecek sana bu tatlım

sizinde olur canım dert etmeyın... kımse kımsenın ıcını bılemez kımseyle karsılastırma yapmayın kendınızı.gereksız yere kendınızı mutsuz edıyorsunuz..

Ben cok sasirdim yorumlariniza onceki yorumunuzda kiskandirmak icin yapiyor demissiniz ''Annelik cok guzel bir duygu" demis diye uzulmussunuz.Ne diyecekti ki kadin ? Bence sizin uzuleceginiz veya alinacaginiz aklian gelmemistir. Arkadasinizin kotu gunlerini paylasmaniz kadar iyi ve guzel gunlerine anilarinada sevinmeyi bilmelisiniz. Herkes kotu gun dostu olabilir fakat asil marifet arkadasin sevincinede ortak olup cani gnulden sevinebilmektir. Kadincagiz bebeginede sevinemeycek mi yani? Sanmiyorum sizi kiskandirmak aklina bile gelmis olsun,ne diye alindiniz ki? Sonrada bu alinti yaptigim yorumda doguma giderken bile haber vermedi demissiniz...doguma giderken haber verse bu seferde kiskandirmaya calisiyor doguruyorum diye bir tepkide de bukunurdunuz belkide. yani cok celiskili davraniyorsunuz haber vermeseler vermedi diye uzuluyorsunuz, bebegine sevinince kiskandiriyor diyorsunuz bence sizde bir sorun var.. Benim anladigim kadincagizi durduk yere kiskanmaniz.

Evlenince el olunuyor eski arkadaşlıklardan da aileden de uzaklaşılıyor. Sakın onu kıskandığını belli etme, anlarsa daha çok üstüne gelir.
Birde zaten gerçekten samimi olsaydınız eğer o da senin için dua eder, Allah sana da hayırlı evlat versin derdi, demediğine göre demek ki çoktan uzaklaşmışsınız siz, sadece sen fark edememişsin.

kızlar teşekkürler içten yorumlarınız için.ben sanırım son görevimi yapıp bebeğini görüp sonrada fazla takılmamayı düşünüyorum.

Çok doğru bir yaklaşım olur.
Zaten evlendikten sonra da eski dostluklar gibi dostluk kurulamayabiliyor insan hayatında.
O zaman anlıyorsun ki hayatta en değerli en yakın dostun kendinsin.

eğer kıskandığınızı belli ederseniz daha doğrusu ÖZENDİĞİNİZİ sizi deli edecek şeyler söyler bence sizde ona karşı samimi olun mesela çok tatlı bebeğin DARISI BAŞIMA ARKADAŞIM gibi şeyler söyleyin emin olun bu onu sallamdığınızı gösterecek İNŞLLH EN KISA ZAMANDA ANNE OLUR BU MUTLULUĞU SİZDE TATMIŞ OLUSUNUZ BUARADA BENİMDE BEBEĞİM YOK HENÜZ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…