Kıskançlık ve güven

azra33

Guru
Kayıtlı Üye
9 Mart 2009
509
4
296
43
İstanbul
sevgilim 2 ay önce askerden geldi. Askere gitmeden önce 2 ay aynı evde yaşadık. Şimdi ise şartlar dolayısı ile farklı şehirlerdeyiz ve sadece hafta sonları görüşebiliyoruz. Mesafe girdikten sonra aramıza bende acayip bir güvensizlik başladı. Ondan öncesinde o kadar çok aldatıldım ki şimdi geçmişin acısını çıkartıyorum sanki. Devamlı telefonunu karıştıyorum. Hiç güvenmiyorum ama güvenmek istiyorum artık. aslında güvenmem için çabalıyor genelde evde ama bir gece çıksa sabaha kadar uyuyamıyorum. ne yapacağım bilmiyorum böyle giderse hem kendime hemde ilişkime zarar vereceğim ne yapmalıyım yardımcı olun ütfen

ne kadar süredir birliktesiniz?
neden güvenmiyosun ki?
herkes aynı değildir..bütün kadınlar aynımı ki bütün erkekler aynı olsun?
aldatacak insan aynı şehirde olsan da aynı evde yaşasan da aldatır.böyle şeyler düşünme.hem kendini hem de ilişkini yıpratırsın.

kıskançlığınız ilişkinize ve size zarar verir elbette. bence sevgilinizle açık açık konuşun. bunu atlatamadığınız bir sorun olarak onunla paylaşın. beraber atlatmaya çalışın.
ve unutmayın ki aldatacak adam, siz düşünsenizde düşünmesenizde yapacağını yapacaktır. kendinize hayatınızı bu şekilde zehir etmenizin anlamı yok..

güven duymamakta haklısın.kabahatin bir kısmıda sende.beni çok aldattı diyorsun. görünen o ki o aldatmış sen affetmişsin.adam yine yapsa yine affeder misin?
araya mesafede girince sen doğal olarak kuşkulara kapılıyorsun.
bu ilşki senin açından ne kadar mutlu gider bilemiyorum

isterseniz hergün birlkte olun aldatacağı varsa gene aldatır.
tasma bile taksanız kar etmez..
onun için biraz rahat olun, uzakta olması adamın huyunu değiştirmez sonuçta..

ben şimdiki sevgilin aldattı diye okudum yanılmışım .her insan aynı değildir ama konuşarak zamanla her şey yerine oturur.ilikide çok kuşkucu kıskanç olursan buda sana olumsuz şekilde döner.herşeyi zamana bırakmalısın .

canım sevgılıne guvenmek ıstıyorsan gecmısı yasadıklarını sana yapılanları sıleceksın aklından
ve sevgılını gecmısle degılde sana olan davranıslarıyla degerlendırmelısınkı ona guvenebılesın
bıde kendıne yenı ugraslar hobıler bulup dusuncelerını ve vaktını buna yonlendırebılırsen
kıskanma huyundanda vazgecebılırsın dıye dusunuyorum.

ne yapmalıyım die soruosun?
ilk olarak eskiyle bugünü kıyaslamayı bırak.eski sevgilin seni aldattı die şimdiki sevgilin aldatacak die bişey yok.hepimiz zor günler yaşamışızdır.önemli olan geçmişine bakmadan kendine yeni bir sayfa açıp bugünü yaşayabilmek.erkek arkadaşına endişelerinden bahsedebilirsin.gereksiz kıskançlıklar yapmamanı tavsiye ederim.çünkü ortada bunu yapman için bir neden yok.zamanla mesafeye alıştığında ona güvenmeyi daha iyi öğrenirsin.

ne yapmalıyım sizce

saçmalamayı bırakmalısın. ya da onu özgür bırakmalısın
nereye kadar devam edecek bu olay. anı evde yasarken iyi idi herşey ayrı yerlerde yasayınca sorun olmaya başladıÇok üzgünüm çoook

askerlık buyuk bır sınav bence ve bak hala berabersınız bence boşa kuruntu yapma

Guvenmelisiniz cunku hem kendine, hemde iliskinize zarar vereceksiniz bu gidisle.
Yeni bir sevgili, yeni bir iliski, yeni bir hayat
Geçmisinizle kiyaslamayin. kotu tecrubeler gelmis basiniza ama geldi geçti.
Siz gelecege bakin.
Ve ona guvenmeye çalisin. yuzdeyuz guvenilmemeli erkege zaten fakat her dk basi bu davranislari yapmayin.
Zamanla gorursunuz zaten guvenizi hakediyormu haketmiyormu.

--------------------------------------------------------------------------------

"askerlık buyuk bır sınav"(glsh) neden askerlik büyük bi sınaw? merak ettim

büyük bir sınav olduğuna bende katılıyorum. askerliğin baskısından erkekler çok sıkılabiliyor kimi zaman size patlıyorlar.. mesafe giriyor aranıza.. zor bi durum cidden sınav önemli bir sınav

malesef... elimizde olmadan yapıyoruz. bende telefonlarını kontrol ederim. kızlarla konuştun mu die sorarım. çok üzerine düşerim. ama elimde değil. allahtan çok bunalan biri değil. yürütüyoruz.

Canım eski sewgilini unut bu günü yaşa we güven biraz şans wer çok bbaskı yaparsan ters tepebilir sewgilera.s.

her insan aynı değildira.s
aldatacağı varsa dizdize otursanız bile gene aldatır:delphin:
kafanızdan olumsuz düşünceleri silin ve ilişkinizi sağlam temeller üzerine kurmaya bakınnyerimseniben

Karşımdaki bu kadar kıskanç olursa boğulurum ben , yürütemem..
Birazda karşı tarafın yerine koyuyor musunuz kendinizi a kızlar?

Back
X