• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiskançlik

efeckt

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
119
57
623
49
Kıskançlık nereye kadar diye düşünüyorum .... insan sevdiğini nereye kadar kıskanabiliyor. güvense de ne kadar güvenebilirsin bir erkeğe.... yorumlarınızı bekliyorum

insanoğlunun metabolizması belli anatomik yapısı özellikleri beyin yapısı belli..
güven.....kimseye tam olarak güvenemessin... güven tanımı değişti artık...bir erkeğe güvenmek demek hiçbi şekilde yanlış yapmayacak demek.. yani mutlaka bi olay olur ve üzer.. hepimiz yapıoruz.. dolayısıyla bazı insanlar bunu güvenimi sartı die algılıyor. bazı insana göreyse bi erkeğe güven sadece sadakati demek. aldatmayacak=güven. değil.
yinede hiç kimseye sadece erkek de değil bu. kimseye tam olarak güvernilmez..
şimdi bi konu hakkında ben yalan sölemez die güvenebilirim bi insana ama aynı insana dar bi günde bana yardım etmesini yda yarı yolda bırakmaz die güvenemem.. ona da güvrniim başka bi konuda güvenemem. kimse kusursuz değil dolayısıyle de kimseye tam güven olmaz..
kıskançlığa gelince benim için gereksiz.. neyi neden kıskanır insan. . bi bayanı kıskandım dielim eğitimli kültürlü benim yapamayacağım bi çok şey yapabiliyor.. fakat aynı şartlarda büyümedik ve aynı koşullarda şartlanmadık..kıskanmam. yada bi erkek.. bi kızla konuşuyo hatta o kız arkadaşı bile olabilir. .sadece biter kıskanmam. çünkü zaten kıskanacapğım bişe olsaydı o kızla o şekilde konuşuyor olmazdı. . kıskançlığın kişisel gelişimi tamamlamamış kişilerde olduğunu düşünüyorum ben.

kıskançlık ve güvensizlik.. bunlar bir ilişkide huzur bozan şeyler..
kimsede durup dururken huzurunu bozmak istemez..ortada birşey vardır ki bu duygular ortaya çıkmıştır.. çıktıktan sonrada zaten ağzıyla kuşta tutsa telafisi mümkün olmayacaktır.. :1closedeyes:

Babama bile güvenmem ama paranoyakta değilimdirkaydirigubbakcemile
uzaktan farkettirmeden takip ederim çokta kıskanmam:delphin:
o beni kiskansin neye sahip olduğunun farkinda çünkü şakkıdı
bir günde ben kendimi öveyim dedim ne var ya söz bidaha yapmicam söz:tomato:

bir kere ,güven meselesi ömür boyu olması gereken bir durum...
bunun nereye kadar diye bir sorusunu kabul etmiyorum ben...
kıskançlık da, insanoğlunun kanında olduğu için ömür boyu diyebilirim...
yalnız,güvenmediğiniz insana duyulan kıskançlık farklı boyuttadır,ondan herşey bekleyebilirsiniz...
ama güvendiğiniz insana duyduğunuz kıskançlık (tabi aşırı olmamak kaydıyla) ilişkiye daha bir güç katar diye düşünüyorum...
sevgiler...

ayrıca kıskançlık kişilik bozukluğu filan deyildir sadece haddini hududunu bilmeyen kişilere karşı açılan göz dür..

kimse bulunmaz hint kumaşı yada vazgeçilmez değildir.bazı yaşananlardan sonra asla kıskançlık duymuyorum.arkadaşlarada herşey dozunda makbuldür diyorum.tabiki sevdiğinizi kıskanmak kadar doğal birşey olamaz.ama bunlar kıskanılan kişiyi bunaltmamalı.sonra kıskandığınızın gönlüde zamanla bir büyüyor.yavrum sanki küçük dünyaları o yaratmış.rahat olun.insanın içini yiyip bitiren beter bir duygudur.kendinize işkence etmeyin.güvenin bir numarayım deyin.geçin kenara.:lepi:

merhabalar ablalar benimde acayip bir kiskanclik turu var nisanliykende kaynanamla aram yoktu cunku o kocasinin barlardan gelmesini benim esimle beklemis biz evlenmeden buna dayanmis ve ben yok her gun gorecem yok onu her gun gormek icin yakindan aldim evi demesi beni cileden cikariyodu bende esime sart kostum sarilmayacaksin kimseye ama basta annesine tabi nekadar sacma biliyorum ama intikam gibi bise halada devam ediyor neyapmaliyim sizce?

cnm naptın sen.içimizden neler yapmak ve söylemek gelirde saçma olduğunu bildiğimiz için susar başka şekilde halletmenin yollarını ararız.annene sarılmayacaksınne kadar abartsalarda birbilerine olan ihtiyaçlarını söylencek söz değil.içinde tut bazı şeyleria.s.

Kıskançlık da kızmak ,sevinmek,heyecanlanmak gibi insan doğasından gelen bir duygudur.Ama her davranışın aşırısı normallikten çıkar,mesela hepimiz zaman zaman kızarız ama bu öfke kontrolümüzden çıkan bir hal alıyor ve biz kızınca gözümüz dönüyor,kendimizi kaybediyor, şiddete başvuruyorsak bu anormal bir haldir ve tedavi,psikolog vs gerektirir.Kıskançlık da böyledir diye düşünüyorum,bizi hırpalamayan,çekilmez hale getirmeyen bir kıskançlık çok normaldir.
Veee ben Seven insan kıskanır diye düşünüyorum(anormalleşmeden)...

Seven insan kıskanır demişler.Kıskanmak mı kıskanılmakmı?Bu iki duyguyuda yaşıyorum.Ama daha çok kıskanılıyorum.Bu da hoşuma gitmiyor değil.Fakat bu duyguların hepsi dozunda yaşanıyor.Yoksa felaket olurdu herhalde.Güvensizlik duygusu bence daha tehlikeli sonuçlar doğurur diye düşünüyorum.

Kıskançlığı bilmeme ama kimseye tam olarak güvenmem. En çok güvendiğim kişi ise annemdir.
İnsanoğlu!

Back
X