kıskançlık!

Cessair

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2013
705
8
33
öncelikle ilişkimde kıskançlık sebebi olacak bir durum olmadığını belirteyim kızlar. asıl sorun dışarıda gezerken bile benim nişanlımın gözüne gözüne bakmam.
adamın daha birine baktığına da onca zaman şahit olmadım. içimdeki bu kıskançlığı atamıyorum bir türlü. belli etmiyorum çoğunlukla zaten.
hem ne diyeceğim gözünün baktığı yere bakıyorum taş gibi biri geçtiğinde, dikkat et falan mı.
internetteki hesaplarının falan şifresi var, gizlediği bir şey yok, hep dizimin dibinde.
örneğin eski sevgilisi sarışın diye tv de sarışın kız çıkınca acaba beğeniyor mudur falan diye düşünüyorum.
zarar verdiğim bağırdığım kavga ettiğim falan yok ama işte kendimce bir kıskançlıktır gidiyor.
geçen kendi arkadaşlarımdan biri nişanlım için kilo almış, iyi durmuş falan dedi. tabiiki yakın arkadaşımdan kıskanmadım ama döndüm şöyle bir benimkine baktım.
adam resmen sadece bana yakışıklı gelsin istiyorum.
benim durumumda olan ve doktora git hastasın diyip kestirip atmayacak, kıskançlık huyundan anlayan arkadaşların da görüşlerini bekliyorum..

Son düzenleme:
aşırı kıskançlık bir kusurdur biliyor muydun?
olur olmaz şeyleri kıskanırsan bunaltırsın ve zamanla nefes alamadığını hissettiği an
yanında olmaktan vazgeçer.

bunun anlaşılacak bı yanı yok doktora gıt :31:

kendimce bir durumdan bahsettim ve belirttim bunu hastalık derecesinde görmeyecek, ki bunu sağlayan bir davranışım da olmadığından, arkadaşların yorum yazmasını rica ediyorum. siz lütfen yazmayın.

aşırı kıskançlık bir kusurdur biliyor muydun?
olur olmaz şeyleri kıskanırsan bunaltırsın ve zamanla nefes alamadığını hissettiği an
yanında olmaktan vazgeçer.

ona hiç belli etmiyorum. senin gibi düşünüyorum, hem boğmamak için hem de bunun kişisel bir durum olduğunu düşündüğüm için.
şüphelendiğim bir durum yok ama yakın bir kız arkadaşı dahi olmasını istemiyorum..

kendimce bir durumdan bahsettim ve belirttim bunu hastalık derecesinde görmeyecek, ki bunu sağlayan bir davranışım da olmadığından, arkadaşların yorum yazmasını rica ediyorum. siz lütfen yazmayın.

yazmış oldum bıkere gerıde alamıyorum kahretsin :ssz::ssz:

ona hiç belli etmiyorum. senin gibi düşünüyorum, hem boğmamak için hem de bunun kişisel bir durum olduğunu düşündüğüm için.
şüphelendiğim bir durum yok ama yakın bir kız arkadaşı dahi olmasını istemiyorum..

bende erkek arkadaşımın iş dışında kız arkadaşı olmasını istemıyorum
ve artık yok da.. kız arkadaş meselesini normal karşılarım, ama diğer durumların bence normal değil
kendı kendını yıpratırsın, için içini yer.
zamanla sezdirmeden yaptığın kıskançlıkların alışkanlıklara, daha sonra hastalığa dönüşür.

ne kadar zamandır berabersiniz?

e ama hastasın :26: bunu nişanlına belli etmemen senin kıskançlık hastası olmadığın anlamına gelmez :ssz: ve buraya konu açıp şöyle söylicekler yorum yapmasın diyemezsiniz:51:

bende erkek arkadaşımın iş dışında kız arkadaşı olmasını istemıyorum
ve artık yok da.. kız arkadaş meselesini normal karşılarım, ama diğer durumların bence normal değil
kendı kendını yıpratırsın, için içini yer.
zamanla sezdirmeden yaptığın kıskançlıkların alışkanlıklara, daha sonra hastalığa dönüşür.

ne kadar zamandır berabersiniz?

1.5 yıldır beraberiz. kıskançlık yüzünden bir tartışmamız olmuyor çünkü günümüzde illaki iletişim kurması gereken kadınlar ve arkadaş çevresi olmalı. ki kendisi zaten akademisyen. bu durumun bende oluşma sebeplerinden de biri bu sanırım. yüzlerce kız olunca benim de kıskançlığım arttı.
normalde rahat biriyim ama kıskanıyorum öyle içten içe :( bunu bir kenara bırakmanın bir yolu var mı bilemiyorum. çok yıpranıp üzülüyorum diyemem ama rahatsız edici bir his. hiç olmasa daha iyi. ki bir yolu varsa bu rahatsızlığı da yok etmeyi tercih ederim tabii ki.

e ama hastasın :26: bunu nişanlına belli etmemen senin kıskançlık hastası olmadığın anlamına gelmez :ssz: ve buraya konu açıp şöyle söylicekler yorum yapmasın diyemezsiniz:51:

sizin için hastasın demek çok basit bir şey sanırım ama ruhsal problemleri olan bir bireyle yaşamadığınızdan belki de hastalık yaftasını yapıştırıyorsunuz. bu durumu burada paylaşma sebebim bir arkadaşımla konuşuyor gibi paylaşmak, önerileri olanları dinlemek.

kıskançlık hastası diye de bir şey yoktur ayrıca. kıskançlık herkese göre dozu değişen bir durum. ben kendiminkinin biraz fazla olduğunu düşünüyorum, bu yüzden çevreye veya kendime zarar verdiğim yok. içimden geçirdiğim bazı şeyler var. paylaşmam sakıncalı mı? yada bunu belirttiğim halde hastasın demek hoş bir yaklaşım mı?

Sanirim elestri istemiyorsun. Ne tur bir yorum istiyorsun o zaman?

kşiliğimle ilgili aşırı bir eleştiriyi hoş karşılamıyorum. ama başlıkta da belirtildiği gibi kıskançlıkla ilgili fikirleri olan ve önerilerde bulunabilecek, örnekler verecek yorumları tabiiki de bekliyorum.
burası benim istediğim yorumları alabileceğim bir yer değil ancak "hastasın" gibi bir söz de bence saygısızlık. bu konu hakkında fikri olmayan veya ilgisi olmayan bir arkadaşın gelip kişiliğimle ilgili bir sonuca varması rahatsız edici geldi sadece .

Sanirim elestirilmek istemiyorsun. Ne tur bir yorum istiyorsun o zaman?

bende bunu anlamıyorum konu açılıyor ama sonrada yazılan hiç birşeyi beğenmiyolar. ayrıca konu sahibi hastalıkmı değilmi doktor değilim tam bilemem ama normal olmadığı apaçık ortada senin konu açıp paylaşma hakkın varsa bizimde yorum yazma hakkımız var

onceden birseymi yasadınız hani guveninizi azda olsa sarsacak birsey veya o sizi bu kadar kıskanıyormu kıskanmıyorsa belki sizde daha cok sahiplenme duygusu olusuyordur

1.5 yıldır beraberiz. kıskançlık yüzünden bir tartışmamız olmuyor çünkü günümüzde illaki iletişim kurması gereken kadınlar ve arkadaş çevresi olmalı. ki kendisi zaten akademisyen. bu durumun bende oluşma sebeplerinden de biri bu sanırım. yüzlerce kız olunca benim de kıskançlığım arttı.
normalde rahat biriyim ama kıskanıyorum öyle içten içe :( bunu bir kenara bırakmanın bir yolu var mı bilemiyorum. çok yıpranıp üzülüyorum diyemem ama rahatsız edici bir his. hiç olmasa daha iyi. ki bir yolu varsa bu rahatsızlığı da yok etmeyi tercih ederim tabii ki.

belkıde daha çok zaman ıhtıyacın var, kıskançlık bir kusurdur dedım ya :) bu sonradan oluşmaz insanda
doğuştan vardır.
yanlış anlama sakın beni
kimileri çok sevdiğinden kıskanır, kimileri hastalık derecesınde oldugundan dolayı kıskanır.

çok sevdiğinden dolayı kıskanan insanlar; zamanla sağlam güvenin temellerinden dolayı azalır kıskançlığı ve kıskanılacak durumları kıskanırlar.
hastalık derecesınde kıskananlar ise; bu tarz insanlara yapacak bir şey yok, her türlü durumda ve şartlarda kıskanırlar
önüne geleni kıskanır, hatta şarkıdakı gibi; saçın yüzüne değse tenini kıskanırım:1:

onceden birseymi yasadınız hani guveninizi azda olsa sarsacak birsey veya o sizi bu kadar kıskanıyormu kıskanmıyorsa belki sizde daha cok sahiplenme duygusu olusuyordur

bir durum yaşanmadı ilişkimiz açısından. zaten benim yaşadığım durum da her an olmuyor. bazen tv de bir şey görünce ki her zaman olması imkansız :) bazen dışarıda, bazen iş yerine gittiğimde iş arkadaşlarına karşı oluşuyor.

belkıde daha çok zaman ıhtıyacın var, kıskançlık bir kusurdur dedım ya :) bu sonradan oluşmaz insanda
doğuştan vardır.
yanlış anlama sakın beni
kimileri çok sevdiğinden kıskanır, kimileri hastalık derecesınde oldugundan dolayı kıskanır.

çok sevdiğinden dolayı kıskanan insanlar; zamanla sağlam güvenin temellerinden dolayı azalır kıskançlığı ve kıskanılacak durumları kıskanırlar.
hastalık derecesınde kıskananlar ise; bu tarz insanlara yapacak bir şey yok, her türlü durumda ve şartlarda kıskanırlar
önüne geleni kıskanır, hatta şarkıdakı gibi; saçın yüzüne değse tenini kıskanırım:1:

açıkçası beraber tatile gittiğimizde bolca rus kızının olduğu ortamda kan beynime sıçramıştı :) o hastalık mıdır bilemem ama o gün daha pişman olmuştum neredeyse çıplak gezen kızlar falan.. bir de işyerinde kıskandığım oluyor, uzun saatler geçirdiği kişileri pek tanımıyorum, herkes kendi işinde gücünde, fırsat olmadı.
yani onun dışında taş gibi bir hatun geçerken ben bile bakıyorum sonra dönüp nişanlıma bakıyorum bakıyor mu diye. olay bu.

bir durum yaşanmadı ilişkimiz açısından. zaten benim yaşadığım durum da her an olmuyor. bazen tv de bir şey görünce ki her zaman olması imkansız :) bazen dışarıda, bazen iş yerine gittiğimde iş arkadaşlarına karşı oluşuyor.

bende şu olurdu yanımda olmasa bile kendim tv basında bir kız gorunce guzelse acaba bu kızı begenirmiydi diye dusunurdum hatta nette kızların resmiyle yanyana getirip uyumlularmı diye bakardım :27: ama benim gecmişte yasadıgım guvenimi kıracak durumlar yasanmıstı ama sonra zamanla duzeldim sanırım kıskanclıgın kendi icimde zirvesine ulastım ve artık bosverdim yani o icinde olan kıskanclıklara engel olamazsın olur zamanla dozu azalır cok dusunme ben kafamda senorya kurardım bir kızla aldattıgını falan dusunurdum bendeki normal degilmiş simdi yazarken anladım :9: ama caktırmazdım ve dısarıya asırı kıskanclıgımı vurmazdım icimde yasayarakda bitti gitti simdi iyiyim bu konularda

Son düzenleme:
Back
X