Kıskançlık

boncukgumus

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
760
136
323
Benim gibi eşini aşırı kıskanan var mı aranız da? vardır eminim:) ben bakımlıyım kendime göre güzelim diyelim fakat dışarıda o kadar çok güzel kızlar var ki eşimi aşırı derecede kıskanıyorum ya bakıyorsa beğendiyse daha bir sürü saçmalıklarım var anlatmak uzun olur. ben burdan eşini kıskanmayan rahat olan arkadaşlara sormak istiyorum?
nasıl başarıyorsunuz o kadar rahat olmayı bana tavsiyeleriniz nelerdir nasıl yenebilirim bana yardımcı olun dizi oyuncularından bile kıskanıyorum:( olmuyor yenemiyorum bu duyguyu psikoloğ terapi falan bunların işe yarayacağını düşünmüyorum. evimizde huzurumuz kaçıyor daha da berbat ediyorum herşeyi eşim çok anlayışlı biri olmasa eminim bir başkası bu kadar dayanamazdı bana. bana tavsiyeleriniz nelerdir ben kendimce ne yaptıysam da olmadı yenemedim:(

Benim gibi eşini aşırı kıskanan var mı aranız da? vardır eminim:) ben bakımlıyım kendime göre güzelim diyelim fakat dışarıda o kadar çok güzel kızlar var ki eşimi aşırı derecede kıskanıyorum ya bakıyorsa beğendiyse daha bir sürü saçmalıklarım var anlatmak uzun olur. ben burdan eşini kıskanmayan rahat olan arkadaşlara sormak istiyorum?
nasıl başarıyorsunuz o kadar rahat olmayı bana tavsiyeleriniz nelerdir nasıl yenebilirim bana yardımcı olun dizi oyuncularından bile kıskanıyorum:( olmuyor yenemiyorum bu duyguyu psikoloğ terapi falan bunların işe yarayacağını düşünmüyorum. evimizde huzurumuz kaçıyor daha da berbat ediyorum herşeyi eşim çok anlayışlı biri olmasa eminim bir başkası bu kadar dayanamazdı bana. bana tavsiyeleriniz nelerdir ben kendimce ne yaptıysam da olmadı yenemedim:(

Ohoo, dışardaki her hatunu kıskanmaya kalkarsak işimiz cidden zor :) Paranoyak gibi dolaşmamız gerekir etrafta, düşünsenize etraftaki her hatun potansiyel bir tehlike :)
Tabi ki eşiniz size göre çok yakışıklı olabilir, ama bu demek değil ki dışardakiler de aynı şekilde düşünecek. Bakımlıyım, güzelim diyorsunuz buna bir de birazcık özgüven eklerseniz bence hiçbir sorununuz kalmaz. ;) Hem kıskançlığın fazlası evliliğinize de zarar verir, o yüzden küçük ama normal kıskançlıklar yapın yalnız bunları büyütmeyin ;)

Burda biz ne kadar da size bir şeyler söylemeye calissakta siz içinizden o duyguyu kolay kolay atamazsiniz bence. Çünkü bana göre kıskançlık bir tür hastalık yahut takıntı diyelim.

Ama yine de içinizi rahatlatacaksa şöyle söyleyebilirim dışarda onca güzel kiz var doğru ama eşiniz için sizden güzeli yoktur ki sizinle evlenmiş. Böyle düşünebilirsiniz.

Neden bir psikoloğun yardımı olacağına inanmıyorsunuz?

:) arkadaşım bnce bu kadar abartma tapusu sende nasıl olsa:):)her insan sevdiği kişiyi bir başkasından kıskanır gayette normal ama sen bence kendin bu duyguyu yenmeye çalışmalısın. birde şu var hani afedersin bir laf vardır eşegin aklına karpuz kabugu sokmak diye. sen böyle sürekli başkalarından durduk yere kıskanır şüphe eder adama hayatı zindan edersen bunalır bir yerden sonra. düşünsene eşin seni senin onu kıskandıgın kadar kıskansa bunalmaz mısın. bence eger aranızda bir güven problemi varsa bunu konuşun önce. yani seni bu aşırı kıskançlığa iten sebep ne bunları konuşmak lazım eğer karşı tarafta hiçbir problem yoksa kendı içinde halletceksin

ayrıca ben eşimi kolay kolay kıskanmam yani gercekten kıskanılcak birşey yoksa sağa sola bakıyo diye sorun çıkarmam ama biriyle gereksiz muhabbetlere şakalaşöalara girerse ki girmez o zaman kıskanırım heralde. o da beni oyle kıskanmaz yani ölçülü olmak lazım :)birbirimizi de çok seviyoruz severek evlendik ama çok şükür gereksiz kıskançlıklarımız yok.

Ben de kiskanirim ama belli etmem . Bilmez bile nasi kiskandigimi. Yani bunaltmam.
Kiskanmak illa ki olacak ama sokaktaki her guzel kiz, sizin gozunuze guzel gorunuyordur, boyle dusunun. Siz de guzelsiniz. Ve o sizin.
Eminim siz kiskanirken, beyefendi size guluyordur. :)

ben fazla kıskançlığın kendine güvensizlikten kaynaklandığına inananlardanım. bence kendini biraz zorlasan başarabilirsin. etrafındaki bayanlara '' bak siz güzelsiniz ama eşim beni seçti '' gözüyle bakmayı dene...

Ne kadar kiskanc oldugumu eski konularima bakip anlayabilirsinn.
Bi caresini bulamadim..
Sadece biraz daha iyiyim son zamanlarda cnku namaza basladm..
Allaha yalwariorum icimdeki bu lanet seyi al rabbimdie...

Burda biz ne kadar da size bir şeyler söylemeye calissakta siz içinizden o duyguyu kolay kolay atamazsiniz bence. Çünkü bana göre kıskançlık bir tür hastalık yahut takıntı diyelim.

Ama yine de içinizi rahatlatacaksa şöyle söyleyebilirim dışarda onca güzel kiz var doğru ama eşiniz için sizden güzeli yoktur ki sizinle evlenmiş. Böyle düşünebilirsiniz.

Neden bir psikoloğun yardımı olacağına inanmıyorsunuz?

evet artık kendimde hastalık olduğunu düşünmeye başladım bende. psikologlar hap vericek öğütler nasihatler hep aynı olur gibime geliyor haplarda alışkanlık yapar falan diye çekiniyorum

Bana da azıcık kıskanmayı öğretin.. :((
Bende kıskanmıyorum diye sorun yaşıyorum hep.. Nasıl rahat olunur bilmiyorum ki, annem de rahat benim genetik zahar.. :44:

Bence psikologa gidin tv deki oyuncudan kiskanmaya vardiysa olay. Ortada bir guven problemi oldugu belli. Kendinize mi guvenmiyorsunuz esinize mi? Ya da daha once aldatildiginiz oldu mu? Anneniz, teyzeniz bi yakininiz boyle birsey yasadi mi? Kiskanclik dediginiz sey dur ben bu adami kiskanayim deyip ortaya cikaracaginiz birsey degil ki? Kendiniz ne kadar yoruluyorsaniz esinizide o kadar yoruyorsunuz suan.
Valla benim esim iliskimizin basinda gezmeye cok uzak biryere, bir kiz arkadasinin yanina tatile gitmisti. Tek soyledigim 'bir daha oraya gitme firsatin olmayabilir doya doya gez 'di. Bunun icin ozel hicbirsey yapmiyorum yapi meselesi galiba.

evet artık kendimde hastalık olduğunu düşünmeye başladım bende. psikologlar hap vericek öğütler nasihatler hep aynı olur gibime geliyor haplarda alışkanlık yapar falan diye çekiniyorum

Arkadaşım genelde psikologlar hap vermemeyi tercih ediyor, konuşarak terapi ediyorlar diye biliyorum. Hapla tedaviyi genelde psikiyatrist yapıyor.

O yüzden iyi bir psikoloğa giderseniz. Size konuşarak iyi bir terapi uygular diye düşünüyorum.

alah yardımcın olsun arkadaşım, devlet hastanelerinin psikologları var ilaç vermiyorlar zaten bence onlardan yardım al.

hiç kıskanmıyorum o benı kıskansın. eskıden sevgılıyken kıskanırdım cunku cevresınde kızlar coktu oda bekardı sımdı guvenıyorum kıskanmıyorum..

Bence psikologa gidin tv deki oyuncudan kiskanmaya vardiysa olay. Ortada bir guven problemi oldugu belli. Kendinize mi guvenmiyorsunuz esinize mi? Ya da daha once aldatildiginiz oldu mu? Anneniz, teyzeniz bi yakininiz boyle birsey yasadi mi? Kiskanclik dediginiz sey dur ben bu adami kiskanayim deyip ortaya cikaracaginiz birsey degil ki? Kendiniz ne kadar yoruluyorsaniz esinizide o kadar yoruyorsunuz suan.
Valla benim esim iliskimizin basinda gezmeye cok uzak biryere, bir kiz arkadasinin yanina tatile gitmisti. Tek soyledigim 'bir daha oraya gitme firsatin olmayabilir doya doya gez 'di. Bunun icin ozel hicbirsey yapmiyorum yapi meselesi galiba.[/y

yapı meselesi de var tabi bence de. niye böyleyim sürekli düşünüyorum ama sanırım şundan olabilir bizim çocuğumuz olmuyor kendimde bir eksiklik yaşıyorum sanki psikolojim bozuluyor artık ve onu kaybetme korkusu olduğu için kıskanıyorum diye düşünüyorum. daha önce aldatılma falan yaşamadım

kıskançlık kişinin kendi kendine içinde büyüttüğü bir cehennemdir, mutlaka bir yardım alın bence ,böyle yaşanmaz ki :25:

Back
X