Kıskançlık

Zen esinimi dışarıdaki kız guzelligini mi, kıskanıyorsun anlayamadım. Kiskanmakla bitmez hayat.Esinde bir süre sonra kızmaya başlar.
Hem şunu unutmakadin ya da erkek yapmak istese kimsenin ruhu duymaz.
Huzurunu bozma

Benim gibi eşini aşırı kıskanan var mı aranız da? vardır eminim:) ben bakımlıyım kendime göre güzelim diyelim fakat dışarıda o kadar çok güzel kızlar var ki eşimi aşırı derecede kıskanıyorum ya bakıyorsa beğendiyse daha bir sürü saçmalıklarım var anlatmak uzun olur. ben burdan eşini kıskanmayan rahat olan arkadaşlara sormak istiyorum?
nasıl başarıyorsunuz o kadar rahat olmayı bana tavsiyeleriniz nelerdir nasıl yenebilirim bana yardımcı olun dizi oyuncularından bile kıskanıyorum:( olmuyor yenemiyorum bu duyguyu psikoloğ terapi falan bunların işe yarayacağını düşünmüyorum. evimizde huzurumuz kaçıyor daha da berbat ediyorum herşeyi eşim çok anlayışlı biri olmasa eminim bir başkası bu kadar dayanamazdı bana. bana tavsiyeleriniz nelerdir ben kendimce ne yaptıysam da olmadı yenemedim:(
Psikolog tedavi işe yarayabilir neden öyle düşünüyorsunuz. Valla ben eşimi çok seviorum çok da seviliorum. Bir gün dahi kıskanmadım, bir gün dahi kıskanılmadım. Çok da mutluyum. Bence bu sorunu öncr kendinize saygıı duyarak yenebilirsiniz. Yani siz dünyadaki tek kadın drğilsiniz elbette ama sonuçta eşiniz sizinle birlikte. Gönlünde siz varsınız.ayruca eşinizde dünyadaki tek erkek değil. Sizde haklıya hakkını verin eşinizden yakışıklı erkekleri aa buda yakışıklıymış diyebilin. Ama sonuçta sizde eşinizi seviorsunuz biri e i nizden daha yakışıklı olunca hemen aklınız gönlünüz ona kaymıor. Ayrıca bu kıskabmanın en kötü sonucu ne olabilir ALDATMA mı? Yani genelde bunu düşünerek kıskanıorsunuz dimi daha güzel kadın bulursa ona giderse. Dünyadaki tek evliliğin sizinki olmadığını, boşanmanında evlenmek kadar doğal olduğunu, bunun dünyanın sonu olmayacağını, insanlatın fikirlerinin değişebilceğini ve eğer eşiniz başkasını seçtiyse ah vah etmek yerine boşanıp kensi yolunuza bakmayı da kabullenirsenİ sanırım bu sorunlar ortadan kalkar.
Ben çok geniş düşünüorm galiba ama bence kıskançlık öyle bicik sebebe bağlı olamaz. Yani gerçekten hayata bakış açısı ile ilgili. Siz bişeyleri kaybettiğinizde onun yokluğuyla kahrolanlardanmısınız, yoksa ona sahibrim çok mutluydum şimdi kaybettim o halde bende yeni bir taneye sahip olmalıyım diyenlerdenmi? (Bahsettiğim şey evlilik koca değil hani bir nesne bile olabilir yada aşk mesela)mesela benn aşk acısına inanmam. Aşk acı çektirebilcek bi olgu değil bence. Zaten acı çekiyorsanız ortada bir aşk yoktur ve siz orda saçma acılarla boğuşmak yerine aşkı aramalısınız.
Neyse dağıtmayayım ama kıskançlığa sebep olan o kaybetme duygusunu yok etmelisiniz bence.

Ahhh ahhh bende aynı durumdayım. Gayet güzel bir bayanım eşime göre hatta dünyalar güzeliyim :) çok şükür gözü de dışarda değil ama benimki de aşırı takıntı derecesinde bir kıskançlık. İş yerlerine çok güzel bakımlı bir o kadar da hareketli :@ bir kız girdi. Her gün adama karşılaştınız mı muhattap olmanızı gerektirecek birşey oldu mu demekten bıktım usandımmmmmmm :@ birde hamileyim kendimi çirkin gibi hissetmeye başladım :( Ah canım tedavisini çözümünü bulursan bana da yardımcı ol :(

Ben kıskançlığın güvensizlikten değil de sevgiden kaynaklandığını düşünenlerdenim. Ben öyleyim çünkü. Zaten insanlara güvensizliğim var hiçbi zaman tam olarak güvenmem belki de bundan kaynaklıdır. Ama kıskanmak kötü bir şey değil. Güzel bir duygu bence :) Kıskanılmak daha iyidir heralde ama yaşamadığım için bilemeyeceğim...

Esim asiri derecede yakisiklidir , konuskandir .
Ve herzaman arkadaslarim bana der kiskanmiyormusun , hayir kiskanmiyorum onume gelenden ne kiskancam .

Cunku ben ne oldugumu , kim oldugumu biliyorum , disardakilerden kiskanarak kendimi yipratamam .
Ayrica ona bu havayi versem , adam havalara girer ..
Kendiside bana hep der hayatima giren tek insansin kiskanmayan kisitlamayan ..
:)

kıskandıkça eşinin gözünde küçülürsün,şımarır bi havalara girer de girer... :KK20:önünü de bidaha alamzsın(bütün erkekler böyledir)

Hayatta duruşu olan bir kadın ol. Niye sen kıskanıyorsun senin kıskanılacak hiçbir şeyin yok mu? Onun seni kıskanmasına biraz ortam hazırlasana, eşlerinize karşı bi duruşunuz olsun yahu! :KK54:

Ahhh ahhh bende aynı durumdayım. Gayet güzel bir bayanım eşime göre hatta dünyalar güzeliyim :) çok şükür gözü de dışarda değil ama benimki de aşırı takıntı derecesinde bir kıskançlık. İş yerlerine çok güzel bakımlı bir o kadar da hareketli :mad: bir kız girdi. Her gün adama karşılaştınız mı muhattap olmanızı gerektirecek birşey oldu mu demekten bıktım usandımmmmmmm :mad: birde hamileyim kendimi çirkin gibi hissetmeye başladım :KK43: Ah canım tedavisini çözümünü bulursan bana da yardımcı ol :KK43:
.

Bende kolay kolay eşimi kiskanmam hamilelik donemim hariç :).. Herşey güzellik degilki be tatlim senden guzeli olabilir tabi etrafta ama sen kendine güven esin seni beğenmiş sevmiş niye baskalrina baksin ki seni seviyor sana asikken.. Hic huzur kaçırmaya değmez.. Arkadasin dediği gibi tapusu sende :)

Back
X