Kıskanmak ömrümü tüketti💆🏼‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynada gördüğünüz "gerçek" sevgilinizin gerçeği değilmiş demek ki. Silah zoruyla sizinle birlikteyse, iş değişir tabi.
Sevgilinizden daha yakışıklı adamlar da var şu dünyada. Onlardan biri karşınıza çıkarsa, sevgilinizi şutlar mısınız? Karakterin, kişiliğin, uyumun hiç mi hükmü yok? Görüntünüze güvenmiyorsanız, en azından aranızdaki ilişkiye güvenin.

Sevgilimi gereğinden fazla kıskanıyorum. Bu kadar kıskandığımı kendisi de bilmiyor, farkettirmemeye çalışıyorum. Fakat elbet yüzümün düşmesinden anlıyordur. Anormal olan ters düşecek hiçbir hareketi yok. Diyelim arkadaşlarıyla alışverişe gitti, sonra bir yerde oturup kahve içecekler. Gelene kadar içim içimi yiyor. Rahatsız etmiyorum asla, aramam bile. Ama olan bana oluyor..

Birileriyle konuşacak diye değil, sadece güzel kızları görüp dikkatini çekecek bakacak diye içim içimi yiyor. Ya da beraber gezerken önümüzde çok güzel bir kız yürüyor diyelim, kulaklarım bile alev alıyor:) çok komik bi hale bürünüyorum. Aklımda tilkiler, yolu mu değiştirsem, dikkatini mi dağıtsam gibi.. aşşırı saçma şeyler...

Acaba kendimi güzel bulsam bu hisler yok olur muydu? Çünkü inanın güzel bir kız değilim.
Çok üzülüyorum. Hiç rahat değilim. Güvenimi zedeleyecek inanın ki tek bir davranışı olmadı. O halde neden böyle hissediyorum? Fikirleriniz benim için çok mühim. Nasıl atlatılır bu durum? Benim gibi olup düzelenler var mı? Bu özgüvende zınk diye gelmiyor ki, ayna da görüyorum gerçeği. :/ kendimi kandıramıyorum da.
Bende aynen senin gibiydim güzel olmama rağmen çok da saçma değil hislerin herkes de az çok vardır bu durum. Evlenince geçer merak etme ben evlendim çocuğum oldu artık öyle şeyler düşünmüyorum

Off sorma bende oyleydım. Esımle bıde ayrı sehırkerdeydık cok ssvgılı kalmadık bız 3 ay falan sevgılı olduk bıde ilk sevgılım dusun. Hemen bısanlandık evlendık sımdı 7 aylık evlıyız nısan surcınde cok yıprattım onu 6 ay nısanlı kaldık ramazan ayında bıle esım orucunu namazını nıyazını hıc aksatmaz ama ben goz onunde olmayınca ıste adam gunduz dısarda ne bılm evle ılgılı bosey yapmaya gıder sananıye falan ya yalan sa ya bırıyle gorusyosa vs bana yarım saat yazmasın kafamda bırsuru sey kursrdım ramazan ramaxan goruntulu arardım ama ben en bastan gpz onunde olmayan bırıne guvenemem bak kısknaclık edetsem bana sakın of pff deme dedum. Gulu seven dıkenıne kstlsnır vs dedı nısanlandık daha cok kıskanmaya basladım nısan bile attıkta anneler barıstırdı. . Sonra nıkah yaptık dugumden 1 ay once. Birlikte avmye falan gıtsek onumuzde boyle dolgun kalcalı bı kız yuruse falan ben esımin bırsz arkasında yuruyerek ona bakardım kıza bakıyomu dıye yada masus baska bıyer gosterıp sacmalardım esımder ne dıyob dıye anlamsızca bakardı bana. metroda falan yanına kız oturunca adama kaş goz yapıp kalk ayakta vekle derdım. Bırı adres sorunca sımdı sokakta okafr kadın varken ne dıye gelıo sana soruyor bılmıyorsa cıkmasın dısarı yada telefondan navıgasyondan ojrensın dıye adamla kavga ederdım.dugune giderdik esım guryltuyu vs pek sevmez dıye enıstesıyle genelde kapıda durup muHbbet ederler. Dugunlrde hanı ılla dııkkat cekmek ıcın saga sola dolanan kızlar olur ya bı ıslerı yoksa bıle dolanırlar hah esıme derdım kızlar gırıp cıkıyor dıyemı kapıda dıkılyosun gel yanıma otursana dıye mesaj atarfım. Yanı sonra baktım bunlar huzurumuzu bozuyor. Bırdaha hıcbıryerde goremeyecegı kızlar ıcın onu bunaltıyorum ama hepsı ıste ya o kızlar dıkaktını cekrrde benı bırakır dıye hem ozguven eksıklıgı hemde kaybetme korkusuyfu. Sonra ıste defım aman bırdaha nerde gorecek o sahsı dıye kocamı koluma takıyordum. Evlendıkten sonra hıc kısksnclıgm kalmadı esım benı ıstemıs ve ben kıskanclıkları bırakınca baktım bana daha cok baglanıyor hatta takmayınca bu kız benı delı gıbı kıskanıyordu nolduda artk kıskanmıyor bana ılgısımı bıttı baskasımı dıkkstını cektı vs dıye bu defa o benım pesıme dusmeye basladı. Arada bır dıyordumkı sen benden ayrılırsan emınım Benı unutsamazsın benden baskasıylada yapamszsın aklına hep ben gelırım aynı sekılde bende senıunutamam belkı ama bız ayrı yapamayız vs dıye soyluyordum. Oyle oyle torpuledım. Sımdı evlıykende dıyorumkı dusunsene bosanmısız ben baska bır erkekle gorusmye baslamısım naparsın dıyorum boyls bıseyun sakasını bıle yapma dıyo gozlerı doluyor 😁 sımdu mutluyuz cok sukur. Evlendıkten sonra hıc kıskanmaz oldum sizib durum ne evlılık vs dusnyormusunz hemen? okul ıs ne durumdasınz
Iki turlu de hastalikli bir dusuncen var. Esini sacma sapan seylerden kiskaniyorsun kiskancligimi yendim diyorsun sonrada esinin seni kiskanmasi icin zorla sizi baska erkeklerle hayal etmesini sagliyorsun. Normal degilsin hatta urkutucu bir psikolojiye sahipsin.

Sevgilimi gereğinden fazla kıskanıyorum. Bu kadar kıskandığımı kendisi de bilmiyor, farkettirmemeye çalışıyorum. Fakat elbet yüzümün düşmesinden anlıyordur. Anormal olan ters düşecek hiçbir hareketi yok. Diyelim arkadaşlarıyla alışverişe gitti, sonra bir yerde oturup kahve içecekler. Gelene kadar içim içimi yiyor. Rahatsız etmiyorum asla, aramam bile. Ama olan bana oluyor..

Birileriyle konuşacak diye değil, sadece güzel kızları görüp dikkatini çekecek bakacak diye içim içimi yiyor. Ya da beraber gezerken önümüzde çok güzel bir kız yürüyor diyelim, kulaklarım bile alev alıyor:) çok komik bi hale bürünüyorum. Aklımda tilkiler, yolu mu değiştirsem, dikkatini mi dağıtsam gibi.. aşşırı saçma şeyler...

Acaba kendimi güzel bulsam bu hisler yok olur muydu? Çünkü inanın güzel bir kız değilim.
Çok üzülüyorum. Hiç rahat değilim. Güvenimi zedeleyecek inanın ki tek bir davranışı olmadı. O halde neden böyle hissediyorum? Fikirleriniz benim için çok mühim. Nasıl atlatılır bu durum? Benim gibi olup düzelenler var mı? Bu özgüvende zınk diye gelmiyor ki, ayna da görüyorum gerçeği. :/ kendimi kandıramıyorum da.
Valla ne kadar güzel kadınların aldatıldıgını gördük güzellikle de olmuyo bakmak isteyen yanındaki guzel olsun çirkin olsun her türlü bakar

evlenmeden önce ,hatta çocuk olmadan önce bende öyleydim ...Allahtan simdi çocuk olduda ona taktim kafayı çocuktan onu kıskanmaya vakit bulamıyorum😁bence kendinizi güzel bulmamaniz çok yanlış .siz ben güzel değilim,o başkasına bakar düşüncesiyle kıskançlık yapiyirsunuz .o zaman önce kendiniz için kendinizde değişiklik yapin saçınızı kestirim boyatin ne bilim biseyler yapın ki once kendinizle barışın...yahu doğum yapmış ,karnimda çatlaklar oluşmuş ,2 yıl emzirnrkten memitolar sarkmis ben güzel değilim demiyorum ,sız hayli hayli demeyin bence

canım ben de kıskancımdır ama sen hayatı kendine zindan etmişsin.
bak erkek beynine (veya kadın erkek yok, insan beynine ) neyi kodlarsan ona inanır, sen kendi güzelliğine inanırsan, ve bunu ona uygun bir şekilde satır aralarında dikte edersen o da senin güzel olduğuna inanacaktır (ki bence şu an bile seni, senin kendini bulduğundan çok daha güzel buluyor yoksa niye seninle olsun?)

Yansıtmıyorsun sanırım bide yansıtsan çok fena olur
Güzel olmak özgüvenli olmak için yetmez hem kime göre neye göre güzel
Ne güzel kızlar var zerre özgüven yok
Bakıyorsun kız çok güzel değil ama özgüveniyle hayranlık uyandırıyor
İlişkilerde özgüven çok önemli
Aşırı kıskançlık yıpratır iki tarafı da
Yapma bunu

Kıskançlığın en büyük nedenlerinden biri özgüvensizliktir.Özgüvenli olmak için güzel olmaya gerek yok öncelikle bunu kabul etmelisiniz ve sevgiliniz sizinleyse sizi beğeniyordur demek ki bunlardan emin olursanız her şey daha kolay olacaktır.

Kıskançlık çöl gibidir önce sevgini sonra seni kurutur.
Kendine gel be kardeşim kimse için bu kadar yıpranma hasta olursun.
Seveceğin ilk başta kendin olmalısın. Adam senle beraber, bir haltlar da yemıyor ama sen ben çekilmez biri olacağım diyorsan hep yalnız kalırsın.
Her şeyin fazlası zarar.

Guzel bir kadin gorsem ben de donup bakarim 😊 her insan bakar. Cunku guzellik goreceli olsa da herkes tarafindan kabul goren bir yani da vardir. Bazi insanlar daha guzeldir. Ama bu bir sevgi kriteri olsaydi herkes sadece onlarla birlikte olmak isterdi. Sen kendini guzel bulmuyor olabilirsin ama sevgilin seni seviyor ki seninle birlikte. Demekki seni guzel buldugu taraflarin var. Esim bazen kendisi yorum yapar "gercekten guzel kadin" falan diye. Ben de katiliyorsam onaylarim. Ha ben cok mu guzelim, degil. Esim dunya yakisiklisi mi, degil. Ama biz bu sebeple birlikte degiliz ki. Tabi ki ilk etapta herkes dis gorunuse onem verir ama bu etkilesimin devamini saglayacak daha onemli ozellikler arariz karsimizdakinde. Onu yakalarsak da esimizi bulmus oluruz. Ondan sonra guzellikmis, dis gorunusmus, gittikce onemsizlesmeye baslar. Simdi senin bu en ust noktaya koydugun o guzellik kavrami gercek bir iliskide en alt siralara iner. Karsindakine guven ve rahat ol. Guvenini sarsarsa kendi bilir, yok korumaya devam ederse ne guzel, mutlu bir iliskin olur.

Dünya güzeli olmana gerek yok. Çirkin ama özgüven abidesi kadınlar aldı yürüdü bu hayatta. Yani demem o ki. Kendine bakıyorsan (kuaför işleri), temiz ve hijyeniksen bence sorun yok. Konuşup sevgilinle dolaşmaya çekinme. Hatta kendinle gurur duy ve soranlara, gıcık gıcık ayarsız takılanlar aklımı seviyor sevgilim de. Şimdilik güzellik geçip pörsümek kaçınılmaz olacak o zamana kadar aklım ve sevimliliğimle idare edeceğim deyip gül geç. Erkekler güzelliği sever doğru ama şirin ve özgüvenli kadını daha çok sever. Sen sevgilini adım adım izleyip düşünmeyi bırak kendi hayatını planla. gez toz arkadaşlarınla göreceksin sosyal ve özgüvenli kişiliğini daha da çok sevecek.

Aynen böyle devam edin. Onu her şeyden, herkesten kıskanın o da sonunda ya ben gerçekten galiba daha iyilerine, güzellerine layığım diye düşünmeye başlasın ve gitsin :)

Bu kadar kıskanıp hayatı neden kendinize zehir ediyorsunuz yani anlamış değilim.

Ben de senin gibi düşünüyordum.Bana baktığında midesinin bulandığını düşünüyordum.Bana öylesine kırılmıyayım diye güzelsin dediğini düşünüyordum.Ona asla belli etmiyordum ama önümüzden güzel kız geçince gözlerinin içine bakıyordum ona bakıcakmı diye.Çalıştığı yerdeki kızları görünce 1 ay kendine gelemedim 😄😄

Ama nişanlımla konuştum hislerimi dile getirdim.Canımın içi çok üzüldü böyle düşünmeme.Sen kendini birde benim gözümden gör dedi 😄😄😄 sonra kendisinde gördüğü kusurlarını saydı rahatsız oluyormusun dedi baktım ona göre kusur olan şeyler benim gözümde çok güzeller anladım ki benim kusur olarak gördüklerim beni güzelleştiren şeylermiş.
Yüzü güzele kırk günde doyulur da huyu güzele kırk yılda doyulmaz demiş atalarımız 😉

Güzel olup olmamanız çok problem değil nice güzel kadınlar yalnızken kendini beğenmeyen kadınlar eşleriyle pek mutlu sizin kendinizi değerlendirmeniz değil karşınızdakinin nasıl gördüğü önemli olan rahatlayın kendinize uğraşacak bir hobi bulun ve kendinizi hafife almayın hiçbir kadın çirkin değildir siz de değilsinizdir

Aynı bensin ben kendimi aşırı olmasa da güzel bulduğum halde böyleyim üstelik
ama tabiki değiştim nasıl değiştim
nişanlım ilk başta bu huyumu dert etmezken dert etmeye başlayana kadar sürekli kavga etmeye başlayınca benim de törpülendi ömrümü yiyorum yoksa

Bosver ya.
Gidecek olan gider, bir ömür tetikte yasayamayiz ki.
Güzel bir kız gördü ee sen de yakisikli erkeklere goz ucuyla da olsa bakiyorsundur.
Cunku guzel olan her sey dikkat ceker.
Onemli olan agzinin salyalarini akitacak kadar delici gozlerle bakmamasi ki zaten boyle bir durum olsa yani abazan olsa anlardin.
Daha cok gencsindir ya da tecrubesizsindir, zamanla iliskiniz de oturdukca gecer.
Keşke memlekette yakışıklı erkek olsa da biz de baksak ama yok ressmen günlerce sokakta bir tane bile kafanı çevirip baktıracak yakışıklı erkek göremiyor insan. Bi de Türk kızları çok rörörö yapıyorlar

Boyle yapa yapa omrunu tuketirsin devam ettigin surecte de mutlaka erkek arkadasina yansitacaksindir ve bu kadar asiri kiskanclik da karsi taraf acisindan tahammul edilebilecek bir sey degildir. Bir insanin birini sevebilmesi icin onun cok guzel olmasi gerekmez birini sevdigin zaman once karakteriyle seversin sonra asik olunca o sana dunyanin en guzeli/yakisiklisi gibi gelmeye baslar zaten. Bence sizin acilen ozguveninizi toparlamaniz gerekiyor erkek arkadasinizin en basitinden bir kafeye gitmesi bile sizde acaba birine bakacak mi acaba birini begenecek mi algisi yaratiyorsa daha kendinizi boyle cok harab edersiniz ki zaten daha guzeline kosacaksa birakin gitsin dis gorunuse gore insan secenden hayir gelmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X