kıslar gen-art mı hrs mi çok kararsızım

GULSEZER

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
99
1
86
Ankara
meraba kızlar.morfoloji ,sperm hızı,dna kırıklığı vb problemlerden dolayı tüp bebek aşamasına geldik.doktorum bizi gen-arta yönlendirdi.doktoruma herşey dahil 3500 demişler.biz de saf saf
inandık,sevindik. bir kaç gün sonra buradan öğrendim ki dondurma , embriyo dna testi vsler hep ücrete tabi imiş.bu yaptıkları tüm güvenimi yıktı.ben hayatımda hiç tüp bebek yaptırmadım ki nerden bileyim daha sonra neler yapılıp, hangi masraflar çıkar.bana o gün söylemeleri gerekir diye düşünüyorum. bu akşam bazı arkadaşlardan hrs ile ilgli güzel şeyler duydum.özellikle sevtap hanımla ilgili (sevtap hanıma daha önce gitmiştim.gerçekten mükemmel bi insan.biz tamamen özel bi sebepten artık gitmiyoduk ama ben gitmeyi düşünüyodum.) onun orada olması beni çok etkiledi. yaklaşık 10 gün sonra adetim başlıyo.yani bu süre içinde kararımı vermem gerek.neler duydunuz bu iki merkezle ilgili? yorumlarınızı çok merak ediyorum.

Son düzenleme:
gen-art a kistimi aspire ettirmek amaclı gitmistim. Ozamanki dr oraya yönlendirdi cünkü arkadası orada dr imiş. ilk o şekilde tanıştım genartla. ama benim kistimi sarp bey aspire etti ve cok cok memnun kalmıstım kendisinden. Neyse tüp bebek icin merkez arastırırken gen-art ıda arastırmaya basladım ve Sarp beyin güven hastanesine gectigini ögrendim. Banada 3.500 tl fiyat vermislerdi. Neyse benim istedigim tedaviyi Sarp beyin yapmasıydı. Güven hastanesininde özel ve pahalı bir hastane oldugunu biliyordum.Aradım ve bilgi aldım. Çok şaşırmıştım. SSk ile anlaşmaları vardı ve 1300 tl hastane alıyordu+ilaclar vardı. İlacları ben cok yüksek doz kullanmadıgım icin 1000tl civarında tuttu. Benden başka bi para almadılar. Benim ilk tedavim 2.300 e gelmisti. İkinci tedaviyide orda yaptırırsak %10 indirimleri vardı yani ilaclar+1200tl falan vericektik. Öylede oldu. Ama benim toplam 3 tane embriyom vardı. 1 tanesini bana verdiler. 2 tanesini donduralım dedi dr cok kaliteli dediler bizde ok. dedik ve 750 tl ona verdik. Eger tutmasaydı 750 tl verip cözdürüp transfer edilecekti.

Söyleyecegim sizin durumunuzu bilmiyorum ama orada özlem hanım var tüp bebek merkezinde size net bilgileri veriyor fiyatla ilgili. Ondan ögrenebilirsiniz. Bide benim 2. denememde tuttu. Güven hastanesinden. dr sarp özcandan ve tüp bebek ekibinden cok cok memnun kaldım ben. Eger 2. denemem tutmamıs olsaydı 3.sünde yine oraya giderdim.

Sonuc olarak ben sarp bey icin genart a gitmeyi istemistim. Yer degistirdigi icin güvene gittim. HRS icin ise biraz pahalı ve bazı dr ların paracı oldugunu duydum ben.
Arastırmalarıma ve deneyimlerime göre en iyi güvendi. Hem sakin hem her islemi muanesini bile dr kendisi yapıyo. Diger merkezler gibi dr bi basında bi sonunda görmüyorsun. Heran cep telefonundan ulasabiliyorsun.

Arkadaslar biz bebek hasretiyle yanıp tutusurken bu merkezleri ticarethaneye dönüstürüyorlar. Ben asılama icin anatolia ya gitmistim. Bütün şehirlerden insanlar geliyodu. Ve iyi bir merkez oldugunu duydugum icin gittim. Ama ben memnun kalmadım. İlk muayenede dr gördüm bide asılamanın sonunda, benim bi sıkıntım olmustu dr a ulasmak mümkün degil. Günlük muanelerinizi orda bi bayan dr var hep o yapıyo ve aksam bilgileri veriyomus dr a oda ona göre ilac dozunu ayarlıyomus. Ama adamı arayıpta bi derdini soramıyosun. Ben orda yıprandım resmen. gün asırı gidiyosun saat 9da gel diyolar 11e kadar muayene sırası bekliyosun devlet hastanesi gibi cok kalabalıktı. Neyse siz kendiniz bilirsiniz ben aydınlatmak istedim sadece. Unutmadan bide prof. olsun diye ben burada gitmistim o kadar para vermistim ama dedigim gibi adamı 1-2 kez gördüm. cok üzücüydü.

Back
X