Kışlık hazırlıklarda kavanoz belasıı????

kgokce

En güzel an yaşadığın an!
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
5.705
3.273
448
ARKADAŞLAR KIŞA HAZIRLIK YAPARKEN BİRÇOK ÜRÜNÜ DİFRİZE KOYARAK YAPINCA YAKLAŞAN KURBANLA YER KALMAYACAĞINI ÖN GÖRMEK ÇOK KOLAY..bu yüzden KAVANOZA KOYAYYIM DEDİM soslarımı vs.. ama kavanozlarda kapakları iyi sıkamadığımdan denemelik bir ürünü ziyann ettim sizler nasıl yapıyorsunuz?
ve hangi tür kavanoz kapak kullanıyorsunuz?
önerilerinizi tavsiyelerinizi aciliyetle yazarsanız çok çok yardımcı olmuş olucaksınız...
turşular için bazı büyük marketlerde özel cam kavanozlar varmış tıpkı şöyle içinde ikili kapatma istemi ile vakumlu olan bir yapıymış alan kulllanan oldumu resim şunun gibi ekliyorum
Eki Görüntüle 782005

ayrıca araştırınca ikeanın vakumlu kavanozları varmış kauçuklu sızıdrmazmış bunları kullanan oldumu hiç???
resmi şudurEki Görüntüle 782007

bu ürün sözde hava sızdırmazmış???

ben ise annemden bildiğim klasik usulle yaptım şu kapklarla o da beceremedimmmmEki Görüntüle 782010

olmadı olmadı olmadı daha başka heba etmek istemiyorum... bu yüzden yaklaşan bu hazırlık sürecimde yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorummm... ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM:)

ben geçen yıl ilk defa domates sos yaptım ve normal kavanoz ve kapak kullandım. herhangi bir sorun olmadı. siz nasıl yöntem izlediniz acaba ?

ben geçen yıl ilk defa domates sos yaptım ve normal kavanoz ve kapak kullandım. herhangi bir sorun olmadı. siz nasıl yöntem izlediniz acaba ?
sosu yaptım sıcak konuyor ve sıkıca kapatılıyor ters çevrilip 1 gün bekletiliyor ya bacım öyle yaptım ertesi gün bir düzellttimki fışşşşş ve açtımki ekşimiş

galiba sorun kapaklarda, kaliteli kapak almanız lazım. hepsi iyi değilmiş ben de öyle duydum

sosu yaptım sıcak konuyor ve sıkıca kapatılıyor ters çevrilip 1 gün bekletiliyor ya bacım öyle yaptım ertesi gün bir düzellttimki fışşşşş ve açtımki ekşimiş

Aynen kv le bizde böyle yapıyoruz. Bi battaniyeye sar ertesi gün akşama kadar kıpırdatma. Bak soğuduğunda tamamdır. Eski kapak kullanma bozuk olabilir.

Evdeki kavanozları ve kapakları mı kullanmıştınız?

Lastikleri yıprandığı için sağlam kapanmıyor olabilir.

Konserve yapanlar her sene yeni kapak alıyorlar o yüzden...

Aynen kv le bizde böyle yapıyoruz. Bi battaniyeye sar ertesi gün akşama kadar kıpırdatma. Bak soğuduğunda tamamdır. Eski kapak kullanma bozuk olabilir.
işte olmadııı :(
Evdeki kavanozları ve kapakları mı kullanmıştınız?

Lastikleri yıprandığı için sağlam kapanmıyor olabilir.

Konserve yapanlar her sene yeni kapak alıyorlar o yüzden...
kavanozda kapaklarıda yeniydiii şu tarzdı $kapak91214693_tn50_0.webp

işte olmadııı :(
kavanozda kapaklarıda yeniydiii şu tarzdı Eki Görüntüle 782895

Ben geçen sene aynı klasik kavanozlardan aldım,domatesleri koyup ters çevirdim. Sadece bir tanesi tutmamıştı ertesi sabah baktığımda,onda da ekşime yoktu,kaldırdım buzdolabına öyle kullandım.

Bence size denk gelmiş,diğerlerinin hepsi öyle olmaz. Kapak kapaktır,kaliteli kalitesiz duymadım hiç

Ben geçen sene aynı klasik kavanozlardan aldım,domatesleri koyup ters çevirdim. Sadece bir tanesi tutmamıştı ertesi sabah baktığımda,onda da ekşime yoktu,kaldırdım buzdolabına öyle kullandım.

Bence size denk gelmiş,diğerlerinin hepsi öyle olmaz. Kapak kapaktır,kaliteli kalitesiz duymadım hiç
yaniii bir cesarettt bu yılda yapammmı alayım şu kavanozlardan 2-3 daha yenide kapaklarrrr...
yoksa difrize yönelik yapıcamda çok yaptım yer sorun olucakkk

buna ilaveten ben kavanoz kapaklarını kaynattım.
sosu sıcak koyup sıcak kavanoz kapağını elim yana yana kapatıp hemen ters çevirdim. 1 gün kadar beklettim.
bu yıl yine aynı yöntem yapacağım. birde benim kapaklar eskiydi, ilk deneme olduğu için öyle yaptım, sorun da olmadı.:52:

kızlar kışlık hazırlık olarak ne yapıyorsunuz????
ben konu açmıştım oraya da yazıp bizimle paylaşır mısınız?
deneyimli bayanlar....

Selam canım bızde annemle domaes yaptık kavanoza 1 kg cam kavanoz ve yenı kapaklar al ve kapakları alırken yanlarda dısler olmasına dıkkat et cunku o dısler tutuyo kavanozu daha sonra konserveyı kapatmadan once kapakları sıcak suda kaynat kapaklar sıcak olsun, urunu sıcak kavanoza koy bı pecete yardımıyla ılk once ters yone cevır cıt dıye bı ses duyunca dogru yonde tum gucunle sık ve ters cevır ıste bukadar basıt. :) ılk 2 resımdekı kavanozlar olmaz.

Kışlık domates ve menemenleri hatta reçelleri bulaşık makinesi boş iken birbirine değmeyecek şekilde ters olarak dizip makineyi deterjansız en yüksek sıcaklıkta çalıştırın.Vakumlanmış ve steril edilmiş oluyor.Ayrıca kavano dışlarıda tertemiz .Asla bozulmuyo.Denenmiş ve tek fire verilmemiştir ;)

buna ilaveten ben kavanoz kapaklarını kaynattım.
sosu sıcak koyup sıcak kavanoz kapağını elim yana yana kapatıp hemen ters çevirdim. 1 gün kadar beklettim.
bu yıl yine aynı yöntem yapacağım. birde benim kapaklar eskiydi, ilk deneme olduğu için öyle yaptım, sorun da olmadı.:52:
mantıklı annemde zira yapıp ters çevirip sıcak suda kaynatyordu ağız kısımlarını.... bunu deneyecemm bacımmm sağol

kızlar kışlık hazırlık olarak ne yapıyorsunuz????
ben konu açmıştım oraya da yazıp bizimle paylaşır mısınız?
deneyimli bayanlar....
ahlimana bacımmm seni biryerden gözüm ısırıyor desem.... birsürü bişey yaptımmm dur sayam sana 1 köybiberi domates soslu
2barbunya
3bamya domates soslu
4tazefasulye domates soslu
5vişne ve kayısı reçeli
6 küp doğranmış domatesler
7kırmızı biber közleme
8 patlıcan közleme(bunu yapamdım yapacam daha)
6 domates kurutmak istiyom 2-3 porsiyonluk kışa salata için
7 biber dolma difrize koydum
8 kırmızı yağlı biber difrize koydum
9.annemin yapımı yufkadan erişte
10anne yapımı çorbalık hamur
11 marmelat (elmalı pasta için)
12.incir reçeli yapasım var bakalım
13.şeftali doğrayıp koycam daha yapmadım
17 biber turşu
şimdilik bunlar bacım
Selam canım bızde annemle domaes yaptık kavanoza 1 kg cam kavanoz ve yenı kapaklar al ve kapakları alırken yanlarda dısler olmasına dıkkat et cunku o dısler tutuyo kavanozu daha sonra konserveyı kapatmadan once kapakları sıcak suda kaynat kapaklar sıcak olsun, urunu sıcak kavanoza koy bı pecete yardımıyla ılk once ters yone cevır cıt dıye bı ses duyunca dogru yonde tum gucunle sık ve ters cevır ıste bukadar basıt. :) ılk 2 resımdekı kavanozlar olmaz.
sağolasınnnnnnnnn bacımmmmmmm yanlarına dikkat ederek alıcammmm tamammm

Kışlık domates ve menemenleri hatta reçelleri bulaşık makinesi boş iken birbirine değmeyecek şekilde ters olarak dizip makineyi deterjansız en yüksek sıcaklıkta çalıştırın.Vakumlanmış ve steril edilmiş oluyor.Ayrıca kavano dışlarıda tertemiz .Asla bozulmuyo.Denenmiş ve tek fire verilmemiştir ;)
:53::53: şaşırdımmmm amanınnn bir dökülürseeee mahhvolurrr mahhhv
Ben ikea nın vakumlu kavanozlarını kullanıyorum cnm çokda memnunum
bacım bende o vakumluları diyorumda onlarda turşu yapcammm acaba domates sosuna dayanırmııı

bilenlerden fikir istiyorum

patlıcan aldım. dileğim kızartıp(karnıyarık için) dondurucuya koymaktı. az evvel pek çok yerde kızarmış patlıcanın dondurucuya koymaya uygun olmadığını, bir takım zararlı şeyler ürettiğini okudum. haliyle kızartma fikrinden vazgeçtim.:43:

patlıcanlar elimde patladı:26: ne yapabilirim ?

patlıcan aldım. dileğim kızartıp(karnıyarık için) dondurucuya koymaktı. az evvel pek çok yerde kızarmış patlıcanın dondurucuya koymaya uygun olmadığını, bir takım zararlı şeyler ürettiğini okudum. haliyle kızartma fikrinden vazgeçtim.:43:

tammm kış canavarına sordunnn hemen 2-3 alternatif vereyim bacıma
1 patlıcan salata alinazik seversen közleee ve onları buzdolabı poşetne koy öyle atıver
2.bende karnıyarığı çok severim ama yağda kızartmam onu şöle ederim yıka alaca soyduğun aptlıcanalrı tuzlusuda acısını çıkart yıka kurula vs.. ve kesik at adeta karnıyarık gibi sonra diz bir tepsiye ve bir yumurta fırçası ile hafifi sıvıyağ geç üzerinden ver fırına sonra çıkar karnı yarık halien getir içini ve bunları araya streç koyarak ayarla ve at buzdolabı poşetlerneee olsunn buzluğa
3. istersen ben patlıcanı şöp kebap kürdan kepaplıkda korum onlarıda çöpleri yuvarlak doğra kürdanalrı uzun uzun doğra aynenn yağla hafifi fırında sündürr ve çıkart soğuyunca koy buzdolabı poşetne

yapışmasın diyorsan streçle ayırrrr tamammmı bacımmmmmm her yıl denenmiş yapılmış bişeyyyy kışında afiyetle ye... çalışan bayanları kurtaran kış tariflerim:)

Közlenmiş patlıcandan konserve yapsanız?

Közlenmiş patlıcandan konserve yapsanız?

onu nasıl yapcam ? közlemekten sonrasını : )

tammm kış canavarına sordunnn hemen 2-3 alternatif vereyim bacıma
1 patlıcan salata alinazik seversen közleee ve onları buzdolabı poşetne koy öyle atıver
2.bende karnıyarığı çok severim ama yağda kızartmam onu şöle ederim yıka alaca soyduğun aptlıcanalrı tuzlusuda acısını çıkart yıka kurula vs.. ve kesik at adeta karnıyarık gibi sonra diz bir tepsiye ve bir yumurta fırçası ile hafifi sıvıyağ geç üzerinden ver fırına sonra çıkar karnı yarık halien getir içini ve bunları araya streç koyarak ayarla ve at buzdolabı poşetlerneee olsunn buzluğa
3. istersen ben patlıcanı şöp kebap kürdan kepaplıkda korum onlarıda çöpleri yuvarlak doğra kürdanalrı uzun uzun doğra aynenn yağla hafifi fırında sündürr ve çıkart soğuyunca koy buzdolabı poşetne

yapışmasın diyorsan streçle ayırrrr tamammmı bacımmmmmm her yıl denenmiş yapılmış bişeyyyy kışında afiyetle ye... çalışan bayanları kurtaran kış tariflerim:)

bunları yapıcam. teşekkürler.

karnıyarığı için patlıcanları hiç fırında kızartmamıştım. umarım güzel yapabilirim :56:

Back
X