Kışlık hazırlıklarda kavanoz belasıı????

onu nasıl yapcam ? közlemekten sonrasını : )

bunları yapıcam. teşekkürler.

karnıyarığı için patlıcanları hiç fırında kızartmamıştım. umarım güzel yapabilirim :56:
dene bakalım hattaa bugun yarın karnıyarık yapma planın varsa bu şekilde yapıver ve sonra iç harcını yap koy düzenlediğin karnı yarıkların içine salçalı suyla aynı tepside tekrar ver fırına enfesss oluyor .... ayrıca çokçok sağlıklı babam kalpkrizi geçirip ameliyat olduktan sonraa bu şekilde sağlıklı yemeklere geçiş yaptık ailecekk.... ayrıca ciddden eğer çalışyorsann vede pratik yemekler istiyorsann diğerlernide denemelisin bacım.... uzunca dilimlediğim patlıcanları(boyuna dilimle) azcık yağla fırına ver çıkart ve soğusun sonra arasına streçle koy koyuverki yapışmasın kolay açılsın sonra buzdolabı poşetne koyuver ve kışın kurbandada bir ara köfteler hazırlarsın(tabi vejeteryan değilseniz bacım) ve işinmi var birgün acil yemek hemen çıkart buzdolabından köfteni patlıcanını hoppp tak takıştırrr kürdanı geçir ve soslu suyla pişir ister fırın ister tencereee oldu bitti enfes bir yemekkk

tıpkı şu $patlıcanmages.webp

dene bakalım hattaa bugun yarın karnıyarık yapma planın varsa bu şekilde yapıver ve sonra iç harcını yap koy düzenlediğin karnı yarıkların içine salçalı suyla aynı tepside tekrar ver fırına enfesss oluyor .... ayrıca çokçok sağlıklı babam kalpkrizi geçirip ameliyat olduktan sonraa bu şekilde sağlıklı yemeklere geçiş yaptık ailecekk.... ayrıca ciddden eğer çalışyorsann vede pratik yemekler istiyorsann diğerlernide denemelisin bacım.... uzunca dilimlediğim patlıcanları(boyuna dilimle) azcık yağla fırına ver çıkart ve soğusun sonra arasına streçle koy koyuverki yapışmasın kolay açılsın sonra buzdolabı poşetne koyuver ve kışın kurbandada bir ara köfteler hazırlarsın(tabi vejeteryan değilseniz bacım) ve işinmi var birgün acil yemek hemen çıkart buzdolabından köfteni patlıcanını hoppp tak takıştırrr kürdanı geçir ve soslu suyla pişir ister fırın ister tencereee oldu bitti enfes bir yemekkk

tıpkı şuEki Görüntüle 783839

o yemeği çok yaparım ben :56:

yarın deneyeyim :27:

çok işim var çok domates, biber, patlıcan , bamya :52:

o yemeği çok yaparım ben :56:

yarın deneyeyim :27:

çok işim var çok domates, biber, patlıcan , bamya :52:
inann 5 büyük tepsi biber gözledim soydum dilimledim poşetledim omuzlarımmmm ağrıdannnn tutulduuuu bilmemmi işin çoksa kolay gele bacım ama yap yap ciddden yazın başı pişenin kışın aşı pişer olucaktırrr.......benimde bamya ve patlıcannn almam gerek geçen pazarda çok şey alınca onları temizleyip yapmaya zaman kalamz diye bu haftaya erteledim yapamdaaa bitsin.....;)

inann 5 büyük tepsi biber gözledim soydum dilimledim poşetledim omuzlarımmmm ağrıdannnn tutulduuuu bilmemmi işin çoksa kolay gele bacım ama yap yap ciddden yazın başı pişenin kışın aşı pişer olucaktırrr.......benimde bamya ve patlıcannn almam gerek geçen pazarda çok şey alınca onları temizleyip yapmaya zaman kalamz diye bu haftaya erteledim yapamdaaa bitsin.....;)

:52: ben bu kısmı hiç düşünmedim. sanki profesyonelmişim gibi hepsini aldım, şimdi farkına vardım :44:

acemiyiz, zamanla tecrübe kazancaz napalım :9:

merhabalar herkese... geçen yıl yaptıklarım birsürü işe yaradı .... bu yıl daha fazla yapacağım zaten doğumumda kışa ve gelen gidende çok olur hem sağlıklı hemde daha ucuza beslenelim diye şimdiden başlamamm gerek ki geciktim bile çalışmalara... komşularr balkonlara döktürmüş bir görsenizz neelr neler var haydi hanımlarrr yeniden beraberce kışa hazırlığa....
1.hedefim dolmalık biber ve patlıcan alıp kurutmakkk tabi nemli bir şehirdeyseniz unutun gitsin bunu;)
2. vişne sezonu başlamıştır vişne reçelinden ziyadee kışa vişne suyu yapabilmek için koymamm gerek ama bunu hiç yapmadım bilmemm ne yi nasıl yapacağımızı bakalım ... bilenlerin fikirlerine ihtiyacım var...

Öncelikle yeni kapak kullanın. . Kapagı kapatırken çevirirken tık sesi geliyor ben ondan anlıyorum ve malzemeniz fokur fokur kaynıyorken doldurun ve kapatın kapaklarını ancak ozaman tamamen tutuyor

Öncelikle yeni kapak kullanın. . Kapagı kapatırken çevirirken tık sesi geliyor ben ondan anlıyorum ve malzemeniz fokur fokur kaynıyorken doldurun ve kapatın kapaklarını ancak ozaman tamamen tutuyor

valla migrosa bu konservelik kavanozlardan yığmışlar bence onlardan kullan, sıkıca kapat

sosu yaptım sıcak konuyor ve sıkıca kapatılıyor ters çevrilip 1 gün bekletiliyor ya bacım öyle yaptım ertesi gün bir düzellttimki fışşşşş ve açtımki ekşimiş

bende bu anlattığın şekilde yapıyorum ama senin büyük ihtimalle kapakların eskiydi yada kavanozlarını bıçakla falan açtıysan ve tekrar kullandıysan ondan oluyor ters çevirip bir gece bekletince akan kavanozlar belli oluyor zaten onlar hemen kullanmalısın yoksa ziyan oluyor
birde sıcak koyduğun malzemenin üzerine bir tatlı kaşığı kadar tuz koy kapağı kapatmadan önce(ben sadece domates koyuyorum) ve güçlü birinin kapatması lazım eşinden filan yardım al belki sıkı kapatamamış olabilirsin

lütfen merakımı maruz görün ama cam kavonoz mu koyuyorsunuz difrize???

sosu yaptım sıcak konuyor ve sıkıca kapatılıyor ters çevrilip 1 gün bekletiliyor ya bacım öyle yaptım ertesi gün bir düzellttimki fışşşşş ve açtımki ekşimiş
Kapaklar kesinlikle islak olmayacak.peceteyle iyice kapatma aninda kurula.kavanozun agiz kisminda da bir damla sivi olmayacak onuda kurula.yoksa bozuluyor.ben gecen sene yaptim hic bir sey olmadi.

ARKADAŞLAR KIŞA HAZIRLIK YAPARKEN BİRÇOK ÜRÜNÜ DİFRİZE KOYARAK YAPINCA YAKLAŞAN KURBANLA YER KALMAYACAĞINI ÖN GÖRMEK ÇOK KOLAY..bu yüzden KAVANOZA KOYAYYIM DEDİM soslarımı vs.. ama kavanozlarda kapakları iyi sıkamadığımdan denemelik bir ürünü ziyann ettim sizler nasıl yapıyorsunuz?
ve hangi tür kavanoz kapak kullanıyorsunuz?
önerilerinizi tavsiyelerinizi aciliyetle yazarsanız çok çok yardımcı olmuş olucaksınız...
turşular için bazı büyük marketlerde özel cam kavanozlar varmış tıpkı şöyle içinde ikili kapatma istemi ile vakumlu olan bir yapıymış alan kulllanan oldumu resim şunun gibi ekliyorum
Eki Görüntüle 782005

ayrıca araştırınca ikeanın vakumlu kavanozları varmış kauçuklu sızıdrmazmış bunları kullanan oldumu hiç???
resmi şudurEki Görüntüle 782007

bu ürün sözde hava sızdırmazmış???

ben ise annemden bildiğim klasik usulle yaptım şu kapklarla o da beceremedimmmmEki Görüntüle 782010

olmadı olmadı olmadı daha başka heba etmek istemiyorum... bu yüzden yaklaşan bu hazırlık sürecimde yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorummm... ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM:KK66:
Yaşadığınız şehir çok sıcaksa ondan da bozulur,bizim burada Eylül ayı gibi yaparız konserveyi kavanozlara eğer bu ayda yaparsak nem ve sıcaktan bozulur.

bende bu anlattığın şekilde yapıyorum ama senin büyük ihtimalle kapakların eskiydi yada kavanozlarını bıçakla falan açtıysan ve tekrar kullandıysan ondan oluyor ters çevirip bir gece bekletince akan kavanozlar belli oluyor zaten onlar hemen kullanmalısın yoksa ziyan oluyor
birde sıcak koyduğun malzemenin üzerine bir tatlı kaşığı kadar tuz koy kapağı kapatmadan önce(ben sadece domates koyuyorum) ve güçlü birinin kapatması lazım eşinden filan yardım al belki sıkı kapatamamış olabilirsin
sağolasın bacımmm artık aştımm şükür kavanoz işini ;)
şimdi bu yılın hazırlıkları başladı

Back
X