Kısmet kapalılığı diye birşey var mı?

Hayy ağzına sağlık.sanki aklımızdan zorumuz mu var ki bize uygun olan sevebileceğimiz birini reddedelim.olay sadece özellik meselesi değil ki.sanki elimizde 10,15 maddelik kriterler listesiyle geziyoruz da o madde var, bu madde yok diye işaretliyoruz. Bir kişiye gönlün yaa ısınır ya ısınmaz.olay bu.olacak olan tam tersi kaçsan da, istemesen de oluyor.siz de kriter yazmışsınız ama ne anlattiğiniz belli.ben de katılmıyorum bu görüşe.
2 tanecik bile olsa kriter olmak zorunda
ama bunları esmer, sarışın gibi düşünme
eğer evlilik niyetindeysen hayatın gerçeklerini de görmek zorundasın
rahat geçinmemizi sağlayacak bir geliri, düzgün bir işi olsun demek bir kriterdir
ana kuzusu olmasın demek bir kriterdir
kendin için en önemli üç dört konu belirleyip kriter yapacaksın
hiç kriter koymamak da insana yanlış yaptırır
gönlümün aktığı ama çalışmayı sevmeyen, 35 yaşına kadar 100 tane iş değiştirmiş adamla yuva kurabilir miyim sence ?
15 kriter koymak armudun sapı üzümün çöpü demektir o kadarda değil :)
ama herkes için en önemli dediği en az 3-4 konu illaki vardır

mesela benim için
-iş ve maddi anlamda yaşına göre belli bir seviyeye gelmiş olması,
-kötü alışkanlıklarının olmaması (sık sık alkol tüketimi, uyuşturucu kullanımı, kumar, idda vs gibi şeyler)
-cinsel uyum

Üniversiteden sonra tanışılacak insan sayısı çok azalıyor. İş yeri desen çok az bekar var çoğu evli veya birlikteliği var. En iyisi arkadaş veya aile aracılığıyla tanıştırılma. Hem referanslı olur. Arkadaş aracılığı daha rahat olur bence ama aileler vesile olursa da olur. İnternetten tanışmaya karşı değilim ama bana da riskli geliyor. Çekinmeden etrafınızdakilere evlenme niyetiniz olduğunu , aday varsa görüşebileceğinizi söyleyin illa ki uygun birilerini söylerler diye düşünüyorum.

2 tanecik bile olsa kriter olmak zorunda
ama bunları esmer, sarışın gibi düşünme
eğer evlilik niyetindeysen hayatın gerçeklerini de görmek zorundasın
rahat geçinmemizi sağlayacak bir geliri, düzgün bir işi olsun demek bir kriterdir
ana kuzusu olmasın demek bir kriterdir
kendin için en önemli üç dört konu belirleyip kriter yapacaksın
hiç kriter koymamak da insana yanlış yaptırır
gönlümün aktığı ama çalışmayı sevmeyen, 35 yaşına kadar 100 tane iş değiştirmiş adamla yuva kurabilir miyim sence ?
15 kriter koymak armudun sapı üzümün çöpü demektir o kadarda değil :)
ama herkes için en önemli dediği en az 3-4 konu illaki vardır

mesela benim için
-iş ve maddi anlamda yaşına göre belli bir seviyeye gelmiş olması,
-kötü alışkanlıklarının olmaması (sık sık alkol tüketimi, uyuşturucu kullanımı, kumar, idda vs gibi şeyler)
-cinsel uyum
Bulabildiniz mi peki?

Üniversiteden sonra tanışılacak insan sayısı çok azalıyor. İş yeri desen çok az bekar var çoğu evli veya birlikteliği var. En iyisi arkadaş veya aile aracılığıyla tanıştırılma. Hem referanslı olur. Arkadaş aracılığı daha rahat olur bence ama aileler vesile olursa da olur. İnternetten tanışmaya karşı değilim ama bana da riskli geliyor. Çekinmeden etrafınızdakilere evlenme niyetiniz olduğunu , aday varsa görüşebileceğinizi söyleyin illa ki uygun birilerini söylerler diye düşünüyorum.
interneti benim zaten aklım almıyor da.arkadaş, akraba tanıştırması çoğu çevrede kalmadı gibi.kaldı mı da bu tarz yorumlar yapılıyor anlamıyorum.bence etrafta bekar yok, olanın da sevgilisi var yaklaşımı bence doğru değil.sanki etrafta bekar olsa çocuk gibi hadi gel bari biz de seninle olalım mı diyecektik.yeri geliyor 500 kişilik işyerinde tek kadın olsan bulamıyorsun, yeri geliyor en olmadık yerlerden çıkıyor.eşinizle nasıl tanıştınız konularında o kadar ilginç, kel alaka, olması mümkün olmayan hikayeler çıkıyor ki aklınız şaşıyor.yok okul, okul olmazsa işyeri, o olmazsa arkadaş tanıştırması falan.... hayat bu kadar basit bir şey değil.keşke olsa.bu işler tamamen kısmet.çabalamakla olduğunu düşünmüyorum ben.anca macera olur arada.biriyle buluştum şöyle oldu böyle oldu.konu açar.biz de yorumlarken eğleniriz biraz işte.bulan da kendim buldum demesin.biz bulmuyoruz çünkü.olayın bizimle en ufak bir ilgisi yok.😂😂 velhasıl kelam.ilginç konular.

Son düzenleme:
Bulabildiniz mi peki?
bahsettiğim özellikleri karşılayan birkaç sevgilim oldu ama evlilik yoluna girmedi
en sonuncu sevgilim ihanet edince biraz kendimi kapadığım bi döneme girdim
açıkçası o son zamanlarda alkol konusunu abartmıştı
sosyal içicilik ölçülü içicilik olabilir ama devamlı içmek hoş değil
benlik değil yani

evlenmek olmazsa olmazım değil ama asla evlenmem de demiyorum
gün gelir güzel bir ilişkim olur, karşımdaki insan da eş olmaya baba olmaya uygundur, ilişki o yönde evrilir vs
işte o zaman evlenebilirim
ama hiç böyle bir ilişkim olmayadabilir
o zamanda evde kaldım ah vah demem
o kafada değilim
kendimi toparlayınca elbette tanışırım birileriyle ve bu kriterlerimi karşılayan kişilerle yollarım kesişir
ne olacağınıda zaman gösterir

bahsettiğim özellikleri karşılayan birkaç sevgilim oldu ama evlilik yoluna girmedi
en sonuncu sevgilim ihanet edince biraz kendimi kapadığım bi döneme girdim
açıkçası o son zamanlarda alkol konusunu abartmıştı
sosyal içicilik ölçülü içicilik olabilir ama devamlı içmek hoş değil
benlik değil yani

evlenmek olmazsa olmazım değil ama asla evlenmem de demiyorum
gün gelir güzel bir ilişkim olur, karşımdaki insan da eş olmaya baba olmaya uygundur, ilişki o yönde evrilir vs
işte o zaman evlenebilirim
ama hiç böyle bir ilişkim olmayadabilir
o zamanda evde kaldım ah vah demem
o kafada değilim
kendimi toparlayınca elbette tanışırım birileriyle ve bu kriterlerimi karşılayan kişilerle yollarım kesişir
ne olacağınıda zaman gösterir
Maşllah çok aklıselim yorumlar yapıyorsunuz.

Nevin konuyu yazarken göründü bir daha kendinden haber alınamıyor gidiş o gidiş

Merhabalar. Ben artık evleneyim, yuva kurayım diyorum ama yıllardır hiç kimse ile tanışamadım. Yani bazen acaba kısmetim mi kapalı diye düşünüyorum ama sonra da böyle birşey var mı diye de düşünüyorum. Yani belki 6-7 yıldır ne benimle tanışmak isteyen oldu, ne de ben birini beğendim. Değişik ortamlara da giriyorum halbuki ama olmuyor.
Ben kadere inanıyorum sizinle aynı yaşlardayim 26 yasimda bile kendimi evde kalmış görüyordum o kadar çok uğraştım ki evlenebilmek için saçma sapan hareketler ve kendimi küçük düşürdüm hep.kendimi hep eksik hissediyordum.anladim ki kaderde olan başa gelir boşuna onca yılımı kendime zehir etmişim.ne gerek vardı gezip tozaydim keyifli geçireydim ama ben hep ağlamayı seçmişim.allah in dediği olur kulun istediği değil. Şimdi kabullendim ohhh misss
Bi rahatladım kimseyi umursamiyorum bide baktım artık evlilik hayalleride kurmuyorum.eskiden bekar adam eşittir kismet diyordum bunu da bıraktım .huzurlu geçirdiğim hergünü kar sayıyorum inaninki.ustumden ağır bir çuvalı atmış gibi rahatladım.
Ailem yalnız kalmam dan korkuyor ve bunu bana empoze ediyorlardı olmadık istemediğim biriyle nerdeyse başımı yakacaktim hepsinin ağzını kapadım bi dahA kimse bana bunu yapamayacak. Sizde izin vermeyin .Bu yaşıma kadar allah bana baktı yedirdi korudu herdaim.bundan sonrada ona güvenim tamdır.babam 85 ölürse tek kalcam.ama hiç korkmuyorum çünkü allah var.

interneti benim zaten aklım almıyor da.arkadaş, akraba tanıştırması çoğu çevrede kalmadı gibi.kaldı mı da bu tarz yorumlar yapılıyor anlamıyorum.bence etrafta bekar yok, olanın da sevgilisi var yaklaşımı bence doğru değil.sanki etrafta bekar olsa çocuk gibi hadi gel bari biz de seninle olalım mı diyecektik.yeri geliyor 500 kişilik işyerinde tek kadın olsan bulamıyorsun, yeri geliyor en olmadık yerlerden çıkıyor.eşinizle nasıl tanıştınız konularında o kadar ilginç, kel alaka, olması mümkün olmayan hikayeler çıkıyor ki aklınız şaşıyor.yok okul, okul olmazsa işyeri, o olmazsa arkadaş tanıştırması falan.... hayat bu kadar basit bir şey değil.keşke olsa.bu işler tamamen kısmet.çabalamakla olduğunu düşünmüyorum ben.anca macera olur arada.biriyle buluştum şöyle oldu böyle oldu.konu açar.biz de yorumlarken eğleniriz biraz işte.bulan da kendim buldum demesin.biz bulmuyoruz çünkü.olayın bizimle en ufak bir ilgisi yok.😂😂 velhasıl kelam.ilginç konular.
Valla ben çok kişiyi tanıştırdım. Devam eden oldu , etmeyen oldu. Tabii ki ortamdaki her bekara da gel seninle olalım denmez de talip ihtimali yine onların arasından çıkacak sonuçta . bekar ne kadar çoksa ihtimal de o kadar. 500 kişilik iş yerinde tek kadın olmakla 500 kadın bir arada olmanın belki kadersel olarak farkı yoktur da matematiksel olarak gayet var :D. Kader en büyük etken ama çaba da lazım. Evde otur , hep aynı çevreyle muhatap ol ya da çok erkekle tanış ama hiç uzun süreli birliktelik düşünen insanlar olmasın e gökten inecek değil ya kısmet.

Maşllah çok aklıselim yorumlar yapıyorsunuz.
teşekkür ederim
gerçekçiliği elden bırakmamak lazım
ne istediğini bilmek ve ona göre ortamlara girmek lazım
benim maddi durumu orta seviye olan bir arkadaşım "artık bir yuva kurmak istiyorum" dediğinde , kendi standartlarına uygun eş adayları bulabileceği ortamlara girmeye başladı mesela
4 senelik evli ama eşiyle o zamanlar yeni yeni tanışırken bir gün arkadaşım avmde alışverişteymiş
enişte bey aramış görüşmek istemiş, arkadaşım da ben avmdeyim gel istersen demiş
arkadaşım şöyle bi cümle kurdu hiç unutmam
"elimde poşetler vardı, ayıp olmasın diye poşetlerimi arabaya bırakıp öyle buluşmayı düşündüm önce ama sonra vazgeçtim. poşetleri, standardımı görsün, bunun bilincinde olsun istedim ve poşetlerimi bırakmadım, onunla elimde poşetlerle buluştum" demişti.
bu benim çok hoşuma gitmişti mesela
enişte bey o zamanlar arkadaşımın peşindeki br avcı ruh :KK70:
arkadaşımında bi standardı var yani hangi markaların alışveriş poşetleri vardı o an yanında , tahmin edersiniz
gerçekçi olmak lazım yani özellikle de niyet evlilik ise, artık bir yuva kurayım ise

Merhabalar. Ben artık evleneyim, yuva kurayım diyorum ama yıllardır hiç kimse ile tanışamadım. Yani bazen acaba kısmetim mi kapalı diye düşünüyorum ama sonra da böyle birşey var mı diye de düşünüyorum. Yani belki 6-7 yıldır ne benimle tanışmak isteyen oldu, ne de ben birini beğendim. Değişik ortamlara da giriyorum halbuki ama olmuyor.
hakkinizda hayirlisi olsun ama cevremdeki arkadaslar hep ayni dertten dert yaniyor. kimse kimseyle tanismak istemiyor. cok guzel bir arkadasim var 1.78 boylarinda ve 31 yasinda, 4 yildir hayatinda kimse olmadi. karsisina cikanlar 2. gorusmeye gelmiyor yani davet etmiyor. sanirim insanlar artik gorucu usulu olayina hic sicak bakmiyor

Biz de iki kız arkadaş öyle düşünüyoruz. Herkes evlendi gitti ya da senede iki üç sevgili illa yapıyorlar. Bizde tık yok.
Biraz ayran gönüllü olmak ve seçici olmamak lazım ama o zaman da abuk sabuk sokaktaki tiplerle birlikte oluruz. Begenilmiyoruz bence yoksa kısmetin varlığına inanmıyorum ben

Merhaba okul iş yüksek lisans ve ilerisi derken evlilik mercini ileriye atanlardanim bende ama kısmet yada basiret kapaliligina inanıyorum çünkü ilişkilerim hep tüy sebeplerden bitti ..😞Teyzemin ısrarları neticesinde dayanamayıp onun bildiği bir hanıma bio enerji çalışması yaptırdım 3 sene önce cakralarla ilgili blokaj olduğunu söyledi çok inanmadım ama kaybedecek bir şeyim de yoktu hemde teyzemin çenesinden kurtuldum 😄😄 4 aylık bir çalışma yaptık ve çalışma bitmeden önce eşimle tanıştım ve 2 ayda evlendik denemekte yarar var ben yararını gördüm sizde görebilirsiniz

Merhaba okul iş yüksek lisans ve ilerisi derken evlilik mercini ileriye atanlardanim bende ama kısmet yada basiret kapaliligina inanıyorum çünkü ilişkilerim hep tüy sebeplerden bitti ..😞Teyzemin ısrarları neticesinde dayanamayıp onun bildiği bir hanıma bio enerji çalışması yaptırdım 3 sene önce cakralarla ilgili blokaj olduğunu söyledi çok inanmadım ama kaybedecek bir şeyim de yoktu hemde teyzemin çenesinden kurtuldum 😄😄 4 aylık bir çalışma yaptık ve çalışma bitmeden önce eşimle tanıştım ve 2 ayda evlendik denemekte yarar var ben yararını gördüm sizde görebilirsiniz
Reklam mı yapıyorsunuz ilk mesaj hemen

Back
X