kısmet kapanıklığı nasıl oluyor bilen varmı...

ayni dert bendede var kardes:) bide benim karsima kimse cikmiyo simdi acaba cirkinmi djye dusunebilirsiniz ole degil allaha sukur guzelim ama biridemi cikmaz artik ben dusunmuyorum. alistim yanzliga:)allah elbet yazdiysa cikarir karsima diyorum

bende aynı senın gibi her erkek arkadasımla ayrılıyodum bende aynen kısmetım baglı fln dıodum ve ınsanın karsısına hiç ummadıgı anda bırı cıkıyo ve evlenıyosun yanı allah ne zama ızın verırse o zmn evlenirsin sadece sabret derim ben sımdı iki yıllık evliyim hıc evlenemıycegımı sanırdım ama bak sımdı 8 aylık oğluşum var allah sanada nasip etsin

bu zamana kadar kimseyi beğenmeyip yüz çevirirseniz şimdi ay kısmetim kapandı diye üzülürsünüz.karşınızdaki erkeğe cesaret verecek,davet edecek şeyler yapamıyorsunuz ay yanlış anlarmı diye diye.ilk günden boynuna atlayın demiyorum tabii ama put gibi durmak da doğru değil yoksa ilgisi olan erkek zaten sizinle konuşmaya yol arar.

Yok yavrucum, kısmet kapanıklığı değil o !
Biz bu sendroma " ortada adam yok ki ?" sendromu diyoruz .
Kısmetle karşılaşma ihtimali 1 milyonda 1 oldu neredeyse ....

Böyle şeylere inanmayın.
Kısmetin kapısı mı varmış ki kapanıp açılsın :)
Kendinizi böyle inandırırsanız hakikaten kısmetsiz olursunuz.

bu zamana kadar kimseyi beğenmeyip yüz çevirirseniz şimdi ay kısmetim kapandı diye üzülürsünüz.karşınızdaki erkeğe cesaret verecek,davet edecek şeyler yapamıyorsunuz ay yanlış anlarmı diye diye.ilk günden boynuna atlayın demiyorum tabii ama put gibi durmak da doğru değil yoksa ilgisi olan erkek zaten sizinle konuşmaya yol arar.

valla doğru söze ne denir. ama benim bir sorunum da önce beni farkediyorlar ilgi gösteriyorlar yani uzaktan da olsa farkedildiğimi anlıyorum.sonra ben de karşılık veriyorum yani yine uzaktan. ama yine bir adım atmıyorlar. ben mi hep öküzleri buluyorum yoksa bende mi bir sorun var.

Canım kısmet kapanıklığına inanmam ama varsa öyle birşey kesinlikle tanımı benim.
Boşvermeyi öğren zamanla yoluna girer herşey.

Konu sahibi arkadaşım buyur bu yazıyı oku bir zahmet:34::34:

Kısmet Bağlanması var mıdır? Kısmetimiz kapanabilir mi?

Dünyada evlenemeden vefat edenleri bile Cennette otuz üç yaşında en güzel bir Cennet genci olarak olarak evlendirir, kısmetini yine karşısına çıkarır, asla kısmetsiz bırakmaz. Onlar da o zaman asla pişmanlık duymazlar dünyadaki bekleyişlerinden dolayı. Çünkü Cennet evliliği dünyadakiyle kıyaslanamayacak kadar özel ve güzel bir evlilik olur.. Bütünüyle mutluluk ve saadet kaynağı halini alır.

Kısmetin kapalı olup olmadığını insan bilemediği için, kendi isteği olan bir şeyi elde etmek için bazı sebeplere teşebbüs etmesi gerekir. Bu sebeplere teşebbüsten sonra şayet istediğimiz şeyi elde edersek, şükrederiz. Şayet istediğimz şey elde edilmez ise, o zaman “hakkımızda hayırlı değilmiş” deyip, verilmediği için ve ahirette isteğimizin daha güzelinin verileceğine iman edip yine şükretmek gerekir.

Kısmet beklemelerde yanlış yorumlardan uzak kalınmalıdır. Bazı kimselerde yanlış bir kısmet bağlama anlayışı görülmektedir.

Evham ve su-i zanna kapılan bu kimseler tereddüt etmeden konuşabiliyorlar:

– Kızımızın ya da oğlumuzun kısmeti bir türlü çıkmıyor, çıkınca da anlaşmayla sonuçlanmıyor, bir bahane bulunup iş bozuluyor! Demek ki kısmetini bağlamışlar. Zaten falan ve filan komşulardan da şüphe ediyoruz.. diye hüküm verebiliyorlar.

Halbuki Allah (cc), hiçbir insana bir başkasının kısmetini bağlama imkan ve salahiyeti vermemiştir. Bu sebeple, kısmet bağlanması diye bir olay olamaz. Ama kısmet beklenmesi diye bir gerçek olur.

Demek ki mesele, kısmet bağlanması değil kısmetin beklenmesi meselesidir.

Bu kısmet bekleme meselesini, maneviyat büyüğü İsmail Fakirullah Hazretlerinin verdiği misal, pek güzel açıklamaktadır. Öğrencilerinden birinin eline bir testi verip kuşluk vakti çeşmeye gönderir Fakirullah Hazretleri.

Ne var ki öğrenci çeşmenin başına varınca oradaki çocuklarla oyuna dalar, ta ikindiye kadar oyun sürer. Nihayet gün batarken aceleyle testiyi doldurup döner. Bunca vakittir orada oyuna dalan öğrenciyi bu defa arkadaşları aralarına alıp hırpalamak isterler. Ancak Fakirullah Hazretleri müdahale ederek der ki:

– Neye suçluyorsunuz arkadaşınızı?

– Kuşluk vakti gönderdiniz ikindi üzeri döndü, bizi bu kadar bekletmeye hakkı var mı? derler.

Büyük insan şöyle izah eder geç kalma sebebini.

– Arkadaşınızın kabahati yoktur bu bekleyişte. Çünkü der, çeşmenin başında oyuna dalmaya mecburdu. Kısmetiniz olan su henüz kurnaya gelmemişti, yoldaydı. Başkalarının kısmetini doldurup ta size getiremezdi. Ne zaman yoldaki sizin kısmetiniz kurnaya geldi, işte o zaman oynamayı bırakıp testiyi çeşmeye tutarak kısmetinizi doldurup getirdi. Onun kabahati yoktur, yoldaki kısmetinizi beklemiştir.

bende 33 yaşındayım hala bekarım dediğin gibi bir türlü olmuyo. muska bile yaptılar hepsi fasa fiso çıktı. Allah dilemediği sürece olmuyor birşey. ya zamanı gelmedi. yada yalnız ölcez:( üstelik iş de bulamıyorum :(

Son düzenleme:
Back
X