• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kist klomen yasmin... ne olur bilen yardımcı olsun

isim_misim_yok

Rabbim sana sükürler olsun...
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2014
1.172
253
43
Arkadaşlar 4-5 cm civarında çikolata kistim var ve aynı zamanda yumurta çatlama sorunumda var.Bu ay dr klomen verecekti.Adetliyken çağırmıştı fakat bugün gittim yumurtalar gelişmeye başlamış bu şekilde klomene başlayamayız etkili sonuç vermez yasmin doğum kontrol hapı kullan bu ay önümüzdeki ay adetin 5. günü gel klomen öle başlayalım olmazsa ameliyat gerekebilir dedi.Varmı benzer durum yaşayan bebek istiyorum ama doğum kontrol ilacı kullanacam ne bu şimdi

canım kistlerin geçmesi için tedavi öncesinde doğum kontrol hapı verebiliyor doktorlar.. büyük bir kist değilse doğum kontrol hapıyla geçer sonra da klomen tedavisine başlar doktorun.ama bence farklı bir doktora daha görün. hele ki ameliyat derse mutlaka ama mutlaka farklı bir doktor daha görsün.

canım kistlerin geçmesi için tedavi öncesinde doğum kontrol hapı verebiliyor doktorlar.. büyük bir kist değilse doğum kontrol hapıyla geçer sonra da klomen tedavisine başlar doktorun.ama bence farklı bir doktora daha görün. hele ki ameliyat derse mutlaka ama mutlaka farklı bir doktor daha görsün.
Yok cnm kistin geçmesi için vermedi.Zaten ameliyatla geçer bu kist dedi klomen deneyecez dedi ama yumurtaların erken gelişmeye başlamış klomen şu an sonuç vermez önce doğum kontrol hapıyla yumurta büyümesini durdurup sonra klomenle yumurta büyütecek sanırım.Ama nie böle bişe yapıo onu anlamadım.Birde cnm birsürü dr gittim hepsi başka başka şeyler söledi .Kafam allak bullak oldu klomen deneyip olmazsa bursada profösöre gidecektim bu ayda klomen yerine yasmin verdi.

canım önümüzdeki aya kadar kullan yasmini o zaman.. önümüzdeki ay klomene başlayacakmış nasıl olsa.. ama yasmininde ilk başladıgında ara ara lekelenme falan yapabilir..ben 7 seneye yakın kullandım yasmin. o kistede faydası olabilir, küçültür diye vermiştir doktorun,hemde dediğin gibi yumurtalarının büyümesini durdurmak için.. ikinci bir secenekte tekrar başka birine daha gözükmek.. hemen tedaviye başlamak istiyorsan doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum diye de söylersin.

canım önümüzdeki aya kadar kullan yasmini o zaman.. önümüzdeki ay klomene başlayacakmış nasıl olsa.. ama yasmininde ilk başladıgında ara ara lekelenme falan yapabilir..ben 7 seneye yakın kullandım yasmin. o kistede faydası olabilir, küçültür diye vermiştir doktorun,hemde dediğin gibi yumurtalarının büyümesini durdurmak için.. ikinci bir secenekte tekrar başka birine daha gözükmek.. hemen tedaviye başlamak istiyorsan doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum diye de söylersin.
Ahhh cnm ahh başka birinede gitmiştim oda bebeği 6 ay erteleyip visanne die kist küçültücü ilaç kullanacaksın demişti bir başkasıda bu kist visanneyle eriyecek boyutta değil büyük yani dedi profa yönlendirdi.Senin anlayacağın kaç farklı dr gittim hepsi başka bişey söledi zaten karışık olan kafam iyice karıştı sen nie kullandın 7 yıl cnm?

canım ben hem korunmak amaçlı hem de adetlerimi düzenlemesi için kullanmıştım.bu ay bıraktım. bir oğlum var 7 yaşında,ilk bebeğimi de erken doğumdan sonra kaybettim. şimdi de biraz kararsızım tekrar bebek konusunda aslında istiyorum ama korku var. 1 kaybım oldugu için. oğlumu da kardeşsiz bırakmak istemiyorum :( hakkımızda hayırlısı olsun.. senin kistin boyutu ne kadar ki acaba ? en güvendiğin iyi bir doktorla devam et.çok fazla doktora gidersen de aklın karışır.

Cnm benim çok zordur kaybetmek tabi...Melek olmuştur yavrun.Evet çok dr gitmekte kafa karıştırıo zaten rota belirledm kendime işte.Klomen kullanıp olmazsa bursada profa gidecektm önümüzdeki ay.Yasmin verdi işte klomen yerine.

Sağol cnm Allah razı olsun.Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.Yasminden korktum hani sanki zararlı olacakmş gibi korktum ondan bi panikle konu açtım.Yani çocuk die yanıp tutuşurken doğum kontrol ilacı kullanmak zoruma gidecek sanırım :))

yasminden hiç korkma canım.. kullanırsan hamile kalamzsın lafları falan tamamen şehir efsanesi.. yıllarca kullanıp ilk ayında hamile kalanlar var. ben çok uzun süre kullandım dediğim gibi.. doktor kontrolündeydim.bana hep söyledi ; eğer başka bir sorunun yoksa doğum kontrol hapı gebe kalmanı zorlaştırmaz diye.. çok takıntı yapmamaya çalış emin ol çok etkiliyor. yaşadım ondan biliyorum. ben kafama takmadıgım ilk ay hamileydim ki öncesinde tedaviden sonuç alamamıştım.bir an evvel güzel haberlerini alırız inşallah.

Back
X