Kist ve tüpler

gamzem344

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2023
170
9
11
Merhaba kızlar 8bucuk santim Bi kistim oluştu ve doğum kontrol hapı kullanmak istemediğim için büyüdü gebelik istediğim için kullanmadım bu kist tüpümü tıkamış mıdır doktorların bazıları hayır bazıları evet diyor böyle bir durum olup tüpü tıkanan varmı yoksa hsg mi çektirmeliyim tekrar çok kararsızım

Bu konuda doktoruna guvenmeni öneririm. Benim de bir yumurtaligimda 10 cm kist var. Öncelikle yumurta toplama ve dondurma yaptık. Ve her seferinde kistin olduğu yumurtaligimdan daha kaliteli yumurta topladılar. Yani herşey mümkün. Güvendiğin bir doktor bulup , kafandaki endişeleri bir kenara bırak. Herşeyden önce önemli olan senin sağlığın ve bunun için doktorun var. Merak etme. Eğer aklında soru işareti varsa hala , guvenebilecegin bır doktor bulmani öneririm. Geçmiş olsun. Umarım herşey güzel gider bundan sonra da senin için.

Herşeyi net şekilde anlatan bir doktor bulup sürece onunla devam etmelisin. Doktor ne diyorsa o biz bilemeyiz. Fakat kist düşmesi içn dogm kontrl hapı kullanan çok okudum buralarda

Canım ona bir müdahale edilmedimi 10cm çok büyük patlama riski taşıyor keşke onu yumurtaları toplarken içini boşaltsalardı

Sıkıntı doktorda çok bilemiyor 10cm tüpü tıkarmı tıkamazmı

50mm üzerindeki kistlerde malesef ilaçla tedavi mümkün değil biraz küçülebilir ama yok olmaz. 63*58 kistim var benimde şuan gebeyim. Bende pcoya sebep olmadı.
En başta 20*19 gibiydi boyutu ve çikolata kistiydi şuan OMA+ yani tümöre dönüştü.
Evet pco ya sebep olabilir. (Pco polikistik demek yumurta gelişimiyle alakası yok kistik yapıların rahimdeki konumuna göre adlandırılırlar genelde polikistik over ile karıştırılır pco ve pcos farklı şeylerdir)
Güvenini kazanan ve süreci tamamlamayabileceğine inandığın doktorda HSG çektirerek sürecine devam etmelisin. Her iki durumda olağan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…