kisti olan arkadaşlar bir bakabilir mi?

Sibelim84

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
12.759
7.912
448
arkadaşlar daha önce konu açmıştım sol yumurtalıkta 6,5 cm kist çıktı. doktor primolut verdi. bu bitince adet olacaksın adet olduğun ilk gün gel eğer haftasonuna denk gelirse malum hastane açık değil sen "yasmin" hapına başla hemen pazartesi gelirsin dedi. Ya bişey soracağım arkadaşlar yasmin kanamayı kesmez mi? ben mi yanlış anladım acaba. Adet olunca başla hemen dedi. Ben adet görmeyecek miyim yoksa bu hapı kullanırken artık. İyide kist adet zamanı atılır diye duymuştum. Kisti olupta doğum kontrol hapı kullanan arkadaşlar cevap verebilir mi? Bu sürecte de adet görülüyor mu?

benimde kistim vardı canım ama hamileydim bn ve kist kayboldu.fakat arkadaşımdan biliyorum oda doğum kontrol hapi kullanıyordu ve adette oluyordu

primauntu 10 gün kullanıyorsun canım ondan sonra6 gün iiçerisinde kesin geliyor .Yani adet 16 gün içeriisnde kesin oluyorsun yani ondan sonra yasmini kullanabilirsin

bende de vardı kist adet doneminde basladım dogum kontrol hapına adet bittikten sonra bile kahverengi akıntı geliyordu doktora sordugumda kist atılıyor vucuttan demisti

Son düzenleme:
canım benim uzun zamandır kistim var hep oluyo patlıyo falan son kontrolümde solda 2 sağda 1 tane çıktı bende soğan kürü uyguladım normal adet günümden 9 gün önce adet gördüm çok ağrılıydı işte şimdi adetim bitmek üzere valla oluyo oluyo patlıyo gene çıkıyo ama soğan küründen sonra gitmedim hastaneye sonuç olarak ne değişcek bilemiyorum canım ama doğum kontrol hapı vermişti hoca bana ama ben almadım kullanmadım bilmiyorum sonuç ne olacak ama doğum kontrol hapı kistleri eritip adet olmayı sağlıyomuşcanım öle demişti doktor ama ben hormonlarımla oynamak istemediğim için almamıştım çok gerekirse alırım bende öle işte

sağolun arkadaşlar cvplar için. benimde primolut bitti 2 gun oldu ama hala adetim gelmedi ya. geldiği gun yasmine başlamam gerekiyomuş

arkadaşlar daha önce konu açmıştım sol yumurtalıkta 6,5 cm kist çıktı. doktor primolut verdi. bu bitince adet olacaksın adet olduğun ilk gün gel eğer haftasonuna denk gelirse malum hastane açık değil sen "yasmin" hapına başla hemen pazartesi gelirsin dedi. Ya bişey soracağım arkadaşlar yasmin kanamayı kesmez mi? ben mi yanlış anladım acaba. Adet olunca başla hemen dedi. Ben adet görmeyecek miyim yoksa bu hapı kullanırken artık. İyide kist adet zamanı atılır diye duymuştum. Kisti olupta doğum kontrol hapı kullanan arkadaşlar cevap verebilir mi? Bu sürecte de adet görülüyor mu?

sürekli kullanmıyorsun canım onu 10 iile 21gün arası doktorun söylüyor zaten.bende de vardı hap ile tedavi edildi ameliyata falan hiç gerek yok korkulacak bi durumda yok atlatırsın merak etme ama stresten uzak durmanı tavsiye ederim.

selam ,

benimde sol yumurtalığımda 5 cm büyüklüğünde kist var. 11 gün soğan kürünü yaptım . başladıktan 5 gün sonra olmam gereken tarihte adet oldum. ama soğan kürünü kesmedim. adettimin ilk 3 günü çok agrılı ve parçalı geçti. bugun doktor rand. var ... moralım bozuk çünkü kisttimin gittiğine inanmiyorum insallah gitmiştir. gitmemişse banada doğum kontrol vericektir heralde.
gitmediğinede şurdan inaniyorum he bu prikolojik midir bilemem ama hep sol tarafım ağrıyor. yüz üstü yattığımda sol tarafımda bişi hissediyormuşşum gibi geliyor. bu doktora gitmeden öncede bölemiydi inanın hatırlamıyorum belki ondan sonra dikkatimi hep oraya yoğunlaştırdığımdan olabilir.

evliyim tam çocuk düşünmeye başlarken bu çıktı. kist varken gebelik zor oluyormuş bildiğim kadarıyla neyse herşey bugün ortaya çıkıcak keşke size iyi haberler verebilsem...

selam ,

benimde sol yumurtalığımda 5 cm büyüklüğünde kist var. 11 gün soğan kürünü yaptım . başladıktan 5 gün sonra olmam gereken tarihte adet oldum. ama soğan kürünü kesmedim. adettimin ilk 3 günü çok agrılı ve parçalı geçti. bugun doktor rand. var ... moralım bozuk çünkü kisttimin gittiğine inanmiyorum insallah gitmiştir. gitmemişse banada doğum kontrol vericektir heralde.
gitmediğinede şurdan inaniyorum he bu prikolojik midir bilemem ama hep sol tarafım ağrıyor. yüz üstü yattığımda sol tarafımda bişi hissediyormuşşum gibi geliyor. bu doktora gitmeden öncede bölemiydi inanın hatırlamıyorum belki ondan sonra dikkatimi hep oraya yoğunlaştırdığımdan olabilir.

evliyim tam çocuk düşünmeye başlarken bu çıktı. kist varken gebelik zor oluyormuş bildiğim kadarıyla neyse herşey bugün ortaya çıkıcak keşke size iyi haberler verebilsem...

canım benim 6-6,5 cm di. bende 4-5 gun soğan kuru uyguladım gittim doktor geçmiş dedi bende şok oldum. bu hafta kontrolum var geçen hafta ağrım oldu korktum tekrarmı çıktı acaba diye. inş seninde geçmiştir içini ferah tut

benmde adet günlerim 15 20 gün gecikiyordu doktora giit,m ultrasona girdim 2 milimetrik kist çıktı sonra adet olduğunda gel hormon testi yaptır dedi gidicem..ama kistler önemli değilmiş küçükmüş sewindim buna :) doğum kontrol hapı werir diye umuyorum ilk defa kadın doğuma gittim herkes hamilemisin diye soruyo ne alakaysa :D meraklı kadınlar ya

Merhaba arkadaslar kist Yazisini okuyunca kendi yasadiklarimi yazmadan gecemedim...

herkeze gecmis olsun!! Ben 2002 senesinde sol yumurtaligin yarisi kist yuzunden alinmisti. O zamandan baslayarak 2008-kadar her ay agliyordum kist fayda oluyor geciyor hemen cikiyor sanki benim bir parcam gibi ayrilmiyordum..2-aya bazen her ay adetten sonra patliyor hastaneye kaldiriliyordum (ka nama geciriyrum) oyle zamanlar oldu ki kendimden geciyordum serumdan sonra 3-4 saattan sonra sanki hicbirsey olmamais gibi eve donuyorduk... Neler kullanmadik sayisini bile hatirlamiyorum... daha ilginci kist fayda oluyor hemen 3-gun icerisinde boyut olarak buyuyor dr bile sasirmisti... Dr Hersey yaptik hicbirseyin faydasi olmuyor diyordu. Oyle durumlar olmustu asilama icin hazirlaniyruz sabah yumurtalar normal gozukuyor ogleden sonra kiste donmus durumda oluyordu...

2002-2008seneler araliginda neler cektim anlatamam agliyordum benim hayatim boyle mi gecer diye...Bu kafam olsaydi Dr degistirirdim..2008 senesinde o Dr-tan gittim.

Sonra dogal tedavi yontemlerine bas vurdum son olarak sogan kurun ictim ...Yaklasik hatirladigima gore 4- ay boyunca massaj ozel vajina icin masaj ve suluk sogan kuru v.s. ozel dogal tedavi yontemlerini kullanan merkezde tedavilerimi surdurdum. Allaha sukur iyi kist kayboldu... hidrosalpenks gitti....Bundan sonra 2010 kucuk bouyutta kist oldu ama hemen kayboldu Allahima bin sukur o senelerde yasadiklarimi tekrarlamasin....

Kist deyince amelayttan once dogal tedavileri deneyin diyecegim cunku geciyor tabii insanlara da bagli....Hepinize gecmis olsun!!! Bana suan kist geciyor derse ben yasadiklarimdan dolayi hafife almak istemiyrum cunku cekmistim o kist diyen beladan.....

Back
X