• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kistler Gebeliğe Engel midir ? Lütfen Yardımcı Olur musunuz...

Evli_Mutlu_Huzurlu

Rabbim, kavuştur bizi...
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2013
1.463
9
46
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,

31 Mayısta bebeğimin kalp atışının durması sonucu kürtaj oldum ve 30 haziranda ilk adetimi oldum. Adet bitiminde kontrole gittiğimde sağ yumurtalığımda 2 tane kist oluştuğunu öğrendim. Herhangi bir belirti, ağrı, sancı yok. Adet gecikmesi de yaşamadım.

Kistlerden
Birincisi 18.77 mm - 32.33 mm boyutunda
İkincisi 42.71 mm - 61.41 mm boyutunda

Doktorum kistim olduğu sürece hamile kalmamam gerektiğini söyledi ancak ben yaşadığım kaybın ardından yeniden hamile kalmayı çok ama çok istiyorum.

Kisti varken hamile kalan varmı aranızda ? Herhangi bir sakıncası oldu mu ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Eklentiler

• $20130708_175716-1.webp
    $20130708_175716-1.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 2.754
  • $20130708_175705-1.webp
    $20130708_175705-1.webp
    14 KB · Görüntüleme: 2.245
  • $20130708_175652-1.webp
    $20130708_175652-1.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 1.828
Merhaba Arkadaşlar,

31 Mayısta bebeğimin kalp atışının durması sonucu kürtaj oldum ve 30 haziranda ilk adetimi oldum. Adet bitiminde kontrole gittiğimde sağ yumurtalığımda 2 tane kist oluştuğunu öğrendim. Herhangi bir belirti, ağrı, sancı yok. Adet gecikmesi de yaşamadım.

Kistlerden

Doktorum kistim olduğu sürece hamile kalmamam gerektiğini söyledi ancak ben yaşadığım kaybın ardından yeniden hamile kalmayı çok ama çok istiyorum.

Kisti varken hamile kalan varmı aranızda ? Herhangi bir sakıncası oldu mu ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Canim cok gecmis olsun oncelikle..
Aslinda ayni durumdayiz diyebiliriz cunku 2012 6 aralıkta bende ayni sebeple kurtaj oldum mart ayindan beri çalışmalar sürüyor ancak bebis yok bu ay da kimyasal gebelik gecirdim bunun uzerine doktora gittim ve bendede kist cikti sag yumurtaligimda 4, 2 cm filan ama doktorum gebelige engel degil dedi denemye eevam edecegim 6 ay sonra hala bebis yoksa o zaman doktorum tekrar geleceksin dedi ama olacak insallah ben umutluyum canim :)) biraz uzun oldu kusura bakma olur mu ;))

Merhaba Arkadaşlar,

Kistlerden

Canım rabbim yardımcın olsun çok büyük bi sıkıntı değil zaten ilaçla atıosun kistleri bendede küçük küçük birsürü var pcoyum dr tedavi olmadan hamileliğin zor demişti tedavi olmadım bile, yalnız akrabam benle hamile kaldı onunda kisti patladı 8-9 haftalıkken dr tedavi olmadan hamie kalmışın die kızmış yatak istirahati vermiş şuan durumu iyi 2 cmi geçen kistler tedavi olursa daha iyi olurmuş çok uzun sürmez tedavi zaten doğum kontrol hapı kullanıodu akrabam acep omu kist yaptı dedik inşallah tez zamanda Allahım çocuğuna kavuşturur seni sıkıntı yapacağın bi sorun değil okadar çokta konuşmadık arayamadım yanlış anlar nispet yapmışım gibi olur die ama onun çok önceden kistleri olduğunu biliodum seninkisi çok sıkıntılı değil bence yinede başka bi dra görün sen işini sağlama al tedavini ol öyle hamile kal koruyan rabbim biz taşıyıcıyız ama önlemi almak lazım çok geçmiş olsun canım arada bizim topiğede uğra hala kırgınsan bana özür dilerim ama Allah şahit aklımın ucundan geçmemiştin sen kırılacağını bilsem yazmazdım:( kendine iyi bak canım duacınım

canım benim çoooook geçmiş olsun...bence başka bir doktorla daha görüşüp ona göre hareket etmelisin...kistinin cinsine göre değişir.. bir arkadaşımında kisti büyüktü doktor hemen hamile kal bebekle beraber kistinide alalım demişti.. yani bir doktorla daha görüşmende fayda var..

Arkadaşın dediği gibi, yumurtalık kistlerinin çoğu hamilelikle kayboluyor aslında; asıl polip, miyom ve rahim içi kistler gebelikte sorun oluşturuyor, ben belki o engel oluyordur diye iki kez polip ameliyatı olmuştum. Kistlerin hamileliğe bir etkisi olduğunu pek sanmıyorum, belki konumu çeşidi vb. farklıdır. Yine de bu kist işini yaşamış ve birçok doktora gitmiş olan biri olarak maalesef söyleyebilirim ki her doktor bu işten anlamıyor, sen başka bir-iki doktora daha görün. Kistten evlenmeden çok önce bir ameliyat geçirmiştim, şükür ki tekrarlamadı. Bence sen yine de riske atma, evleneli de daha çok olmamış, mümkünse şu kistlerden kurtul ondan sonra bebiş gelsin, yoksa hiçbir sakıncası olmasa bile hamilelik boyunca aklını kurcalar acaba etkisi var mı diye, için rahat etsin. Ya da başka doktora git, sakıncası yok derse aklında soru işareti kalmaz.

Merhaba Arkadaşlar,

Kistlerden

Adı üstünde kist canım sadece daha önceki gebeliğin etkisi olsa gerek biraz büyümüşler ama korkulacak hiç bir şey yok bir çok kadın farkında bile olmadan taşıyor bu kistleri
over kistleri gebelikte hormonların etkisi ile büyür patlama riski oluşur canım yumuartalığın zarar görmesin diye 1 ay doğum kontrol hapı kullanıp kistin yok olduktan sonra hamile kalıp Allahın izniyle kucağına da alırsın canım :)

Merhaba Arkadaşlar,

Kistlerden

Canım meraba kistin normal kistmi çikolata kistimi?benimki en zor olan çikolata kistiydi ve şuan tüp bebekle ikizlerime hamileyim.benim doktorum tam tersi bu kistlerin tek çözümü doğum dedi hemen hamile kalmam için tüp yaptırdık ilk seferde tuttu rabbime şükür.benim kistlerim çok büyük değildi doktorum tedaviden önce kistleri doğum kontrol hapıyla küçülttü iyice .sona tüpe gectik.kistlerle hamile kalınmaz die bişi yok doğal yoldan hamiş olanda çok fazla var.sen gönlünü rahat tut rabbim ol dedikten sona kist fln vız gelir

Merhaba Arkadaşlar,

Kistlerden

öncelikle Allah acil şifalar versin.Rabbim tez zamanda sana bana ve tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar versin.ben 29 yaşındayım bir yılı geçti evleneli.sadece ilk ay korunduk.adet sancısı yüzünden doktora gittim çikolata kistim olduğunu öğrendim.sol yumurtalıkta yaklaşık 7 mm boyutunda .doktor hemen hamile kalmalısın yoksa ilerde çocuğun olmaz dedi.bende korktum.aylarca denedik ama gebelik olmadı.sonra ankarada özel bir hastanenin profesörüne muayene oldum.mart ayında laparoskopi yöntemiyle ameliyat etti beni.bir ay korun sonra devam et gebe kalmaya dedi.eğer ağustosa kadar gebelik olmazsa tüp bebek yapacağını söyledi.neden tüp bebek diye sorduğumda ise şöyle dedi.her ameliyat oluşunda yumurtalık rezervlerin azalıyor.çocuk olması dahada zorlaşıyor.bir kere ameliyat oldun.5 ay daha dene gebelik olmazsa 2.ameliyata gerek kalmadan hemen tüp bebek deneyelim dedi.meğerse çikolata kisti tamamen alınmıyormuş ameliyatla.yumurtalığın içinde olduğu için içindeki sıvı boşaltılıyormuş.yani tekrar etme riski varmış.bu ay son ayımız adetime 1 hafta var.tabi yine sancıları başladı bile..bayramdan sonra doktora gidip tüp bebek için bismillah diyeceğiz.velhasılı kelam arkadaşım öncelikle kendine adam gibi bir doktor bul.sonrası dua nasip kısmet.Allah yolunu açık etsin.zor bir süreç.çok sabırlı metanetli olacaksın ve en önemlisi kafanda bu işi bitireceksin.bu sorun hayatının dönüm noktası olmayacak.hakkımızda hayırlısı inşallah.hayırlı ramazanlar hepinize....

Doktorum ilaç vermedi. Sadece beklememiz gerektiğini söyledi. Böyle boş boş beklemekte beni üzüyor.

Doktorunu değiştir canım başka doktora git kistlerin çok büyük allah korusun bazı kistler büyüdükçe yumurtalıklara yapışıyo başka bi doktora git sen dediğim gibi.ankaradaysan sana doktorumu öneririm

Doktorunu değiştir canım başka doktora git kistlerin çok büyük allah korusun bazı kistler büyüdükçe yumurtalıklara yapışıyo başka bi doktora git sen dediğim gibi.ankaradaysan sana doktorumu öneririm

İstanbuldayım canım. Sürekli gittiğim doktor, kürtajımıda orda oldum diye ona devam ediyorum. Açıkcası güzel de bir hastane güvenilir ama bilemedim.

Doktorum ilaç vermedi. Sadece beklememiz gerektiğini söyledi. Böyle boş boş beklemekte beni üzüyor.

canım benimkide ilaç vermedi çalışamlara devam ilaca gerek olsa zaten verirdi diye düşünüyorum böyle bekleyeceğiz bebiş olursa kapısı çalacağım olmazsa 6 ay sonra tekrar görüşürüz dedi umarım gerek kalmaz canım..

Benim doktorumda "bunlar basit kistler beklersek kendiliğinden geçer, acelemiz varsa doğum kontrol hapı ile erir "dedi, Ben damar tıkanlığı geçirmiştim 96'da onu söyleyince "ooo öyleyse doğum kontrol hapıda verememm"dedi.
Yani ilaçsız beklemedeyim merak etme eskiden kadınlar kistlerini mi bilirmiş sanki, topaç gibi çocuklar doğurlarmış.
Bizimde olacak inşallah gönlünü ferah tut.
( ayrıca geçen yıl 3 temmuz'da bende düşük yaptım hiç korunmadım üzerinden 1 yıl geçti, bebek olacağına kist oldu klomen yüzünden)

Merhaba Arkadaşlar,31 Mayısta bebeğimin kalp atışının durması sonucu kürtaj oldum ve 30 haziranda ilk adetimi oldum. Adet bitiminde kontrole gittiğimde sağ yumurtalığımda 2 tane kist oluştuğunu öğrendim. Herhangi bir belirti, ağrı, sancı yok. Adet gecikmesi de yaşamadım.KistlerdenBirincisi 18.77 mm - 32.33 mm boyutundaİkincisi 42.71 mm - 61.41 mm boyutundaDoktorum kistim olduğu sürece hamile kalmamam gerektiğini söyledi ancak ben yaşadığım kaybın ardından yeniden hamile kalmayı çok ama çok istiyorum.Kisti varken hamile kalan varmı aranızda ? Herhangi bir sakıncası oldu mu ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba bende kişiyle hamile kalanlardanım Cumartesi hatta bebeğimi görmeye gittim kmıştım de ezik bir şekilde köşede duruyordu

arkadaşlar merhaba benim de kist problemim var iki kere ameliyat oldum ama yine de tekrarlıyor hamile kalmaya çalışıyorum 10aydır ama olmuyor dr engel değil dedi ama olmuyor ama kistle hamile kalıp doğumda kisti görünmeyen tanıdıklarım var benim de olacak inşallah:-)

Merhaba Arkadaşlar,

Kistlerden

merhaba öncelikle çok geçmiş olsun..ben de 24 temmuz 2013 te sağ yumurtalığımda 5cm boyutunda kist oldugunu ögrendim..bunu ögrendıgımde 1 haftadır korunmayı bırakmıstık..ama gebelik yoktu..doktorum bana gebeliğe engel olabılecegını ama gebe de kalabılecegımı soyledi..SAT im 7 temmuzdu..adetim gecikti ama hala gebelik yoktu..19 agustosta bir baska doktora gittim o da bana bu kistin haricinde polikistik overim oldugunu ve bu durumda gebe kalamayacagımı soyledi..adet sokturucu verdı ama içmedim cunku doktorun soyledıklerıne canım cok sıkılmıstı :) tekrar eskı doktoruma gıttım bu polikistik overın aslını ogrenmek ıcın..oyle bırsey cıkmadı..o da adet soktururcu kullanmamı onerdi ama oncesinde gebelik testı yaptırıp emın olalım dedi..ve 3 gunluk hamıle oldugumu ogrendım..şuan hamılelıgımın 9.haftası ıcındeyım..bebegım gayet saglıklı cok sukur..ama kistim hamılelıgın ılk haftalarında 4 cm e ınmısken son kontrolumde 6cm e ulasmıstı..ve patlama yada ters donme durumu olabılecegını soyledı doktorum..kesınlıkle agır kaldırmamamı ve anı hareket yapmamamı soyledı..öyle dıkkat edıyorum bende..umarım sende bebegıne kavusursun bıran once..dualarım senınle.. :)

merhaba öncelikle çok geçmiş olsun..ben de 24 temmuz 2013 te sağ yumurtalığımda 5cm boyutunda kist oldugunu ögrendim..bunu ögrendıgımde 1 haftadır korunmayı bırakmıstık..ama gebelik yoktu..doktorum bana gebeliğe engel olabılecegını ama gebe de kalabılecegımı soyledi..SAT im 7 temmuzdu..adetim gecikti ama hala gebelik yoktu..19 agustosta bir baska doktora gittim o da bana bu kistin haricinde polikistik overim oldugunu ve bu durumda gebe kalamayacagımı soyledi..adet sokturucu verdı ama içmedim cunku doktorun soyledıklerıne canım cok sıkılmıstı :) tekrar eskı doktoruma gıttım bu polikistik overın aslını ogrenmek ıcın..oyle bırsey cıkmadı..o da adet soktururcu kullanmamı onerdi ama oncesinde gebelik testı yaptırıp emın olalım dedi..ve 3 gunluk hamıle oldugumu ogrendım..şuan hamılelıgımın 9.haftası ıcındeyım..bebegım gayet saglıklı cok sukur..ama kistim hamılelıgın ılk haftalarında 4 cm e ınmısken son kontrolumde 6cm e ulasmıstı..ve patlama yada ters donme durumu olabılecegını soyledı doktorum..kesınlıkle agır kaldırmamamı ve anı hareket yapmamamı soyledı..öyle dıkkat edıyorum bende..umarım sende bebegıne kavusursun bıran once..dualarım senınle.. :)

Canımmm cevabın için çok teşekkürler. Kistlerim öğrendikten sonra bir sonraki adetimde kayboldular çok şükür. Ve şuan hamileyim. Hatta aynı zamanlarda doğumumuz olacak inşAllah.

bende bu ay ksitimin oldugunu ogrendim 3mm doktorum bu ay hamile kalamiyicagimi soyledi hemde yeni adetim bitmisdi bu ay cok uzuldum ben ne hayaller kurmusdum bu ay icin doktor bana ne dedi
o yuzden Allah hepimizekistimize ragmen evlat nasib etsin cok zor bir durum

benimde doktorum ilac vermedi hatda yumurtan buyumemis kist yapa bilir dedi ve ya hormonlarin yukselmi dedi ve hormonlardan analize gonderdi
bana da dua edin bende umudum azicik hasretim buyuk olanlardanim
insallah bende en kisa zamanda ksite ragmen hamile kalirim :14:

merhaba benimde 2 gün önce sağ yumurtalığımda kist görüldü bazen doktorlar bebeği kist olarak görüyorlarmış yanıla biliyorlarmış.gbelik yeni başladığı zamanlarda böyle olabiliyor mu ve eğer kistse geçer mi

Back
X