Kistler Gebeliğe Engel midir ? Lütfen Yardımcı Olur musunuz...

Merhaba Arkadaşlar,

31 Mayısta bebeğimin kalp atışının durması sonucu kürtaj oldum ve 30 haziranda ilk adetimi oldum. Adet bitiminde kontrole gittiğimde sağ yumurtalığımda 2 tane kist oluştuğunu öğrendim. Herhangi bir belirti, ağrı, sancı yok. Adet gecikmesi de yaşamadım.

Kistlerden
Birincisi 18.77 mm - 32.33 mm boyutunda
İkincisi 42.71 mm - 61.41 mm boyutunda

Doktorum kistim olduğu sürece hamile kalmamam gerektiğini söyledi ancak ben yaşadığım kaybın ardından yeniden hamile kalmayı çok ama çok istiyorum.

Kisti varken hamile kalan varmı aranızda ? Herhangi bir sakıncası oldu mu ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Cnm ben 2008 yilinda kist ameliyati oldum biri 6cm digeri 4 cmdi. Ve bu kistler tekrar uredi bunyenin yaptigi bisey bu dedi. Kistlerim varken hamile kaldim hamilelige engel degil dedi cunku kistler yumurtalikta bebek rahim icinde olusuyor ilgisi yok demisti bana dr. 'um.kistler hala var .

arkadaşlar merhaba benim de kist problemim var iki kere ameliyat oldum ama yine de tekrarlıyor hamile kalmaya çalışıyorum 10aydır ama olmuyor dr engel değil dedi ama olmuyor ama kistle hamile kalıp doğumda kisti görünmeyen tanıdıklarım var benim de olacak inşallah:-)

ben bekarım bendede sürekli kist çıkıyo bünyem yapıyo:5: ve daha kötüsü doktor bana rahminde yapışıklık var gibi duruyo dedi geçirdiğim bi kaza ameliyatından dolayı ve tüpleride kapalı olabilirmiş:5: bunlara ancak evlendiğim zaman mı bakılır şuan neden bakılmıyo duyunca çok üzüldüm hayatım talihsizliklerle dolu ben bebek sahibi olamıycakmıyım evlenirsem :14::14::14:

Adı üstünde kist canım sadece daha önceki gebeliğin etkisi olsa gerek biraz büyümüşler ama korkulacak hiç bir şey yok bir çok kadın farkında bile olmadan taşıyor bu kistleri
over kistleri gebelikte hormonların etkisi ile büyür patlama riski oluşur canım yumuartalığın zarar görmesin diye 1 ay doğum kontrol hapı kullanıp kistin yok olduktan sonra hamile kalıp Allahın izniyle kucağına da alırsın canım :)

mrb bişi sorabilirmiyim ben buay adetim 5gün gecikince ve agrım olunca şaştım kaldım hamilemiyim acaba diye düşündüm ve hafta sonu adet oldum dün doktora gittiğimde durumu anlattım kist başlangıcı dedi önemli değil ufak dedi ama benm kafam çok karıştı ilk defa kist neden oluşur onu dahi bilmiyom bir tüp bebek hastası olarak hamileliğe engel olmaz dmi gerçi doktorum tüp bebek için iğnelerime başlamam gerektiğini söyledi dün başladım kist için herhangi bişi yazmadı kafam çok karıştı :(

mrb bişi sorabilirmiyim ben buay adetim 5gün gecikince ve agrım olunca şaştım kaldım hamilemiyim acaba diye düşündüm ve hafta sonu adet oldum dün doktora gittiğimde durumu anlattım kist başlangıcı dedi önemli değil ufak dedi ama benm kafam çok karıştı ilk defa kist neden oluşur onu dahi bilmiyom bir tüp bebek hastası olarak hamileliğe engel olmaz dmi gerçi doktorum tüp bebek için iğnelerime başlamam gerektiğini söyledi dün başladım kist için herhangi bişi yazmadı kafam çok karıştı :(

hayır canım hamileliğe engel olmaz kistler hiç üzülme..seni rahatlatmak için söylemiyorum kistler gerçekten önemsiz oluşumlardır bir adet döngüsünde ortaya çıkabilir adetten sonra ortadan kaybolurlar 3-4 ay önce bende de gördü dr hatta...ne güzel bak iğnelere başlamışsın stres yapma bol bol dua et anne olmana vesile olsun tedavin.İlk tüp bebek denemen anladığım kadarıyla inşallah son olur.

ben bekarım bendede sürekli kist çıkıyo bünyem yapıyo:5: ve daha kötüsü doktor bana rahminde yapışıklık var gibi duruyo dedi geçirdiğim bi kaza ameliyatından dolayı ve tüpleride kapalı olabilirmiş:5: bunlara ancak evlendiğim zaman mı bakılır şuan neden bakılmıyo duyunca çok üzüldüm hayatım talihsizliklerle dolu ben bebek sahibi olamıycakmıyım evlenirsem :14::14::14:

canım dr un tüpler ve rahim ile ilgili söyledikleri sadece varsayım şimdiden bunlar için üzülüpte kendini yıpratma zamanı geldiğinde inşallah hiç beklemeden bebek sahibi olursun.Kistlerde pko dan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama eğer öyleyse tedavi edilebilir bir rahatsızlık merak etme

hayır canım hamileliğe engel olmaz kistler hiç üzülme..seni rahatlatmak için söylemiyorum kistler gerçekten önemsiz oluşumlardır bir adet döngüsünde ortaya çıkabilir adetten sonra ortadan kaybolurlar 3-4 ay önce bende de gördü dr hatta...ne güzel bak iğnelere başlamışsın stres yapma bol bol dua et anne olmana vesile olsun tedavin.İlk tüp bebek denemen anladığım kadarıyla inşallah son olur.
evet ilk denemem olcak çok tşk ederim canım inan çok mutlu oldum 4gün puregon igne kullanıcam cuma günü kanda ve ultrasonda bakılcak sonra nolur hiç bilmiyorum sağol bilgilendirdiğin için canım çok heyecanlıyım ve tedavim boyunca asprin ve folbiol ilaç kullancam rabbim herkezin gönlüne göre versin inşallah ilkdenememde tutar :)

evet ilk denemem olcak çok tşk ederim canım inan çok mutlu oldum 4gün puregon igne kullanıcam cuma günü kanda ve ultrasonda bakılcak sonra nolur hiç bilmiyorum sağol bilgilendirdiğin için canım çok heyecanlıyım ve tedavim boyunca asprin ve folbiol ilaç kullancam rabbim herkezin gönlüne göre versin inşallah ilkdenememde tutar :)

inşallah canım gelişmeleri yaz bende merak ettim güzel haberlerini bekliyorum

takmayın kızlar bende 6 cm vardı 6,5 olmucm ştu.soğan kuruyle erıdı.hamıle kaldıgımdada kıst vardı oda kayboldu.
bunu yazalı baya olmus ama ben yinede sormak istiyorum....ben 1 yıllık evliyim bir yıldır da denıyoruz korunmasız ve klomen kullandım kaç ay ve bu ay başka bi ilaç bugün gittim doktora bana kist vR DEDİ 3,5 doğum kontrol hapı verdi ama ben tereddütlüyüm belki bu ay hamıle kalırım bı sans olur dıye ne yapacagımı bılmıyrum baka fikir verırımısınz

Back
X