Kitaplarla Güclenir mi Insan?

sosyal fobiye benziyor anlattıklarınız. önce bir psikologa danışın, gerekli görürlerse ilaç tedavisine de başlarsınız.

Bende oyle olabilecegini dusunuyorum.Aslinda psikologun yaninda psikiyatriyede gittim yanlis olmasın tam hatırlamıyorum prozacti sanirim o ilaci verdi bana ama bununlami ilgili bilmiyorum , onu kullandim ama sadece 1 gün baktim etki etmiyor (sabir kavramim yoktur) biraktim vede saatleri ayarlayamiyordum zor geliyordu

Ferrarisini satan bilge ve Muhammed bozdagin kişisel gelişim kitapları bana çok şey katti... Ben de çok takarim kafaya ama azaldi baya. Dolmusta inecek var diyemezdim artik diyorum :) ne bilim bunun gibi ufak tefek ama çok kafaya taktigim bi çok şeyi astim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Gercekten mi sizin adiniza cok sevindim hemen not aliyorum insallah banafa faydasi olur :) bende normalde minibuste inecek var vs diyemezdim hatta ogrendi ve culsuz oldugum halde tam parasi verirdim utanirdim onu ben servisten ayrilip mecbur minibusle okula gitmeye baslayinca biraz astim arada yine tikaniyorum ama eskisi gibi degil 😸

Canım yaşın çok genç daha.Zamanla hayata dair düşüncelerin,insanlara karşı bakış açın,değer yargıların oturacak.Niyetleri iyisiyle kötüsüyle,davranışları olumlusu olumsuzuyla daha doğru değerlendirebildiğini göreceksin.Kaybetme korkun olmasın.Bunu zorla da olsa öğret kendine.Karşındaki insanlara onları kaybetme korkun olduğunu fazlasıyla belli ettiğinde sana daha sargın,düşkün olacaklarını sanma.Aksine salacaklardır iyice,egoları tavan yapacaktır.Kimse vazgeçilmez değil.Yalnız kalırım diye korkundan seni ezmeye çalışan,kalbini kıran insanlara katlanma;sana bunu yapmalarına izin verme.Daha yaşın kaç,o kadar uzun bir süreç var ki önünde Allah'ın izniyle.Daha birçok insan tanıyacaksın.Kendini başkalarına göre şekillendirirsen bunu bir yere kadar becerebilirsin.Bir kere özüne uymadığı için,gerçek sen olmadığı için yaptığın herşey üzerinde iğreti duracaktır.Sen kendince belki doğal halimle kabul görmüyorum diye düşünüp belli şekillere girmeye çalışıyorsun ama bu sahtelik illaki belli eder kendini.Bu sefer de samimiyetsizlikle,kendin olmamakla,kendine ait bir duruşu olmamakla kabul göremezsin.Ayrıca zamanla kendine olan saygını yitirirsin.Kitap konusunda;büyük bir kitabevine git mesela,kişisel gelişim kitaplarının olduğu reyonları vardır.Şöyle bir göz gezdir.Kendince seni motive edeceğini hissettiğin anlamda yazım tarzı olanlarından alıp okumaya başlayabilirsin.
Nekadar guzel yazmissiniz cok haklisiniz,
Gerçekten oyle ben kaybetmekten korkup herseyi alttan aldikca kendimi daha değersiz hissediyorum cunku bakiyorumki karsimdakinin beni kkaybetmemek icin yaptigi hicbirsey yok sonra yaziklar olsun diyorum uzulen ben oluyorum hep cabalarim fedakarliklarim bosaymis onu farkediyorum bu zayiflik beni cok yıpratiyo kendimi 18 yasinda hissedemiyorum cunku herkesin her dedigi kafamda dolaniyo vaktimi onları dusunerek uzulerek harciyorum su son sinavimda bitsin dediklerinizi yapicam kitapciya gidip icime sineni alip okuycam cok tesekkurler :)

Kuranı Kerim'i oku ama türkçesini sanki doğrudan sana yazılmış gibi oku. (Eğer inançlıysan tabi) Eğer izin verirsen okudukların düşüncelerini değiştirecek:16:
inanclarim pek kuvvetli değil neyazikki , daha once baslamistim okumaya ama pek o manevi havayi alamadigim icin yani normal siradan bi mitoloji okuyormusum gibi hissettigim icin biraktim ama tekrar bi baslamayi istiyorum en azindan ogrenmek icin, umarim bi faydasi olur bu konuda da. Teşekkür ederim tavsiyeniz için:)

evet canım çok doğru düşünüyorsun
paranı kontrol etmeyi öğreneceksin insanlara güvenip güvenmemeyi öğreneceksin
ilk başta zorluk çekersin elbet ama alışınca hiç zor olmaz senin için canım
Banada oyle geliyor, benim gibi pasif olup unv.e baska sehre gidip acilan ornekler var etrafimda bende de ise yarar umarim .Cok naziksiniz tesekkur ederim ilgilendiğiniz icin :)

Evet, insan kesinlikle kitaplarla güçlenir mesela ben :) Eskiden pek konuşmazdım daha doğrusu güzel,mantıklı etrafta 'hm bak kız doğru söylüyor' gibi bir izlenim bırakamadığım için konuşamazdım.Pek dikkatede alınmazdım belki de yaşım yüzünden bilmiyorum.Ama kitap okudukça diksiyonum güzelleşti mantıklı düşünür,konuşur oldum aslında ben pek kişisel gelişim kitaplarını sevmem okumamda ama diğer kitaplar da bilgimi arttırdığı için bi ortamdaki sohbete kolayca girip dikkat çekecek bilgiler söyleyebiliyorum bu da kendime güvenimi arttırıyor sende oku canım inşallah aşarsın kendini.

Bu soylediklerinin yasinla ilgi oldugunu dusunuyorum. Kendi kendine yetecebilecek seviyeye gelince bu hassasiyetlerinin kalmayacagini dusunuyorum.
Her seyin ilki zordur unutma. Ikinci cok daha kolay olur. Onemli olan ilkini yapabilmektir. Kekeleyecegini, kizaracagini, utanacagini bilerek ilki yap. Bak nasil ikincisini daha az zararla halledeceksin gor. Sana senden baska kimse yardim edemez. Ve bu soyledigin seyleri yasayan tek sen degilsin unutma. Asilmasi cok kolay seyleri kendin icin engel gorme.

Kisisel gelisim kitaplarinin populer kitap kategorisine girdigini dusunuyorum. Sadece ticaret icin yazilmis zirvalar. Ne yapacagimizi soylerler ama nasil yapacagimizi soylemezler.
Ama bilgi dolu her kitabi okumani tavsiye ederim. Gurur duyulacak bir ozelligin olur.

Iyi ki kitaplar var. :)

Cok zayif bi karakterim var zayiftan kastim cok kucuk seylere alinirim uzulurum haftalarca kafaya takarim kendimi cok yakınlarimin yani haric hicbiyerde savunamam hatta cok guzel kaziklandirirlar beni hicte sesimi cikaramam oyle pasif biriyim vede yine yanimda yakin güvendiğim bi arkadasim yoksa yada karsimdaki cok bilmis guclu gorunuyosa korkagimdir daha neler neler yani hic onemsemedigim dikkat etmedigim.biri bile hakkımda ufak kotu bisey söylese icime oturur onun üzüntusunden gunlerce keyfim kacar kafaya takarim boyle hastalikli takintili bir ruh halim var bide arti olarak kendi fiziksel ozellerime takıntıyi bile gececk kadar takarim hatta kendimi bunun yuzunden dislarim sosyal hayatimi bile etkiler.. ne cok saydim eskiden bukadar degildim hatta belkide guclu biriydim ama yasadiklarim beni bu noktaya getirdi soracağım su kisisel gelisim kitaplarinin bana yardimi olurmu ? Tavsiye verebilirmisiniz ? Kitaplarin yardimi olmazsa neyin olur kendimi nasil ozguven sahibi yapabilirim ? Suan 0 ozguvenimle hayattan hic zevk alamayan pasif gereksiz bi insan gibi goruyorum

Kitapların yanında, bu konularla alakalı videolar var onları izlemenii öneririm mutlaka ben öyle yapıyorum :1: ama şöyle de bi durum var, bu okuduğun kitapları izlediğin videoları insanlar üzerinde uygulamalısın ki işe yarasın. yoksa herşey okuduğunla kalır:32:

Çok uzun yıllardır yüzlerce kitap okudum, ağırlıklı olarak psikoloji okuyorum ancak kişisel gelişim kitapları bana hep komik gelmiştir. Kitap mutlaka oku, insanı değiştiriyor, ifade yeteneğini arttırıyor, dünya görüşün gelişiyor, duyguların netleşiyor ancak kişisel gelişim kitabı bence tamamen zırvalık. Bir kitap okumakla, bilmem kaç altın öğüdü akılda tutmakla insanın hayatı değişmiyor.

Çok oku, farklı dünyaları keşfet, özellikle psikolojik roman türünde kitapları, zamanla değiştiğini göreceksin. Kişiliğinde eksik gördüğün her yanı zaman tamamlayacak inan bana, tamamlayacak diyorum çünkü sen nelerin eksik olduğunun farkındasın. Okudukça, anladıkça daha da keşfedeceksin ama hayatının sihirli bir değnekle değişmesini bekleme. Hakkını savunmak, sosyalleşmek insanları karşına alıp çata çat cevap yapıştırmak değildir, sınırları çizmekle, hak aramakla agresif girişkenliği karıştırıyor çoğu insan. İnsanları anlamalısın ki kendi alanlarını koruyabilesin.

senin neredeyse 2 katı yaşında bir insan olarak diyebilirim ki
bu iş öyle kitapla mitapla olmaz
bizzat yaşayarak olur
daha çok gençsin böyle olman normal
çoğu zamanında senin anlattığı gibiydi
ama hayat insanı futbol topu gibi ordan oraya atıp durdukça
insan öyle güçleniyor ki
sen bile kendinde bu kadar güçlenke potansiyeli olabileceğine hayret ediyorsun
yaşamaya bak hayat sana neler gösterecek
canını da sıkma
bence halin normal
daha çok gençsin

kisisel gelisim kitaplarinin bana yardimi olurmu ? Tavsiye verebilirmisiniz ? Kitaplarin yardimi olmazsa neyin olur kendimi nasil ozguven sahibi yapabilirim ? Suan 0 ozguvenimle hayattan hic zevk alamayan pasif gereksiz bi insan gibi goruyorum

NLP ile ilgilenmenizi şiddetle öneririm... Nette aratırsanız çok kaynak çıkar karşınıza, nasıl yapılacağıyla ilgili yöntemleri değil, mantığını ve ne olduğunu öğrenmeye çalışın ve olacakları izleyin... İnsanlar bilinçaltlarını kirletmemeyi, doğru kullanmayı öğrenseler psikologlar işsiz, çiftleri boşayan mahkemeler boş, hastanelerin birçok bölümü gereksiz olur... :ssz:

Cok zayif bi karakterim var zayiftan kastim cok kucuk seylere alinirim uzulurum haftalarca kafaya takarim kendimi cok yakınlarimin yani haric hicbiyerde savunamam hatta cok guzel kaziklandirirlar beni hicte sesimi cikaramam oyle pasif biriyim vede yine yanimda yakin güvendiğim bi arkadasim yoksa yada karsimdaki cok bilmis guclu gorunuyosa korkagimdir daha neler neler yani hic onemsemedigim dikkat etmedigim.biri bile hakkımda ufak kotu bisey söylese icime oturur onun üzüntusunden gunlerce keyfim kacar kafaya takarim boyle hastalikli takintili bir ruh halim var bide arti olarak kendi fiziksel ozellerime takıntıyi bile gececk kadar takarim hatta kendimi bunun yuzunden dislarim sosyal hayatimi bile etkiler.. ne cok saydim eskiden bukadar degildim hatta belkide guclu biriydim ama yasadiklarim beni bu noktaya getirdi soracağım su kisisel gelisim kitaplarinin bana yardimi olurmu ? Tavsiye verebilirmisiniz ? Kitaplarin yardimi olmazsa neyin olur kendimi nasil ozguven sahibi yapabilirim ? Suan 0 ozguvenimle hayattan hic zevk alamayan pasif gereksiz bi insan gibi goruyorum

Benim eski halime benziyorsun biraz. Bende okadar saftım ki kimse yalan söylemez kimse beni kandırmaz diye düşünürsüm. Bana söyleseler bile kabullenmezdim. Artık kandırıla kandırıla aştım bazı şeyleri. Ama yapı gereği hakkımı savundum çoğunlukla gerektiğinde çatır çatır kavga ederdim biraz cazgırım. Senin gibide bir şey olsa günlerce kafaya takardım ama geçti hepsi. Nasıl dersen hiç bilmiyorum. Umursamıyorum dedim banane dedim kendi kendimi telkin ettim. Sende takmamaya umursamamaya çalış. Kıskanç ve kompleksli insanlar sürekli başkalarının hatalarıyla kusurlarıyla uğraşır. Mükemmel olmak zorunda değilsinn. Sadece özgüven problemin var biraz onuda istedikten sonra aşarsın.

Kitap konusuna gelince envai çeşit kitap okudum. 10 günde bir kitap bitiririm. Romanlar kısmen yardımcı olmuştur belki ama kişisel gelişim kitapları çoğunlukla vakit kaybı. Çok saygıdeğer psikologların yazdığı kitaplar güzel. Felsefe ve düşünce kitapları var belki yardımcı olabilicek. Şimdi işten yeni çıktım yorgunum biraz ama kitaplarımı biraz karıştırıp sana birkaç kitap önericem canım :34:

Canım senin tabiri caizse biraz yırtılman gerekiyor.
Tatilde part time çalışma imkanın varsa,müşteriyle birebir yüzyüze olunan işlerden birine girmeni öneririm.
Öğrencisin,yeni mezunsun sanırım.Avm lerde mısır standı,markette tanıtım,kasiyerlik,fast food vs...Çok kişiyle muhattap olursun,insan tanırsın,tutukluğunu aşarsın.
Ben kişisel gelişim kitaplarını severim.İnsanı gaza getirdiği doğrudur.Uygulama aşamasında kısa ömürlü olabiliyor ama biri bitince yenisine geçebilirsin.

Konu sahibi arkadaşım, eğer lisans programı bitirilen bölümler kitaplarla yapılabilecek bir şey olsaydı kimse okumazdı. Misal benim mühendis olmam bir şey ifade etmezdi ve bir ev hanımı bunun kitabını okuyarak benim işimi yapabilirdi. Yani verdiğim örnekte demek istediğim şu ki; psikologun yapacağı işi bir kitapla yapmanız mümkün değil. Kişisel gelişim kitapları sizi rahatlatır evet ama kalıcı bir sonuç elde edemezsiniz, psikologla görüşün...

Nekadar guzel yazmissiniz cok haklisiniz,
Gerçekten oyle ben kaybetmekten korkup herseyi alttan aldikca kendimi daha değersiz hissediyorum cunku bakiyorumki karsimdakinin beni kkaybetmemek icin yaptigi hicbirsey yok sonra yaziklar olsun diyorum uzulen ben oluyorum hep cabalarim fedakarliklarim bosaymis onu farkediyorum bu zayiflik beni cok yıpratiyo kendimi 18 yasinda hissedemiyorum cunku herkesin her dedigi kafamda dolaniyo vaktimi onları dusunerek uzulerek harciyorum su son sinavimda bitsin dediklerinizi yapicam kitapciya gidip icime sineni alip okuycam cok tesekkurler :)

Rica ederim canım.Allah zihin açıklığı versin sınavında da.

bu aradıklarının hepsi senin içinde canım. ne kitap ne psikolog sen istemediğin sürece sana yardımcı olamaz. hepsi geçici çözüm. eğer illa bir destek istiyorsan evet psikolog ve kitap ile işe başlayabilirsin ama hayatı en iyi yaşayarak öğrenebilirsin.

ben de senin gibiydim başkaları kırılmasın diye kendim kırılmaya razı olurdum. pasiftim. kendimi savunamazdım. insanları çok takardım. bunları özellikle üniversitede yediğim kazıklardan sonra aştım.

yani insan hayatı yaşadıkça öğreniyor.

sana tavsiyem kimseye kendine verdiğin değerden fazlasını verme. yani kimse senden daha önemli değil. yani bunu başarmanın ilk adımı biraz bencillik. tabi bu öyle bir bencillik değil. yani önce kendini düşünüp hareket etmen lazım. hep başkaları için yaşarsan kendin olmaktan ve kendi hayatını yaşamaktan uzaklaşırsın. şöyle düşün, bu hayat senin ve sen bu hayata bir daha gelemeyeceksin. ya bu şansını iyi değerlendirir kendi hayatını yaşarsın ya da başkalarını düşünür onlar için yaşar onlara göre şekillendirirsin. onun bunun lafıyla kırılmaya değmez. ben de hep aman bu bunu dedi o şunu dedi vb şekilde kendimi harap ederdim ama sonra bir baktım yahu seni kim takıyor senin onları taktığın kadar dedim ve sadece kendi mutluluğum için yaşamayı kimseye kendimi ezdirmemeyi, istediğim zaman istediğim gibi sosyal olabilmeyi başardım.

fiziksel olarak kendini takmanın sebebi özgüven eksikliğidir zaten. ve sen taktıkça o özgüven daha da eksilir. kimse dört dörtlük değil ne fiziksel ne ruhsal ne de başka konularda. önce kendinle barışık olman lazım. mesela ufak değişiklikler yap kendinde. saç, kıyafet, vb konularda. ve kendini en iyi hissettiğin en beğendiğin hale gelene kadar bunları deneyebilirsin. tekdüze bir saç modeli bile bazen bunaltır insanı. hayatında yapacağın her türlü küçük değişim seni mutlu edebilir bnu unutma.

KISACASI MUTLULUK DA HUZUR DA ÖZGÜVEN DE O ARADIĞIN GÜÇ DE SENİN İÇİNDE. KORKMA ÇIKAR ONLARI. BU HAYAT SENİN. KİMSE SENDEN DAHA ÖNEMLİ VE DAHA ÜSTÜN DEĞİL... :3:

Bende oyle olabilecegini dusunuyorum.Aslinda psikologun yaninda psikiyatriyede gittim yanlis olmasın tam hatırlamıyorum prozacti sanirim o ilaci verdi bana ama bununlami ilgili bilmiyorum , onu kullandim ama sadece 1 gün baktim etki etmiyor (sabir kavramim yoktur) biraktim vede saatleri ayarlayamiyordum zor geliyordu

prozac tam da onunla ilgili. tekrar gidin doktora :) kullanmaya başlayın ilacınızı :)

kitaplar insanı baya bir güçlendiriyor bence :)
lakin insanlara karşı değil :)
kitap okudukça insanları takmamaya başlıyorsunuz :) kim ne derse desin umrunuzda olmuyor şahsen benim kitaplardan öğrendiğim bir şeydir bu :)
hem okumak okadar güzel bir şey ki insana farklı bakış açılarıda kazandırabiliyor :) böylelikle olaylara geniş bir pencereden bakabiliyorsunuz.
yani diyeceğim o ki insanları takmayın fazla önemsemeyin
şunu söylersem beni yargılarlar veya hemen alt ederseler diye düşünmeyin :) düşündükçe daha kötü oluyor insan :)

Back
X