Kıyamet bugün kopacak!

Bu konuda da katılamayacağım Meysa'm, bir çocuk anne baba sevgisini doyasıya alırsa, evinde huzurlu olursa, o çocuk doğduğu günden itibaren birey olarak kabul edilir ve kurallar doğduğundan itibaren koyulursa sorun yaşanmaz, anne babalar ne yapıyor peki, çocuğa belli yaşa kadar herşeyi serbest yapıyor, yaş buluğ'a ermeye başladığında başlıyoruz o yasak, bu yasak demeye, çocuk afallıyor, hani düne kadar herşey serbestti şimdi ne oldu diye sorguluyor, haklı da, peki bizim cevabımız ne? Artık sen büyüdün diyoruz.

Ya da çok afedersiniz ama çocuk doğuyor, biraz büyüdüğünde salıyoruz sokağa ne yapıyor ne ediyor bilmiyoruz, ne kadar sevgisiz büyürse o kadar dışarda arar, sevgi açlığını dışarda, arkadaşlarında arar çocuk, benim evime kızımdan dolayı çok çocuk girip çıktı, birçoğunda gözlemlediğim buydu Meysa, ilgisizlik ve sevgisizlik.

Ve evet okulda da öğrenirler bazı şeyleri ama siz anne baba olarak o çocuğun temellerini sağlam atmazsanız okuldaki eğitim üstünüze yıkılır.

ablacim bu konuda gercekten bir anlasilmamazlik var aslinda ayni seyi söylüyoruz bir sey haric
aynen yazdiklarina katiliyorum cocuklara ne asilayacaksan kücük yastan asilamak ögretmek lazim kücüktür cocuktur anlamaz denilirse iste asil yanlis o olur
fidan yas iken bükülür bosuna denmemis...
fakat sevgiye ilgiye bunlara ragmen cocuk velileri dinlemezse, sebebte disarda okulda vs. gördügü seylere heveslenip yaparsa ozamanda mi anne babanin sucu???
bunun sonu yok tek sey var o da ortam malesef...
ve ben öyle aileleri taniyorum malesef cocuklar takmiyor onca sevgiye ragmen hatda kötüsü ailelerin haberi olmadan yapiyorlar tabi ortaya cikinca kiyamet...

Bu konuda da katılamayacağım Meysa'm, bir çocuk anne baba sevgisini doyasıya alırsa, evinde huzurlu olursa, o çocuk doğduğu günden itibaren birey olarak kabul edilir ve kurallar doğduğundan itibaren koyulursa sorun yaşanmaz, anne babalar ne yapıyor peki, çocuğa belli yaşa kadar herşeyi serbest yapıyor, yaş buluğ'a ermeye başladığında başlıyoruz o yasak, bu yasak demeye, çocuk afallıyor, hani düne kadar herşey serbestti şimdi ne oldu diye sorguluyor, haklı da, peki bizim cevabımız ne? Artık sen büyüdün diyoruz.

Ya da çok afedersiniz ama çocuk doğuyor, biraz büyüdüğünde salıyoruz sokağa ne yapıyor ne ediyor bilmiyoruz, ne kadar sevgisiz büyürse o kadar dışarda arar, sevgi açlığını dışarda, arkadaşlarında arar çocuk, benim evime kızımdan dolayı çok çocuk girip çıktı, birçoğunda gözlemlediğim buydu Meysa, ilgisizlik ve sevgisizlik.

Ve evet okulda da öğrenirler bazı şeyleri ama siz anne baba olarak o çocuğun temellerini sağlam atmazsanız okuldaki eğitim üstünüze yıkılır.

Bence bu ülkenin en temel problemi insanların kişiden bireye geçememeleri yada bunun çok geç gerçekleşmesi her sorunun temelinde bu yatıyor:ssz:

Son düzenleme:
Hayırlı geceler,
yazdıklarınızı okudum da, karma eğitime karşısınız sanırım, kızlar ve erkekler ayrı okursa iyi olur sanıyorsunuz lakin yanılıyorsunuz, şimdi de var kız liseleri, erkek liseleri, gidip görün rica ediyorum, kızlar erkek lisesi, erkekler kız lisesi önlerindeler, yasaklar herzaman caziptir.

Ve kızların durumundan bahsetmişsiniz, hiç kusura bakmayın bunun okulla uzaktan yakından alakası yok, iş ailede biter, gidinde sorun bakalım o okulların öğretmenlerine, velilere kızınız okula makyajlı geliyor dediğinde ne cevap veriyor veliler.

Benim kızımda genç kız neden okula mankenlik ajansına gider gibi değilde öğrenci gibi gidiyor, demek ki hikmet bende.

Biz de kızlı erkekli ilkokul lise üniversite okuduk ama hiç yoldan çıkmadık. Ailem beni nasıl yetiştirdiyse, öyle yaşadım. Bize hiç bir şeyi yasaklamadılar, erkeklerden uzak tutmadılar. Bir sürü de samimi erkek arkadaşım oldu. Dediğiniz gibi karma eğitimle alakası yok bunun aileden gelen eğitim ve zihniyetin ürünü. İnsan nefsine hakim olmayı bilecek. Her şeyi yasakladıktan sonra günah işlememenin ne özelliği kalacak?

Hayırlı geceler,
yazdıklarınızı okudum da, karma eğitime karşısınız sanırım, kızlar ve erkekler ayrı okursa iyi olur sanıyorsunuz lakin yanılıyorsunuz, şimdi de var kız liseleri, erkek liseleri, gidip görün rica ediyorum, kızlar erkek lisesi, erkekler kız lisesi önlerindeler, yasaklar herzaman caziptir.

Ve kızların durumundan bahsetmişsiniz, hiç kusura bakmayın bunun okulla uzaktan yakından alakası yok, iş ailede biter, gidinde sorun bakalım o okulların öğretmenlerine, velilere kızınız okula makyajlı geliyor dediğinde ne cevap veriyor veliler.

Benim kızımda genç kız neden okula mankenlik ajansına gider gibi değilde öğrenci gibi gidiyor, demek ki hikmet bende.

Sizi tebrik ediyorum ne kadar da sakinsiniz ben açıkçası sizin gibi cevap yazamayacağım sanırım. Evet, herkes istediğini düşünmekte özgür ama ben böyle düşüncelerin bizi daha da fazla yozlaşmaya götüreceğini düşünüyorum, maalesef.

Şu konuşulanlara bakılırsa İran'da insanlar hiç günah işlemiyor, oradaki insanlar ahlaki açıdan tastamam?

O ahlaki açıdan eksik olduğunu düşündükleri kişilerin birçoğu ailesi tarafından kısıtlanarak yetişmiş insanlar. Bir kanıya varmadan önce işin derinine inmek gerekiyor. Tamam işte erkekle kızları ayır ooh oldu bitti sorun çözüldü. TV izleme tamam ahlakın kurtuldu. Yok böyle bir şey. Eskiden TV yokken, okullar bile yokken de insanlar günah işlemiyor muydu? O zaman da zina yok muydu? Daha az duyulurdu ama bu durum daha az oluşunu kanıtlamaz ki.

Şöyle de bir durum var bahsi geçen "ahlaksızlıklar" herkese göre ahlaksızlık olmak zorunda mıdır? Siz çocuğunuzu karma eğitim vermeyen yerlere gönderin, hatta hiç okula göndermeyin, kapatın eve, vurun zincirini ama neden her ailenin çocuğu için aynı dilek? (İnsanların kendi çocuklarının dahi tercihlerine saygı göstermesi gerektiğine inan biri olarak, bu söylediğim söz için, hakları ailesi tarafından elinden alınmış çocuklardan özür dilerim)

Biz de kızlı erkekli ilkokul lise üniversite okuduk ama hiç yoldan çıkmadık. Ailem beni nasıl yetiştirdiyse, öyle yaşadım. Bize hiç bir şeyi yasaklamadılar, erkeklerden uzak tutmadılar. Bir sürü de samimi erkek arkadaşım oldu. Dediğiniz gibi karma eğitimle alakası yok bunun aileden gelen eğitim ve zihniyetin ürünü. İnsan nefsine hakim olmayı bilecek. Her şeyi yasakladıktan sonra günah işlememenin ne özelliği kalacak?

kesinlikle is aile de bitiyor. Ayrica Arabistan ' da kizlar birbiriyle bir seyler yasamaya baslamis. ilkokullari karma hale getirmeye baslamislar diye duydum. cözüm yasak degil kesinlikle. bir de ahlak namus sadece böyle seylerden ibaret degil. ( konuyu tam bilmiyorum sadece sizin yorumunnuzu okudum)

artık el kadar çocuklar
tecavüze uğrayıp öldürülüyor
bundan daha beter pis bir şey var mı sizce
alın size kıyamet alameti hemde en büyüğünden

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X