Et Yemekleri Kıymalı Patates Dolması - (Resimli)

de_niz

Yol arkadaşım
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
5.477
95
163
3-4 adet patates
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
Karabiber
Pul biber
Tuz

Soğanı sarımsağı doğrayıp sıvı yağda kavurun. Kıymayı da üstüne ekleyerek kavurmaya devam edin. Salçayı da ilave ederek tuz ve baharatını ekleyin.
Patateslerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün ve içlerini oyun. Patateslerin içine hazırladığınız harcı doldurun. Üzerine domates dilimleyin. 1 kaşık salçayı 1 su bardağı suda çözdürün ve tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.

$+ Kıymalı Patates Dolması 1.webp $+ Kıymalı Patates Dolması 2.webp $+ Kıymalı Patates Dolması 3.webp

Selam,
Ellerinize sağlık. Ama kıymalar biraz yanmış. Böyle sağlığa çok zararlı. Merak ettim, patatesin pişmesi için mi fırında uzun süre kaldılar? Bundan dolayıysa naçizane önerim, belki fırına atmadan önce patatesler biraz haşlansa kıymayla eşit sürede pişmiş olurlar.

Evet canım patatesler pişsin diye fırında uzun süre kaldı üzerlerine birer dilim domates koysaydım olurmuş di mi :)

Ben elossada gormustum bu tarifi ustunede sarimsakli yogurt doktum agir oldu ama cok hos oldu cay ile felan

Evet canım patatesler pişsin diye fırında uzun süre kaldı üzerlerine birer dilim domates koysaydım olurmuş di mi :)

çok severim ben bu yemeği :56: elinize sağlık :16:

Aynı karnıyarıga koydugum gibi kasar,domates,biber koyardım ben olsam :21::21:

Bi daha kine öyle yaparız olmaz mıııııııııııı

Birde yakmasaydım daha da güzel olucaktı ama bana bi tecrübe olmuş oldu ;)

Back
X