Kıymayı Yıkayıp deneyin bide..!!!

Eylul-son

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2007
339
9
318
Kıymalı yapılan börek,poça her nevi hamur işlerini çoğumuz gibi bende çok severim.. Ama sonradan rahatsız ettiğide,ağzımıza hoş olmayan acı bi tad gelir bazen..Geçen arkadaşımda kıymalı börek yedim ve sonra hiç rahatsız olmadım..kendisine sorduğumda kıymayı önce yıkadığını sonra yapacağı hamur işinde kullandığını söyledi..Daha sonra kendimde denediğimde gerçekten iyi sonuç aldım,sanki daha hafif oldu.. a.s
paylaşmak istedim,tavsiye ederim arkadaşlar..yerimsenibenkaydirigubbakcemile4

bende kiymayi her nerde kullanirsam kullaniyim hep yikarim yikamasam icime sinmez ama bu yönü icin yikamiyodum bunu da ögrendigim ii oldu tesekkürlera.s.

evet yaaa...nasıl yıkıyorsunuz kıymayı...eti yıkıyorumda kıyma yıkanmaz biliyorum ben.....kafamçokkarıştı

Annem hep yikardi ve süzerdi,bende öyle yapiyorum her kullanisimda.

Yikamadan kullanma fikri bana hic hos gelmiyor..

besin değeri kaybolmuyormu ,güvenilir bir kasaptan aldıktan sonra bence yokanmasına gerek yok

ben de kandan mümkün oldukça arınması için eti ve kıymayı hep yıkayarak kullanırım.

kıymayı bir süre suda bırakıyorum, sonra süzüyorum. fazla parçalanmaması için kasaptan alırken eti 1 kere çektiririm.

''Çiğ et yıkanabilir, ama ilave bir hijyen sağlamaz. ''

Gıda Güvenliği Derneği

Bunu bende deneyeceğim dediğiniz gibi bazen böreklerde o tadı aldığım olur.
Sanırım pirinç yıkadığımız tel süzgüde halledebilirim bu işi. Teşekkürler bilgi için.

Back
X