• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız bebeğime isim arıyorum

Çok tatlı anlamlı evet 🌸
Evet bu düşüncene bende katılıyorum ondan Miral ismi çok hoşuma gitmişti değişik heryerde aynı sanırım eski isimler de artık moda olcak gibi belki kendi baş harfinle eşinin bir ism harfinle isim oluşturursunuz😀😍 yapay zeka da bazen çok yaratıcı olabiliyor değşik ama türkce bişeyler bulabilirsin🍀🌸🧿
Eski isimleri tercih ederim yeni isimlerin çoğu uyduruk ya da yoz geliyor saygı duyarım ama 😅 eva, maya, alina vs avrupalı değilim bana ters ben diye bağırmak istiyorum😂 malesef isimlerimiz hiç uygun değil çok alakasızlar
Kızım olsaydı inci Asya Nil arasından bir seçim yapacaktım. Listenin bir çoğu benim kulağıma hoş gelmedi. Tercih meselesi tabii birde çocuğun büyüyeceği sosyo kültürel ortamda çok önemli size uyuyorsa neden olmasin
Bence çok duyulmadıkları için garipseniyor, aşırı tuhaf bir isim olduğunu düşünmedim aralarında. En azından biraz daha az duyulur olsun diyoruz. Duru, umay, tomris, gülce, inci vs iki kiliden biri son yıllarda bunları koymasa tercih edeceğim isimlerdi

Buketi çağrıştırdığı his için listeme aldım ben de ama yabancı kökenli olması dezavantaj benim için. yabancı dillere hitap ettirme gibi bir amacım hiç yok açıkçası aksine öztürkçe tercihim ilk olarak
Öztürkçe olarak gökçe, almıla, asena çok beğendiğim isimler

Bayrağımızdan dolayı hilal ve yıldız isimlerini de çok severim

Merhaba ismi seçtiniz mi bilmiyorum aslında hiç öneri sevmem ama ipek en sevdiğim sanırım kendi isminiz 😊
Çok güzel Türkçe kız isimleri var
Burla üzüm salkımı ( değişik seven için )
Akça
Alkım
Begüm
Banu
Ayça
Aybuke
Selen
Leyla çok şık ama Ortadoğu çok tercih eder aslında global de bir isim Kenan imrizalıoğlu küçük kızına koyduktan sonra çok popüler
Aslı Türklerde çok yerleşik manası şahane
İklim
İmer
Turkuvaz Türkçe
Balâ
Balya çok şeker
Ceren hala şık
Cenan kalp demek
Talû türlce
Mayda Kırgız Türkçesi nezaket zarafet incelik
Talay Türkçe okyanus emgpn deniz
O kadar çok var ki sığmaz buraya ama isterseniz özelden yardımcı olurum